Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Λίγη "πουστιά" & ένα μήλο την ημέρα.... και οι φουρτούνες πάνε πέρα ;)


Τώρα, θα μου πείτε τι λέω παραπάνω... Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο, απ’ αυτό που όλοι έχουμε διαπιστώσει! Η πούστικη συμπεριφορά (καμία σχέση με την σεξουαλικότητα, αν και δανείζεται κάποια στοιχεία της!) υπερτερεί αυτής της πουτανιάς, γι' αυτό άλλωστε και οι γυναίκες δεν είναι τόσο επιτυχημένες, όπως οι “άλλοι”. Οι γυναίκες, σέρνουν καράβι με το “μήλο” τους, αλλά "αυτοί" μας “λύνουν και μας δένουν”, γιατί ελίσσονται, όσο καμία γυναίκα δεν μπορεί ;-)

Τι είναι πουστιά;


Όλοι οι άνδρες έχουν την πουστιά μέσα τους, όπως και όλες οι γυναίκες έχουν την πουτανιά μέσα τους. Αυτός είναι και ο λόγος που οι άνδρες υπερτερούν στην σύγκριση, όσον αφορά το πόσο καλά περνάνε μέσα σε μία διαπροσωπική σχέση, όταν φύγουν τα αισθήματα για τη συμβία τους. 

Αφού, παραπάνω σας παρέπεμψα στην επεξηγηματική ανάρτηση για κάποιες μόνο ερμηνείες της πουστιάς - μακάρι να έχω και τις δικές σας εκδοχές! - λέω να μοιραστώ μαζί σας και κάποιες δικές μου προσωπικές σκέψεις, σχετικά με τις διαπροσωπικές σχέσεις. Τελικά, κάποτε έρχεται μια μέρα που συνειδητοποιείς, πως κανείς που στάθηκε δίπλα σου, δεν άξιζε να είχε σταθεί, γιατί πάνω απ’ όλα σ’ ενδιέφερε η αυτοεπιβεβαίωση... και τίποτε άλλο. Τι κρίμα, να μην σε είχες εκτιμήσει περισσότερο εσύ ο ίδιος και να περίμενες να το κάνουν οι άλλοι!


Αναρωτήθηκα... Πόσο πιο εύκολο είναι να επισκεφθείς ένα εκτιμητή για να εκτιμήσει ένα ακίνητο, ένα κειμήλιο ή ένα δαχτυλίδι και πόσο δύσκολο τελικά, είναι να σε "κοστολογήσεις"; Ε, λοιπόν θεωρώ ότι μ' "εκτίμησα" - επιτέλους - και διαπιστώνω πως σπαταλήθηκα και έγινα είδος προς ανάλωση σε "άγουρα χέρια" και συμφεροντολόγους "φίλους". (Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν βγαίνω στην αγορά προς διάθεση, γιατί απλούστατα, καμία γυναίκα που σέβεται και εκτιμά την αξία της δεν το κάνει).

Πάντως, καλά να πάθω και ας πρόσεχα... Μόνο που, όπως λέει και ο λαός, είναι να μην ξυπνήσει ο βλάχος και...(τα ευκόλως εννοούμενα, παραλείπονται). Σίγουρα, καταλάβατε τι "υπερτίμηση" θα μου κάνω από δω και πέρα! Θα επιλέξω με ποιους θα παραμείνω φίλη και θα είμαι πιο επιλεκτική στις παρέες μου. Φυσικά και δεν σας αφορά, αλλά σας το λέω, γιατί μάλλον μετ' από αυτές τις διαπιστώσεις μου, δεν βλέπω να με χωράνε τα βαλκάνια... Θα μου πείτε τώρα: Πάει το καβάλησε το καλάμι. Δεν έχετε και άδικο, γιατί σε λίγο με βλέπω για τη Σελήνη! χα χα χα

Καιρό τώρα, ήξερα πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τα προσωπικά μου, αλλά ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό, ότι ίσως, απευθυνόμουν σε ακατάλληλη για μένα "αγορά". Διευκρυνίζω, ότι η διαπίστωση αυτή αφορά στην πλειονότητα των σχέσεών μου. Το ότι η "αγορά" ήταν μικρή (κυριολεχτικά και μεταφορικά), το ήξερα, αλλά ποτέ δεν με προβλημάτισε, δυστυχώς. Είπα να κυκλοφορήσω και λίγο παραπέρα και γιατί όχι... και πιο κάτω ηλικιακά. Αφού με παίρνει με τα χίλια, ειδικά μετά το νέο μου ανανεωμένο look, αλά Halle Berry, - το οποίο μου έγινε δώρο, χωρίς να το προλάβω καν να το σκεφθώ. Μου είπαν πως πρέπει να ανανεωθώ και εμφανισιακά και να αποκτήσω μια κατάλληλη εμφάνιση με την νέα μου προσωπικότητα. Γιατί λοιπόν, να με περιορίζω η γυναίκα; Μέχρι και τα αυτιά μου τρύπησα για πρώτη φορά,  χωρίς μάλιστα να έχω περιθώρια να το αποφασίσω. Προβλέπω, σε λίγο, να μην γλυτώνω και το piercing στη μύτη. Προχτές, παρά τρίχα να μου γίνει και αυτό άνευ χρεώσεως, αλλά κρατήθηκα... προς το παρόν! χα χα

Εδώ λένε... Είναι να μην ξύπναγε το βλήμα! lol

Έτσι καταλήγω πως πρέπει να υπολογίζω λίγο τους άνδρες, ειδικά μέχρι να περάσουν από έγκριση. Είπα να 'μαι πιο συμφεροντολόγα και χωρίς ιδιαίτερα αισθήματα, μέχρι να περάσει από το test drive κάποιος, γιατί όσο "συμμετείχα" μ' όλο μου το είναι και δεν την έβγαζα καθαρή και επιπλέον, μόνο χασούρα χρόνου είχα... Άσε που έτσι, ήδη έχω και τα τυχερά μου. Φυσικά, θα έχω το νου μου, ώστε να μην μου ξεφύγει κάποιος θησαυρός από μπροστά μου, γιατί δεν σκοπεύω να τον ψάχνω στο βυθό. Στον αφρό θα είμαι, όπως το κοχύλι της προηγούμενης ανάρτησης...


 ;)
Τραβάω λοιπόν σ' ΟΛΑ μια κόκκινη γραμμή.
_

41 σχόλια:

Theodosia είπε...

Από που να πρωτοαρχίσω; Από το καινούριο template;
Συναρπαστικό.!!! Από την προσωπική σου αλλαγή:
Ένα θα σου πώ κουμπαρούλα σχετικά με τις σχέσεις.
Είναι αυτό που έλεγε κι η κόρη μου προσπαθώντας να με συνετίσει, και που το δοκιμάζω να δώ άν έχει επιτυχία. Προς το παρόν καλά πάει.
" Οι άντρες είναι σαν τα γραμματόσημα. Όσο τους φτύνεις τόσο πιο πολύ κολλάνε". Τώρα εσύ ξεχωρίζεις αν το γραμματόσημο είναι συλλεκτικό κι αξίζει τον κόπο. Όσο για την μικρότερη κλίμακα ηλικίας συμφωνώ απόλυτα.

Savvina είπε...

Μαράκι
ξαναγεννήθηκες.
Μπράβο σου.
Εσύ να νοιώθεις υπέροχα με το νέο σου λουκ και εξωτερικά αλλά και εσωτερικά και άσε τους άλλους να λένε ότι θέλουν.
Τράβα μπροστά με νέα διάθεση αλλά και με τα μάτια ανοιχτά.
Υπάρχουν θυσαυροί στη ζωή αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να τους αρπάξουμε γρήγορα για να μην βρεθούν σε ξένα χέρια.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή.
Όλα αυτά που πέρασες ήταν μαθήματα για να φτάσεις σε αυτό το σημείο και να εκτιμήσεις τον εαυτό σου για πάρα μα πάρα πολλά περισσότερα.
Να είσαι καλά και να περνάς καλά.
Καλή σου μέρα.
Πολλά φιλιά.

Savvina είπε...

Είχα αφήσει ένα σχόλιο σε αυτή σου την ανάρτηση...
Μάλλον θα το πήρε ο άνεμος και θα ταξιδεύει σε μακρινά ταξίδια όπως η ψυχή σου με την αλλαγή και της εξωτερικής σου εμφάνισης αλλά και της εσωτερικής.
Να είσαι καλά.
Καλό σου μεσημέρι.
Φιλιά.

Matriga είπε...

Σαββίνα μου, δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν μου εμφανίζονται τα σχόλια που έχετε αφήσει εδώ. Ελπίζω να είναι προσωρινό πρόβλημα του Blogger και να μην έβαλε το χεράκι του το κακό μάτι... Φτου - φτου! ;)

Το προηγούμενο σχόλιό σου το αφήνω εδώ, γιατί μου άρεσε!

Μαράκι
ξαναγεννήθηκες.
Μπράβο σου.
Εσύ να νοιώθεις υπέροχα με το νέο σου λουκ και εξωτερικά αλλά και εσωτερικά και άσε τους άλλους να λένε ότι θέλουν.
Τράβα μπροστά με νέα διάθεση αλλά και με τα μάτια ανοιχτά.
Υπάρχουν θυσαυροί στη ζωή αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να τους αρπάξουμε γρήγορα για να μην βρεθούν σε ξένα χέρια.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή.
Όλα αυτά που πέρασες ήταν μαθήματα για να φτάσεις σε αυτό το σημείο και να εκτιμήσεις τον εαυτό σου για πάρα μα πάρα πολλά περισσότερα.
Να είσαι καλά και να περνάς καλά.
Καλή σου μέρα.
Πολλά φιλιά.

Savvina είπε...

Μαράκι
δεν υπάρχει πρόβλημα.
Μπορεί να σχόλια να μην τα βλέπουμε στην ανάρτηση αλλά θα τα βλέπουμε μέσα από τα mail.
Σκόρδα σκόρδα.
Κακό μάτι εξαφανίσου γρήγορα για να δούμε τα σχόλια.
Άντε φύγε τώρα κακό μάτι.

Matriga είπε...

Καλά αυτό δεν το έχετε ξαναδεί, ε;
Να αφήνουν οι φίλοι τα σχόλια τους και να μην δημοσιεύονται, αλλά να αναγκάζομαι να τα αναρτήσω εγώ! Τι άλλο παράξενο θα δω πια να μου συμβαίνει;;;

Savvina είπε...

Μαράκι και εσύ που τα δημοσιεύεις ξανά πάλι δεν φαίνονται και απ'ότι είπε ο τρελός και σε κάποιο άλλο blog τα ίδια γίνονται.
Κάποιο πρόβλημα θα έχει ο blogger.
Κάποια στιγμή θα ξεκολλήσει.

Matriga είπε...

Σαββίνα μου, το είδα ότι είναι γενικό πρόβλημα, πάντως το σχόλιο που άφησα στον Ευρύνοο τώρα, δημοσιεύτηκε.

Φιλιά πολλά!!

Matriga είπε...

Τώρα είδα πως δημοσιεύτηκε και δω το τελευταίαο δικό σου, αλλά όχι τα προηγούμενα... :(

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Xaxa.. καλό!!!!
Καλώς σε ξαναβρίσκω

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Δραπέτης είπε...

Δεν χάνεις και τίποτα αν δοκιμάζεις τους άλλους το εαυτό σου προστατεύεις.. αρκεί να μην είσαι προκατειλημμένη.. :))

IonnKorr είπε...

piercing στη μύτη?????!!!!

Χα..χα..

Προχωρημένα πράγματα δηλαδή!

KitsosMitsos είπε...

Είναι όμως τόσο καλό να περνάς από το ένα άκρο στο άλλο;
Μπορεί να μιλάω ως άντρας, αλλά όντως έχω την απορία.

Δραπέτης είπε...

Πφφ σήμερα ο blogger πήγε διακοπές μάλλον.. και εγώ το ίδιο πρόβλημα!

Καλά κάνεις και βάζεις το "test drive" αρκεί μόνο να μην είσαι προκατειλημμένη

D.Angel είπε...

Νομίζω πως τη γνώμη μου την ξέρεις!
Keep Walking (και πολύ άργησες)
Αντεεεεε και με σκουλαρίκι στη μύτη!
Χα χα χα χα χα
Να το δω κι αυτό και θα φωνάξω "θαύμα"
"θαύμα"

Φιλιά πολλά και καλό απόγευμα
Σμουατς

Βάσσια είπε...

Σκέψεις κάνουμε(κάνω) συνήθως κατόπιν εορτής.

Μαθαίνουμε όμως Μάτριγκα :-)
Και να σου πω.... υπάρχουν πολλοί βάτραχοι γενικώς.

Μεγιές όλα- εμφάνιση δική σου, εμφάνιση "σπιτιού" εδώ, και προχωράς ακάθεκτη!

Φιλιά
:-)

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Με γεία το look. Πολύ ό΄μορφο Τώρα για το θέμα ομολογώ ότι πρέπει να το ξαναδιαβάσω για ένα έχω μια άποψη. Ελπίζω να μου το επιτρέπεις και μη καταταγώ σε κάποια από τις κατηγορίες που αναφέρονται.

ΝΑΪΑΔΑ είπε...

προσωπικα matrigaki μου πιστευω οτι ειναι στον ανθρωπο...
αντρες γυναικες μπορει να αποδειχτουν σκαρτοι εκατεροθεν...
το θεμα ειναι οπως λες οι λαθος εκτιμησεις της δικης μας αξιας που ενιοτε την μηδενιζουμε και απο μονοι μας μας ξεπουλαμε σε λαθος χερια...

μαθημα κι αυτο δεν πειραζει...
παντα ελεγα πως εκει που τοποθετουμε τον εαυτο μας εκει θα μας βλεπουν κι αλλοι...
το πιστευω ακομα...
απλα ειναι η ρημαδα η αναγκη για λιγη αληθεια συναισθηματων καμια φορα που μας κανει να χανουμε το μετρο και την αξια...

αυτα τα λιγα απο μενα κοριτσακι...

επιλεγμενες κινησεις...
οχι τιποτα αλλα καποια στιγμη καλο θα ηταν να παψουμε να ποναμε για αλλους που στο φιναλε δεν αξιζουν κιολας τον πονο μας...

φιλια σου νεραιδενια και πολλα πολλα!!!

Τα χνάρια είπε...

Ήρθα να ευχαριστήσω την μία και μοναδική επίσημη αναγνώστριά μου!
Σ' ευχαριστώ, ματρίγκα! Να είσαι καλά!
Στα πεταχτά διάβασα την ανάρτηση (είμαι λίγο ψιλοχάλια - θα περάσει!) αλήθειες λες, λίγο έξω απ' τα δόντια (έτσι πρέπει, τελικά)ελπίζω πως θα έχω μέλλον... και θα μπορέσω να σε διαβάσω λεπτομερώς!
Να είσαι καλά και μάλλον πρέπει ν' αγαπάμε πρώτα τον εαυτό μας και μετά τους άλλους. Αλλιώς
... αυτοκτονούμε και δεν μας φταίνε οι άλλοι.
Δάσκαλε που δίδασκες... θα μου πεις!
Φιλιά, ματρίγκα μου! (Έχεις και δύσκολο όνομα!)

THANASIS MAKEDONAS είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.ΖΗΣΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΧΝΑ ΤΟ ΧΘΕΣ.Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΡΠΑΞΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗΝ.ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ

ELENI είπε...

MARY LIFE IS TOO SHORT!! ΚΑΙ ΑΡΓΗΣΕΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ......ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ Σ ΑΓΑΠΑΕΙ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ..ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ .....ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ....ΔΙΝΕΙΣ ...ΟΜΩΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ..ΕΚΛΕΚΤΙΚΑ ! ΦΙΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2 ΠΟΔΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ!!!!!!!!

Και λοιπόν;E allora? είπε...

Μια αλλαγή δεν κάνει κακό αλλά εγώ πάντα λέω οτι όλες οι εμπειρίες ειναι για καλό και εποικοδομητικές.Το μυστικό είναι να μαθαίνουμε το μάθημα μας και να μην το επαναλαμβάνουμε.

καλημερούδια

to alataki είπε...

Αχ βρε κορίτσια κρίμα είναι, μην τους φτύνετε τους καημένους τους άντρες...
Και για να μιλάμε σοβαρά, χαμένα τα έχουν κι αυτοί, τους έχουμε ευνουχίσει κι εμείς...

Scorpion49 είπε...

Μερικές συμβουλές από έναν άγνωστο ο οποίος έχει μόλις περάσει τα…ήντα (60), έχει μια μεγάλη οικογένεια και έχει βιώσει στο συγγενικό ή φιλικό του περιβάλλον πολλά γεγονότα που αφορούν τις προσωπικές σχέσεις.
Αρχές που αξίζουν την προσοχή-αποδοχή μας:
1.Αυτοεκτίμηση
2.Ειλικρίνεια
3.Σεβασμός
4.Ανιδιοτελής συνεργασία
5.Αγάπη και πάθος
Ψάξτε λοιπόν να βρείτε ανθρώπους που να στηρίζουν τη ζωή τους σ’ αυτές τις όμορφες αρχές και βάλτε τους στον κύκλο της ζωής σας, που ξέρετε μπορεί να προκύψει και ο μεγάλος-αληθινός έρωτας. Μην δείξετε ανοχή στους κατ’ επάγγελμα ψεύτες – υποκριτές γιατί οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες. Η εμπάθεια και η προκατάληψη που καταλαμβάνει πολλές φορές μερικούς ανθρώπους μόνο κακά επιφυλάσσουν στη ζωή τους και στη ζωή των άλλων.
Ψυχραιμία λοιπόν και υπομονή, όλα θα βρουν το δρόμο τους, υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν να συναντηθείτε για να συνδυάσετε μαζί τα ως άνω 5 συστατικά. Σας περιμένουν αρκεί να εμφανιστείτε και να δώσετε τη μάχη της σύνθεσης.
Ζητώ συγνώμη για την παρέμβαση στην όμορφη παρέα σας.

Αθανασία είπε...

Καλησπέρα καλή μου...ε,καταρχήν καλά έκανες,πολύυ καλά μάλιστα..κ ανανεώθηκες!!χρειάζεται να το κάνεις,αυτό πολλές φορές στη ζωή κ..κατά δέυτερον,με το άλλο σκέλος του πόστ σου μήλισες στη ψυχή μου,πραγματικά επειδή αυτό που ζείς εσύ,τώρα..το ζώ εγώ επί 17χρόνια!!(αν ανατρέξεις σε παλιότερα,πόστ μου θα δείς τι έχω τραβήξει κ γώ,με τους λογής-λογής άχρηστους κ ηλίθιους που έμπαιναν,κατά καιρούς στη ζωή μου.. κ δώ θέλω να...'αντιστρέψω'κάπως αυτό που είπες περί αξίας...δικής σου..κ να το κάνω κάπως αλλιώς μήπως,αυτά τα άτομα ΔΕΝ άξιζαν,να πάρουν ό,τι πήραν από σένα,καλή μου??επειδή έφταιγαν αυτοί πρωτίστως,κ όχι εσύ??...για σκέψου το κάπως αυτό...μπορεί κ να είναι κ έτσι όπως στο λέω....στο λέω επειδή το έχω τραβήξει εγώ...πάρα πολύ...γι'αυτό πάντως καλά κάνεις κ 'πετάς'αυτά τα άτομα από τη ζωή σου..χρειάζεται συχνά ένα 'ξεσκαρτάρισμα'στη ζωή μας...γενικά κ κυρίως μέσα μας...καλησπέρες...

Matriga είπε...

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα υπέροχα σχόλιά σας! Απόψε, είμαι πολύ κουρασμένη και δεν έχω αντοχή για να απαντήσω στον καθένα ξεχωριστά, όπως αρμόζει και θέλω.
Προς το παρόν, θέλω όμως να ξέρετε πως αισθάνομαι υπέροχα, όταν βλέπω τόσο αξιόλογα σχόλια και βγαλμένα από την ψυχή σας στο blog μου. Αυτό είναι για μένα πολύ πιο σημαντικό από το πόσοι με παρακολουθούν και το πόσο καλά λόγια θα διαβάσω! Ειδικά, το πόσα σχόλια θα έχω δεν με ενδιέφερε ποτέ, γιατί και γω πολύ αραιά σχολιάζω, ειδικά για να μην γίνομαι κοινότυπη.
Τα τόσο ουσιώδη σχόλια με χαροποιούν πολύ!
Και πιστέψτε με το έχω ανάγκη, γιατί υπάρχει ένα σοβαρό θέμα υγείας στο σπίτι που μας ταλανίζει καιρό και κάθε μέρα δεν ξέρουμε τι θα συμβεί την επόμενη.

Καλό σας βράδυ και πολλά κοχυλένια φιλιά!

Prths είπε...

Καλησπέρα,
Εύχομαι νάσαι πάντα καλά, δυναμική και με καλή διάθεση. Αν μου επιτρέπεις, η ανάρτησή σου βγάζει δυό διαφορετικές στάσεις - ενδεχομένως αντίροπες. Απ'τη μια αναγνώριση, αποδοχή (πχ για την επιδίωξη της αυτοεπιβεβαίωσης). Απ'την άλλη πικρία. Οργή. Και κατάκριση. Δυσφορία.
Δεν θα συμφωνήσω με τις αποψεις σου για τις "π" συμπεριφορές των ανδρών ή των γυναικών. Ούτε θα τις σχολιάσω. Το σχόλιο του Scorpion49 με καλύπτει - κοιτάει εκεί που αξίζει: μπροστά.
Θέλω να πιστεύω οτι "είμαστε" αυτά που κανουμε - σε κάθε περίοδο, φάση, μέρα, στιγμή μας. Και τελικά κάνουμε αυτο που χρειάζεται η ψυχής μας. Δυστυχώς, συχνά στο βάθος αναδεύονται οι φόβοι μας. Η απειλή για την εγωϊκη αυτοεικόνα μας - χιλιοτρυπημένη κουρελού που αφύσικα κοπτοράβουμε στην πορεία. Και την οποία φορές υποστηλώνουμε με βίαια μέσα: την υποκρισία, την επιτίμηση, τη σκληρότητα, την παγίδευση. Μέσα που πάντα γυρίζουν πάνω μας.
Δεν νομίζω πως υπάρχει "εκμετάλλευση" - μόνο σύγχιση. Δεν νομίζω πως η λύση είναι να "σκοτώσουμε" τα συναιθήματά μας - και πολύ περισότερο τα αισθήματα. Απλά να θυμόμαστε ότι μας ανήκουν - δεν τους ανήκουμε. Και να οριοθετούμε τις σχέσεις μας (δηλαδή τη συνδεση του "εγώ" μας με την έμπρακτη ανθρώπινη σχέση) εκεί που κερδίζουν και οι δύο πλευρές. Χωρίς φόβο.
Νάχεις όμορφη μέρα,
Γ.

Manouli είπε...

Οι γυναίκες με το κοντό μαλλί είναι όλα τα λεφτά! Μπράβο και πάλι μπράβο!

mar9659 είπε...

Μεγιες μεγιές matriga μου !!!
Δεν σχολιάζω για το θέμα σου που είναι ενδιαφέρον όντως ...μα είμαι και εγώ τόσο κουρασμένη αυτο τον καιρό που δεν μου βγαίνει να αναλύσω...
Στη επόμενη ανάρτηση παλιά μου φιλενάδα..
μπορεί να χαθήκαμε, μα πάντα σε σκέφτομαι...πιστεψε με ...εξάλλου με ξέρεις....
Να περνάς όμορφα γλυκειά μου!!!
Την αγάπη μου και πολλά πολλά φιλάκια!!!

Walking in vain είπε...

Αν και δεν συμφωνώ με όλα όσα λες, δεν θα αντιλογίσω μετά απο τέτοια ανάλυση που έκανες.
Άλλωστε η άποψη δεν είναι παρά συλλογή από βιώματα.
Σε χαίρομαι για την προσωπική "υπερτίμηση" κόντρα στη βολεψιά του ευτελίζομαι για να πετύχω αυτό που θέλω.
Εύχομαι όλα να πάνε καλύτερα.
Καλό βράδυ

Phivos Nicolaides είπε...

Καλή βδομάδα και όλα τα υπόλοιπα!

Truthseeker.Vasiliki είπε...

Εύχομαι η αλλαγή αυτή να σε βοηθήσει να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και να καταλάβεις γιατί σου συμβαίνουν όλα αυτά...
Εύχομαι όλα να πάνε καλύτερα Matriga!
Απόλαυσε αυτό που αισθάνεσαι και προχώρα!

Prths είπε...

Α. και βέβαια συγχαρητήρια για την εσωτερική και εξωτερική ανανέωση (live compliments offered upon acquaintance :) και θερμές ευχές για καλή έξοδο από τις ταλαιπωρίες - γρήγορα περαστικά.

irizaar είπε...

και δεν μας λες κυρά-Μαριώ πότε θα σε δούμε; τώρα μάλιστα που έχομεν και άπλετον χρόνον (άνεργη γαρ);

Matriga είπε...

Σία μου, καλησπέρα.
Επέστρεψα πιο ανανεωμένη και από το blog μου!
Χαίρομαι που σου άρεσε η αλλαγή εδώ και ελπίζω να σου αρέσουν και οι γενικότερες αλλαγές πάνω μου και μέσα μου ;)

Όσο γι' αυτό που λέει η κόρη σου, νομίζω πως αυτό όντως ισχύει, αλλά περισσότερο για κείνους τους άντρες που παραμένουν παιδιά και εγωιστές!
Οι ώριμοι, που ξέρουν τι θέλουν, το κυνηγάνε και το επιθυμούν περισσότερο από τις γυναίκες, ακόμη και αν η γυναίκα δείχνει το ανάλογο ενδιαφέρον, ίσως γιατί είναι και στη φύση του άνδρα να είναι κυνηγός! ;)

Σχετικά δε με τις μικρότερες ηλικίες, δεν ξέρω αν τελικά θα κολλήσω εκεί... αλλά με παίρνει περισσότερο και από όσο πίστευα, ειδικά με το κοντό μαλλί! χα χα χα

Πολλά κοχυλένια φιλιά!

Matriga είπε...

Γλαρένια μου,
Καλώς ήλθες στο blog μου και γω το χάρηκα διπλά! Ελπίζω να είσαι καλύτερα και να περάσει γρήγορα ο καιρός, ώστε να βγάλεις τις λάμες... Λυπάμαι. Χαίρομαι όμως, που είσαι καλά και δυνατή ;)

Πολλά κοχυλένια φιλιά!

Matriga είπε...

Δραπέτη, καλησπέρα.
Έχεις δίκιο, γιατί καμιά φορά το να καείς από τον χυλό σε κάνει να φυσάς και το γιαούρτι! ;)
Nα είσαι καλά. Ευχαριστώ :)
Σου εύχομαι καλό καλοκαίρι!

Matriga είπε...

Αγγελική μου,
Στη μύτη δεν θα το έβαζα, αλλά στον αφαλό
ίσως ;) χα χα χα
Πάει αν το δεις και αυτό, θα λες ποιος φούρνος γκρεμίστηκε, ε; lol

Πολλά πολλά φιλιά, φιλενάδα μου!

Matriga είπε...

IonnKorr, καλησπέρα.
Τι Διδυμάκι θα ήμουνα, αν δεν είχα δισυπόστατη προσωπικότητα;; Τώρα πια είμαι και Χάλυ και... το χάλι μου το μαύρο!! χα χα χα

Στο δόντι το βλέπω πιο πιθανό να βάλω διαμαντάκι, πάντως! Το έχει η φίλη μου και μου άρεσε πολύ. Προχώ κατάσταση! Τι να λέμε. ;)

Koχυλένια φιλιά

Matriga είπε...

Kitso Mitso, καλησπέρα.
Είμαι και θα παραμείνω κατά των άκρων. Αυτό που είπα, είναι ότι μόνο στην αρχή μιας οποιασδήποτε σχέσης, φιλικής ή αισθηματικής, θέλω να κόψω την "φόρα" μου, το δόσιμο που είχα ώστε να μπορέσω πρώτα να τεστάρω τον άλλο ;)
Αν την πλήρωναν όσοι είναι γύρω μου, θα ήμουν προβληματική.
Παντού, όπως λες χρειάζεται μέτρο.
Παρότι υπήρξα λίγο υπερβολική στη διατύπωσή μου, εσύ δεν μ' έκρινες με προκατάληψη και μου άρεσε αυτό. Ευχαριστώ :)
Kαλό καλοκαίρι!
Τυχερή η κοπέλα σου! :))

Matriga είπε...

Βάσσια μου, καλησπέρα.
Μου άρεσαν τα λόγια σου. Παλιότερα έλεγα ότι ψάχνω τον πρίγκηπά μου, ή ότι τον βρήκα...
Τώρα ξέρω πως υπάρχουν θησαυροί εκεί έξω που μπορούμε και αξίζει να τους ανακαλύψουμε, όπως και πολλοί περισσότερο που είναι άνθρακας.
Λαχείο είναι η επιλογή μας και δεν θα μπω στη διαδικασία να με απασχολήσει πολύ.
Τα ωραία και τα αληθινά έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις και αρκεί μόνο να τα αναγνωρίσεις έγκαιρα ;)

Ειλικρινά θα χαρώ να τα πούμε από κοντά τον Αύγουστο στη συναυλία :)

Καλό καλοκαίρι!!