Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

6ο Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης στο Πλανητάριο, 4-7/05/10

Το 6ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης (ΣΕΤΝ - 2010) που θα διεξαχθεί στο Ευγενίδειο Ίδρυμα (Λεωφ. Συγγρού, Π. Φάληρο) από τις 4 έως τις 7 Μαΐου 2010, αποτελεί το μεγαλύτερο επιστημονικό γεγονός στον ελληνικό χώρο στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.
Περισσότεροι από 200 σύνεδροι απ’ όλο τον κόσμο θα συμμετέχουν στις εργασίες του συνεδρίου, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, συνεδρία για την αξιοποίηση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης από τη βιομηχανία, συνεδρία για τη διαχείριση ψηφιακών και τεχνολογικών πόρων από την ερευνητική κοινότητα, επιστημονικά σεμινάρια, ομιλίες από διεθνώς καταξιωμένους επιστήμονες, επιδείξεις τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης κ.ά.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ομιλητές του συνεδρίου είναι ο Καθ. Πάνος Κωνσταντόπουλος (Οικονομικό Παν. Αθηνών) και ο Καθ. Δημήτρης Τερζόπουλος (UCLA) (http://www.setn2010.gr/keynotes). Ο καθηγητής κ. Κωνσταντόπουλος είναι μία από τις πλέον σημαίνουσες προσωπικότητες στον Ελληνικό και διεθνή χώρο σε θέματα αναπαράστασης γνώσης, πολιτισμικής πληροφορικής και συστημάτων στήριξης αποφάσεων. Η ομιλία του θα έχει θέμα την “Ψηφιακή επιμέλεια και ψηφιακή πολιτιστική μνήμη”. Ο καθηγητής κ. Τερζόπουλος είναι ένας από τους σημαντικότερους ερευνητές διεθνώς στον χώρο του vision, των γραφικών και της προσομοίωσης. Είναι ένας από τους πιο συχνά αναφερόμενους ερευνητές διεθνώς και βραβευμένος, μεταξύ άλλων, με το Computer Vision Significant Researcher Award της IEEE (2007).
Σε ειδικές συνεδρίες του συνεδρίου θα γίνουν επιδείξεις συστημάτων όπου η τεχνητή νοημοσύνη έχει κεντρικό ρόλο, θα παρουσιαστούν πρόσφατα δημοσιευμένες εργασίες σε μεγάλα διεθνή συνέδρια και περιοδικά, αλλά και θα βραβευθούν οι καλύτερες εργασίες φοιτητών. Τέλος, οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα σεμινάρια από καταξιωμένους έλληνες και ξένους ερευνητές.

http://www.setn2010.gr/demos (Intelligent System Demonstrations) http://www.setn2010.gr/past (Selected EETN Member Papers) http://www.setn2010.gr/student (Best Student Paper Award)
Εκτός από τις ομιλίες, το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα διοργανωθεί και το 1ο Τουρνουά Ρομποτικού Ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, με ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το οποίο θα διεξαχθεί κατά τα πρότυπα του διεθνούς RoboCup.

2 σχόλια:

Ευρύνοος είπε...

Ενδιαφέρον θέμα..
άραγε μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ή δέν είναι για το κοινό;

καλησπέρα :)

ΝΑΝΤΙΑ είπε...

Καλησπέρα!!!!