Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Υποψίες για σαμποτάζ και δολιοφθορά στην τραγωδία της Κύπρου

“ Το μέγεθος της καταστροφής στη ναυτική βάση "Φλωράκης" στην Κύπρο, οδηγεί σε πολλές σκέψεις. Τα κοντέινερ είχαν "κατασχεθεί"  πριν από καιρό και είχαν σαν προορισμό τη Συρία. Το θέμα είναι ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν πράγματι είχαν κατασχεθεί και ήταν εκεί προσωρινά αποθηκευμένα, ή αν η κατάσχεση ήταν πρόσχημα και η Ρωσία είχε στην περιοχή  CLUB-K. Όπως και να έχει, το μέγεθος του ωστικού κύματος δεν οδηγεί τις σκέψεις μας σε έκρηξη απλών πυρομαχικών. Θα μπορέσει κανείς να μάθει τι υπήρχε μέσα στα κοντέινερ και αν επρόκειτο για "ατύχημα" ή σαμποτάζ;

Να θυμίσουμε ότι τα CLUB-K αποτελούν το ατού των Ρώσων σε ένα πόλεμο, αφού πρόκειται για φαινομενικά εμπορικά κοντέινερ που στην πραγματικότητα περιέχουν πυραύλους με συμβατικές ή πυρηνικές κεφαλές. Μπορούν να βρίσκονται σε οποιαδήποτε αποθήκη, ή λιμάνι, ή τραίνο, ή πλοίο, ή νταλίκα, ή εμπορευματικό σταθμό και αφού λάβουν εντολή από δορυφόρο, ή επίγειο εντολέα, να εκτοξεύσουν το φονικό τους περιεχόμενο. Είναι άγνωστο πόσα CLUB-K έχει η Ρωσία και βεβαίως είναι άγνωστο το πού τα έχει.”

Το παραπάνω μήνυμα το έλαβα στο mail του blog από ανώνυμο αναγνώστη, με την έντονη επισήμανση της παρακάτω ενδιαφέρουσας φράσης που συμπλήρωσε:

 

“Ό,τι μένει πολύ χρόνο ακίνητο και ούτε καν επιστρέφεται, σκάει απ’ το κακό του… Ή μάλλον απ’ τον… παλμό του.”

 

Επειδή και γω κάπως αναρωτήθηκα πως είναι δυνατόν να γίνει μια τόσο μεγάλη έκρηξη σε καλά φυλασσόμενη στρατιωτική βάση, το έψαξα το θέμα στο google. Tότε, διαπίστωσα πως υπήρχε σχετική αναφορά στο liako.gr και ανακάλυψα επίσης και κάποια άλλα ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία στο defencenet.gr. Εκεί μάλιστα αναφέρεται:

“Εκφράζονται ανοικτά φόβοι για σαμποτάζ, καθώς η έκρηξη έγινε μια ώρα που ούτε υψηλές θερμοκρασίες υπήρχαν, ούτε κίνηση στη βάση που να δικαιολογεί την έκρηξη, π.χ. από ανθρώπινο λάθος. Αντίθετα, μόλις είχε αρχίσει να χαράζει.

Άλλη πληροφορία αναφέρει ότι ξέσπασε ξαφνικά πυρκαγιά ακριβώς δίπλα από την βάση και έφτασε στην αποθήκη μέσα σε λίγα λεπτά.”

Τα συμπεράσματα και οι εντυπώσεις δικά σας… Αλίμονο από τα θύματα που έχασαν άδικα τις ζωές τους και τους δεκάδες τραυματίες, όπως και τις οικογένειες των θυμάτων αυτών.

4 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Σε τέτοια πράγματα δεν είναι εύκολο να βγάλεις συμπεράσματα.. καλύτερα να δούμε τι θα πούν οι ειδικοί..

Matriga είπε...

Συμφωνώ απόλυτα Ηφαιστίωνα και γι' αυτό το ανάρτησα με τον τίτλο υποψίες. Μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε... Αλλά καμιά φορά τα πορίσματα δεν είναι πάντα ξεκάθαρα... Είδαμε και με το πόρισμα από το ελικόπτερο που έπεσε στο Άγιο Όρος.
Γενικότερα, η αλήθεια βγαίνει στο φως μετά από δεκαετίες.
Να είσαι καλά και καλή εβδομάδα :)

Ανώνυμος είπε...

Τα πράγματα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Με βάση πάντως τα όσα διαβάζω σε εφημερίδες η πιθανότερη εκδοχή είναι της εγκληματικής αμέλειας. Χωρίς φυσικά ν αποκλείονται ή να μην ερευνώνται οι υπόλοιπες.

Και σε τέτοια θέματα μη ξεχναμε : blog = έκφραση προσωπικής γνώμης.
Έχω δηλαδή την ελευθερία και ανεβάζω στο νετ ότι πιστεύω.

Που μπορεί να είναι απόλυτα σωστό ή απόλυτα λάθος. Αφελές ή όχι. Αλλά συχνότατα εντυπωσιακό, σε παρασύρει στις θέσεις αυτού που το έγραψε.
Είτε είναι μία καλά τεκμηριωμένη γνώμη είτε είναι μία θεωρία συνωμοσίας.

Το διαδίκτυο είναι γεμάτο πληροφορίες και γνώμες καμουφλαρισμένες σε πληροφορίες. Και φυσικά όπως παντού, και εδώ το έγκυρο, το αληθινό, το υπεύθυνο, υπάρχει μεν αλλά αποτελεί μειοψηφία...

Προσέχουμε λοιπόν, διαβάζουμε, συγκρίνουμε, είμαστε επιφυλακτικοί.

Matriga είπε...

Καλέ μου φίλε, GiP, γεια χαρά!

Έχεις δίκιο πως όλα είσαι ακόμη νωπά και συμπεράσματα δεν πρέπει να βγάζουμε τόσο γρήγορα, αλλά για υποψίες ανέφερα στον τίτλο.

Όπως λες, μόνο προβληματισμούς μας μπορούμε να εκφράσουμε και πίστεψέ με, δεν θα δημοσίευα το ανώνυμο mail, αν δεν είχα και κάποια άλλα στοιχεία από άτομο δικό μου που ζει εκεί...
Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έκανα τη δημοσίευση στο site μου, όπως έκαναν άλλοι γνωστοί δημοσιογράφοι που έχουν και δικό τους site. Έχω μείνει να παρακολουθώ το θέμα και να διαβάζω άρθρα σχετικά...όπως αυτό
http://e-freevoice.blogspot.com/2011/07/blog-post_410.html

Τα συμπεράσματα όπως έγραψα στον επίλογο μου ανήκουν στον καθένα σας, αλλά εγώ είμαι δω για να μοιράζομαι πράγματα μαζί σας και σας ευχαριστώ γι' αυτό!!

Σου χαρίζω την καλημέρα μου :)
Να είσαι και να περνάς καλά!