Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Microsoft: "Δεν φταίμε εμείς, αλλά η μπαταρία του laptop σας"

Steven Sinofsky στο επίσημο «Windows 7 Engineering blog» σχετικά με το θέμα της διάρκειας «ζωής» και της σωστής λειτουργίας της μπαταρίας στα laptop με τα νέα Windows 7.

Για όσους δεν έχουν αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα ως τώρα, κατά συνέπεια δεν ξέρουν τι συμβαίνει:
Tον τελευταίο καιρό έχουν κατατεθεί παράπονα χρηστών / κατόχων laptop με Windows 7, ότι ειδοποιούνται (από τα Windows) πως η μπαταρία έχει αρχίσει να «πνέει τα λοίσθια», κοινώς ότι έχει αρχίσει να μειώνεται η ονομαστική της διάρκεια λειτουργίας. Δηλαδή, ότι η μπαταρία, παρ' όλο που όταν βρίσκεται στο 100% της φόρτισης - αποδίδοντας έτσι πχ. 5 ώρες «ζωής» με βάση τις προδιαγραφές του κατασκευαστή - τελικά, αποδίδει περίπου 4 ώρες.
Τα Windows 7 εμφανίζουν έτσι αντίστοιχα, (σε ένα παράθυρο), την ειδοποίηση «consider replacing your battery», (έχετε υπόψη ενδεχόμενη αλλαγή της μπαταρίας σας), ενώ, παρακάτω, (στο ίδιο παράθυρο), προσθέτουν «there is a problem with your battery, so your computer might shut down suddenly», (υπάρχει πρόβλημα με την μπαταρία, οπότε ενδέχεται να τερματιστεί η λειτουργία του υπολογιστή ξαφνικά). Το φαινόμενο αυτό με τις μπαταρίες είναι γνωστό και δημιουργείται λόγω της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται και εμφανίζεται οπωσδήποτε σε όλα τα μηχανήματα, μετά από χρήση περίπου ενός χρόνου.

Όμως, τα παράπονα των χρηστών έγιναν επειδή τα laptops τους (και αντίστοιχα οι μπαταρίες τους), είναι μόλις μερικών μηνών ή εβδομάδων, –σε κάποιες περιπτώσεις και μόλις μερικών ημερών! Όπως καταλαβαίνετε, το πρόβλημα είναι τραγικό, γι’ αυτό και η Microsoft άμεσα ασχολήθηκε με το θέμα. Η Microsoft ανταποκρίθηκε με τη δήλωση του Steven Sinofsky στο επίσημο blog των Windows 7 / τμήμα «Μηχανικής», χωρίς όμως να λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα των, χρηστών, αφού:
«…μετά από διάφορες δοκιμές και ελέγχους καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα το πρόγραμμα ελέγχου μπαταρίας, ούτε και τα Windows 7. Το πρόβλημα είναι στην μπαταρία, που δεν λειτουργεί σωστά, όπως θα έπρεπε, με βάση τις προδιαγραφές». Συνεχίζοντας στο blog αναφέρεται ότι, όσοι χρήστες έχουν πρόβλημα με την μπαταρία τους προτείνεται να στείλουν μιαν ενημερωτική αναφορά στη Microsoft, ή στον κατασκευαστή του laptop τους. (Υποτίθεται ότι αυτό λύνει το πρόβλημα, δηλαδή;)

Για άλλη μια φορά, οι χρήστες γίνονται «μπαλάκι» μεταξύ εταιρειών, μεταδίδοντας η μια στην άλλη το πρόβλημα, με αποτέλεσμα φυσικά τη δυσαρέσκεια μιας -έστω και μικρής - μερίδας καταναλωτών. Τουλάχιστον, η Microsoft είπε πως θα συνεχίσει να «εξετάζει» το πρόβλημα με την μπαταρία…

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε: http://blogs.zdnet.com/microsoft/?p=5193&tag=col1;post-5193 και http://blogs.msdn.com/e7/archive/2010/02/08/windows-7-battery-notification-messages.aspx

8 σχόλια:

Ευρύνοος είπε...

Μην μου λές για εταιρείες γιατί φορτώνω!!

τα λέω στο νέο θέμα μου..

καλησπέρα :)

Matriga είπε...

Ευρύνοε,
Το θέμα είναι ότι τα λέμε όλοι...
αλλά ποιος μας ακούει εμάς;
Δεν έχουμε λοιπόν να συνεχίσουμε να "φωνάζουμε" μήπως ιδρώσει το αυτί τους ;-)

Καλό απόγευμα!

KOSTAS PAP είπε...

Τα προβλήματα ειδικά με τα προϊόντα της Microsoft είναι πολλά γιαυτό ακόμα και κυβερνήσεις κρατών προσφεύγουν στο σύστημα Linux που είναι και δωρεάν.
Καλή μέρα

Ανώνυμος είπε...

Είναι που πολλες φορές λέμε "μη μπλέξεις"..κι αν φωνάζουμε μας ακούει κανεις καλή μου matriga ;

Καλησπέρα ζεστή σου αφήνω.!

Matriga είπε...

Καλησπέρα Κώστα.
Ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη και το ενδιαφέρον σχόλιό σου. Εσύ σίγουρα ξέρεις πολύ περισσότερα από μένα. Εγώ απλά μαθαίνω τι συμβαίνει και το μεταφέρω με τα δικά μου σχόλια.
Να είσαι καλά και καλό σου βράδυ

Matriga είπε...

Ellen, γεια σου.
Τι κάνεις;
Νομίζω πως δεν παθαίνουμε τίποτα αν τα λέμε μεταξύ μας. Ίσως έτσι κάτι μας μείνει για την επόμενη φορά που θα συναντήσουμε πρόβλημα.
Θέλω να είμαι αισιόδοξη :)
Καλό σου βράδυ και μια ζεστή αγκαλιά

Eva F. είπε...

Πριν από 22 μήνες περίπου αγόρασα ένα καινούργιο επιτραπέζιο Η/Υ με Windows 7 υποχρεωτικά -μου είπαν- διότι σε λίγο τα προηγούμενα XP & VISTA Θα καταργηθούν λέει....
Έχω τραβήξει τα μαλλιά της κεφαλής μου....
Τα νεύρα μου τσατάλια.... διότι κανένα πρόγραμμα ακόμα δεν παίζει με τα Windows 7 ....
Δεν μπορώ να δουλέψω με την φωτογραφική μηχανή μου... ούτε με το κινητό μου κλπ...
έχω χάσει τ΄αυγά και τα πασχάλια που λένε...
Εκτός και αν υπάρχουν άλλοι τρόποι που εγώ δεν τους ξέρω γιατί δεν είμαι και σπεσιαλίστρια με τους υπολογιστές...
Ρωτώντας μου λένε σιγά σιγά ότι θα γίνει η προσαρμογή με τα διάφορα προγράμματα.
Μέχρι τότε.....

Eva F. είπε...

***** πριν από 2 μήνες όχι από 22 που έγραψα παραπάνω.
Συγνώμη για το λάθος.