Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Απεικονίσεις από τα δύο ταξίδια μου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - 2008 -2010 Μέρος Α'


Με βλέπετε έξω από ένα τουριστικό περίπτερο στην πρωτεύουσα του Εμιράτου του Abu Dhabi, στο πρώτο ταξίδι μου το 2008.




Αυτό είναι ένα όμορφο κολάζ από φωτογραφίες που τραβήχτηκαν ακριβώς μετά την έλευση του 2010 κάτω από το πιο ψηλό κτίριο στον κόσμο, τον πύργο Burj Kalifa στο Dubai. Τα στιγμιότυπα είναι απλά μια γεύση από το υπερθέαμα των συντριβανιών, που διαρκεί μερικά λεπτά (όσο κρατάει το μουσικό κομμάτι που επιλέγεται) και το οποίο επαναλαμβάνεται κάθε 20 λεπτά, υπό κανονικές συνθήκες κάθε απόγευμα. Την πρωτοχρονιά δε ήταν πολύ πιο συχνή η εκτέλεση των “χορευτικών”, γιατί στην ουσία το νερό, χορεύει στους ρυθμούς της μελωδίας σχηματίζοντας διαφορετικά σχήματα.

Υ.Γ. Είπαμε ότι βγάζω και γω όμορφες φωτογραφίες, αλλά μην πιστέψετε και ότι θα ήμουν ικανή να στοιχειοθετήσω αυτήν την ωραία παρουσίαση! χα χα




Όπως, φαντάζεστε είναι η θέα από το εστιατόριο όπου κάναμε το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν του 2010 και αυτή είναι η θέα μας από το τραπέζι που είχαμε κάτω από τον πύργο και αντίκρυ από το μεγαλύτερο σύμπλεγμα συντριβανιών στον κόσμο, που πραγματικά είναι ένα υπερθέαμα.




Φανταστείτε τι δέος αισθάνεται κάποιος που βλέπει το κτίριο που έχει ύψος περίπου ενός χιλιομέτρου, να το πλαισιώνουν ακτίνες laser και γνωρίζοντας, πως χτιζόταν επί πολλούς μήνες με στόχο να “αγγίξει” τον ουρανό.




1/1/2010 - Με δεδομένο το ασύλληπτο ύψος του ουρανοξύστη, φαντάζεστε ότι είναι αδύνατο να χωρέσει στην κάμερα του κινητού μου. Έτσι λοιπόν, βλέπετε μια οπτική μου από την καρέκλα μου. 




Έτσι ήταν η όψη του Burj Khalifa τον Μάρτιο του 2008, που πρωτοεπισκέφθηκα το Dubai. Δυστυχώς, μέχρι να ολοκληρωθεί το κτίριο, αρκετά άτομα έχασαν την ζωή τους ενώ εργαζόντουσαν υπό απίστευτα σκληρά συνθήκες για την αποπεράτωσή του. Φανταστείτε να είσαι όλη νύχτα, γιατί μόνο χωρίς ήλιο αντέχεις την έκθεση σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες, σε τόσο μεγάλο ύψος!

20 σχόλια:

irizaar είπε...

κοπέλα μου γιατίφόρεσες νικάμπ; είναι υποχρεωτικό για όλες τις γυναίκες ή το θέλησες εσύ σαν κίνηση σεβασμού στον πολιτισμό τους;

IonnKorr είπε...

Καταπληκτική ανάρτηση!!!!!!!!!!!!!!

Καλά αυτό το κολλάζ των συντριβανιών αξεπέραστο!!

Συγχαρητήρια. Μπράβο, Τέλειο.!!

Και κουράγιο, πολύ κουράγιο!!

Ευρύνοος είπε...

Απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς, για να απολαμβάνουν διακοπές οι Δυτικοί..

και μάλιστα σε έναν τελείως τεχνητό τόπο..

να είσαι καλά για τις πληροφορίες matriga και να είσαι καλά :)

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Αληθεια υπέροχες φωτογραφίες έχει δίκιο- που να μην είχε ο Ιονν - το κολάζ με τις φώτο των σιντριβανιών εντυπωσιακότατο.
Ζήλεψα λιγάκι!!!

Theodosia είπε...

To νικάμπ πολύ μου άρεσε κουμπαρούλα.
Σκέφτομαι να το βάλω κι εγώ να μην βλέπω την ασχήμια γύρω μου. Πολλά φιλιά:)

IonnKorr είπε...

Γύρισα και πάλι να σχολιάσω αυτό που είπε ο Ευρύνοος:
Απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς, για να απολαμβάνουν διακοπές οι Δυτικοί..
και μάλιστα σε έναν τελείως τεχνητό τόπο..


Φίλε, πικρό το σχόλιό σου που ξεκίνησε, βέβαια, από την διαπίστωση της Matriga.

Πρέπει όμως να σημειώσω ότι το ίδιο σχόλιο πρέπει να κάνουμε και όταν θαυμάζουμε οποιοδήποτε μεγαλεπήβολο έργο.
π.χ. πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν ή εξαναγκάστηκαν να δουλέψουν σε απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες για να κτιστεί η Ακρόπολη, οι Πυραμίδες, οι ναοί του Βούδα κλπ.
... επίσης να ανοιχτεί η διώρυγα του Σουέζ, η διώρυγα του Παναμά, η διώρυγα της Κορίνθου
.... αλλά και όταν πίνουμε έναν απλό καφέ πόσοι μαύροι στην Βραζιλία χάλασαν την σπονδυλική τους στήλη μαζεύοντάς τον
.... αλλά και πολλές ιατρικές ανακαλύψεις στηρίχθηκαν σε απεχθή πειράματα σε ανθρώπους ή ζώα.

Θα μπορούσα να αραδιάσω εκατομμύρια περιπτώσεις μεγάλων επιτευγμάτων της Ανθρωπότητας που χύθηκαν ποταμοί αίματος αλλά και ιδρώτα αθώων ανθρώπων για να τις έχουμε και να τις χαιρόμαστε εμείς σήμερα.

Ουσιαστικά, όλα όσα θαυμάζουν οι τουρίστες σε άλλες χώρες είναι κατασκευασμένα με αίμα και κόπο δυστυχισμένων ανθρώπων.

Άρα συμπερασματικά ή λέμε αυτό το σχόλιο για όλα ή απλά περιοριζόμαστε να θαυμάζουμε τα αξιοθέατα λέγοντας το κοινότυπο που προανέφερα:
"Συγχαρητήρια. Μπράβο, Τέλειο.!!"

Υ.Γ. Προφανώς το σχόλιο δεν στρέφεται κατά του Ευρύνοου. Απλά, επειδή παρατήρησα την τεράστια διαφορά των σχολίων μας, θέλησα να κάνω αυτήν την διευκρίνηση.

Matriga είπε...

Irizaar,
To φόρεσε μόνο για την φωτογράφηση όση ώρα είμασταν εκεί με το γκρουπ για να κάνουμε τις αγορές μας στο τουριστικό κατάστημα. Κάποιες κοπέλες αγόρασαν για πλάκα, αλλά εγώ δεν είμαι σύμφωνη μ' αυτό το έθιμο.
Η μόνη περίπτωση που αναγκαστήκαμε να φορέσουμε είναι μέσα στο τζαμί τους, γιατί αλλιώς δεν μπορείς να μπεις μέσα. Φοράς την στολή τους και βγάζεις τα παπούτσια σου, αλλιώς ούτε φωτογραφία από την πόρτα δεν βγάζεις.

Καλό σου βράδυ, Ζωή μου

Matriga είπε...

IonnKorr,
Σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη και τα καλά σου λόγια. Δεν είμαι εκείνη που τράβηξε και έφτιαξε την παρουσίαση των φωτογραφιών των συντριβανιών, αλλά χαίρομαι που νόμισες πως θα μπορούσα... ;)

Λατρεύω την φωτογραφία και αν μπορούσα κάποια στιγμή θα ήθελα να ασχοληθώ για να μάθω περισσότερα. Aπορώ πάντως που δεν ανέφερες πως είναι glamorous η ανάρτησή μου! χα χα χα
Αλλά μάλλον περιμένεις να με δεις στο τζαμί με φερετζέ για να ξεραθείς στα γέλια! ;)

Καλό σου βράδυ

Matriga είπε...

Ευρύνοε, καλησπέρα!
Είναι πεποίθησή μου ότι τις φυσικές ομορφιές της Ελλάδας, σπάνια τις βρίσκεις σε άλλες χώρες. Όμως, το κακό με μας είναι ότι τις αφήνουμε στο έλεος των εκμεταλλευτών και δεν τις αξιοποιούμε. Αντίθετα, το φυσικό μας δασικό πλούτο τον καταστρέφουμε στο έλεος της οικοπεδοποίησης. Αυτά δεν γίνονται τυχαία. Είμαστε εκείνοι που νοιαζόμαστε μόνο για την πάρτη μας...

Από την άλλη, στα Αραβικά Εμιράτα την ξερή έρημο την μετατρέπουν σε παράδεισο. Φυσικά, αυτό γίνεται, όχι μόνο χάρη στα πετροδόλλαρα, αλλά στους χιλιάδες εργάτες που έρχονται από διάφορες χώρες για να δουν ένα καλύτερο αύριο στη χώρα τους. Είδα πολλούς Ινδούς και Πακιστανούς εκεί και τους ρώτησα πως ζουν και γιατί δέχονται την εκμετάλλευση.
Ένας ταξιτζής σε δημόσιο όχημα, μου απάντησε ότι βρήκε δουλειά και πληρώνεται με πολύ περισσότερα χρήματα από ότι στην Ινδία. Μάλιστα, του περισσεύουν για να στέλνει και στο νεογέννητο μωρό του, που θα το έβλεπε μόλις γινόταν ενός έτους που θα έβρισκε χρήματα για να φέρει και την γυναίκα του με το μωρό.

Από την άλλη, εγώ δεν αισθανόμουν καλά όταν τρώγαμε στο Πρωτοχρωνιάτικο ρεβεγιόν, βλέποντας φτωχούς εργάτες να μην σταματάνε την εργασία στον ουρανοξύστη (τα εγκαίνιά του ήταν σε 3 μέρες!). Όμως, κατά βάθος, ήξερα πως αυτό είναι ένα "παιχνίδι" της ζωής, δυστυχώς...

Στα λέω αυτά για να δεις πως τα πάντα έχουν δύο όψεις. Έτσι και στην συγκριμένη χώρα η δουλεία αυτών των ατόμων, είναι δυστυχώς μια πολύ καλή διέξοδος από την πείνα και την εξαθλίωση που θα ζούσαν στη χώρα τους. Εγώ η ίδια πάντως, δύσκολα μπορώ να το αποδεχτώ...

Κοχυλένια φιλιά!

Matriga είπε...

Χριστόφορε,
Χαίρομαι πολύ που ήσουν εδώ και θα χαρώ να δεις και κάποιες ακόμη που θα βάλω σε επόμενες αναρτήσεις. Εγώ από την άλλη, θα σε παρακαλούσα, να μας παρουσιάσεις και κάποιες φωτογραφίες από την υπέροχη χώρα σου. Θα ήταν εξαιρετικό να τις βλέπαμε μάλιστα μετά το πέρας της διήγησής σου!

Καλό βράδυ και σ' ευχαριστώ :)

Υ.Γ. Η αλήθεια είναι ότι που και που ο IonnKorr λέει και κάτι πετυχημένο! ;)

Matriga είπε...

IonnKorr,
Με αφορμή το δεύτερο σχόλιό σου βρήκα την ευκαιρία να σας καταθέσω και κάποιες σκέψεις και εμπειρίες από τη χώρα αυτή. Είναι ένα τεράστιο πολισμικό χωνευτήρι της Ανατολής και παρότι δεν έχει δικό του πολιτισμό είναι κοιτίδα παρουσίασης πολλών άλλων πολιτισμών. Θα δείτε τι εννοώ σε επόμενα posts μου...

Ευχαριστώ πολύ για την διπλή επίσκεψη

Matriga είπε...

Κουμπαρούλα μου,
Κατά λάθος σε παρέκαμψα, αλλά εσκεμμένα θα κάνω ότι δεν είδα στο σχόλιό σου! Η ομορφιά σου είναι διάχυτη, ίσως γιατί τα μάτια σου, δείχνουν και την ψυχούλα σου και δεν πρέπει να κρύβεται ;)

Πολλά φιλιά

Βάσσια είπε...

Καλημέρα Μάτριγκα :-)

Πράγματι εντυπωσιακές φωτογραφίες!

Για το μέρος.... έχω άλλη άποψη, αλλά δεν έχει σημασία.

:-)
Καλό Σ/Κ

athina μπασιούκα είπε...

Οι απόψεις διίστανται. Είναι όμως τα Αραβικά Εμιράτα γενικότερα ένα μέρος του κόσμου που κάποια στιγμή θα επισκεφτώ. Το έχω συνδυάσει στο μυαλό μου με καλοπέραση. Γιατί όχι όμως; :-)
Πολλά φιλιά!

ΝΑΪΑΔΑ είπε...

πολυ ομορφες οι φωτογραφιες!!!
ζηλεψα με τηην καλη εννοια...
καθε ταξιδι εχει κατι να μας αφησει και να μας διδαξει...
παντα να ταξιδευεις!!!
παντα!!!

το κολαζ φωτογραφιων σουπερ!!!

φιλακια νεραιδενια κοριτσακι μου!!!

Matriga είπε...

Βάσσια,
καλό μεσημέρι και καλή εβδομάδα!
Δεν ξέρω ποια χρονολογία πήγες,
αλλά καμιά φορά παίζει ρόλο και η διάθεση.
Άλλωστε, παντού είναι όμορφα, αν είσαι με την κατάλληλη παρέα και είσαι καλά ;)

Καλά να περνάς :)

Matriga είπε...

Αθηνά, καλησπέρα!
Στο εύχομαι να πας κάποια στιγμή! Πιστεύω πως είναι καλό είναι να πηγαίνουμε σε ξένες χώρες, γιατί μόνο έτσι αποκτάμε άποψη και διαμορφούμε την κουλτούρα μας. Φυσικά και προσφέρεται το μέρος για καλοπέραση! Είναι ο σκοπός που δημιουργήθηκε άλλωστε.

Φιλιά πολλά!

Matriga είπε...

Ναϊάδα μου, γλυκιά
Είναι όπως το είπες! Ζω για να ταξιδεύω στην κυριολέξια. Προσωπικά, μόνο έτσι νιώθω γεμάτη και ολοκληρώνομαι. Σου εύχομαι να είσαι καλά και να κάνεις πολύ πιο όμορφα ταξίδια!
Γιατί όχι και νοητά ;)

Φιλάκια πολλά!!!

nellinezi είπε...

αχ βαχ....:)))))

Matriga είπε...

Nellinezi,
Καλώς μας ήρθες και καλώς να πας εκεί που επιθυμείς. Αν το κανονίσεις το χειμώνα, πες μου γιατί είμαι τραβάτε με και ας κλαίω για τέτοια!
χα χα χα

Φιλιά κοχυλένια :)