Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2009

Το ζώδιο του μήνα: Αιγόκερως

Ιδιότητες του Αιγόκερου


22 Δεκεμβρίου έως 19 Ιανουαρίου

Αιγόκερως & υγεία

ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Θηλυκό. Γη. Παρορμητικό

ΠΛΑΝΗΤΗΣ

Κρόνος

ΗΜΕΡΑ

Σάββατο

ΧΡΩΜΑ

Μαύρο

ΛΙΘΟΣ

'Oνυχας

Διάσημοι

Χάμφρει Μπόγκαρντ, 'Eλβις Πρίσλει, Μελ Γκίμπσον, Ριτσαρντ Νίξον, 'Aβα Γκάρντερ, Ισαάκ Νεύτων, Λουί Παστέρ, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Αριστοτέλης Ωνάσης, Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Αλκαίος, Σάκης Ρουβάς, Παναγιώτης Γιαννάκης, 'Aλκης Κούρκουλος,

Θετικές Ιδιότητες

Αξιόπιστος, αποφασιστικός, φιλόδοξος. Προσεκτικός, συνετός. 'Eχει την αίσθηση του χιούμορ και της πειθαρχίας. Υπομονετικός. Οικονόμος.

Αρνητικές Ιδιότητες

'Aκαμπτος στις αντιλήψεις του, απαιτητικός. Απαισιόδοξος, κομφορμιστής. Φιλάργυρος.

Χαρακτήρας

Γενικά, οι Αιγόκεροι είναι φιλόδοξοι, αποβλέποντας διαρκώς σε μια προαγωγή ή μια αύξηση του μισθού τους. Δεν είναι αναγκασμένοι να προσπαθούν να φτάσουν στο επίπεδο των άλλων δίπλα τους επειδή ή βρίσκονται ήδη σ' αυτό το επίπεδο ή προηγούνται. Είναι εξαίρετοι επιχειρηματίες και ο θετικός Αιγόκερος έχει σίγουρη την επιτυχία σ' αυτόν τον τομέα αν αποφασίσει να επιδοθεί. Η γυναίκα Αιγόκερως, ως σύζυγος, προσφέρει τη συμβουλή της προωθώντας τον σύζυγό της (και τον εαυτό της) στην κοινωνική κλίμακα. Αυτά για τον ορεινό τράγο. Ο κατοικίδιος, δεμένος στην πεδιάδα, είναι αληθινά αξιολύπητος. 'Eχει κι αυτός φιλοδοξίες. 'Oσο όμως κι αν προσπαθήσει, και προσπαθεί πραγματικά, το βάρος του ανταγωνισμού είναι πάνω από τις δυνατότητές του. Αν είναι συνετός, θα βρει τον δικό του ήσυχο και ασφαλισμένο τρόπο ζωής σε μια απλή δουλειά που μπορεί να την κάνει ήσυχα, όπως και όποτε νομίζει. 'Eνα από τα πιο ευχάριστα χαρακτηριστικά των Αιγόκερων είναι η αίσθηση του χιούμορ που τους διακρίνει. Οι αιγόκεροι είναι βασικά λιγόλογοι. Με μια-δυο απλές και κάπως ξερές κουβέντες σκορπούν το μειδίαμα. Συχνά, το χαμόγελό τους είναι ανάποδο, οι άκρες των χειλιών τους γυρίζουν όχι προς τα πάνω, αλλά προς τα κάτω και μερικές φορές το χαμόγελο αυτό συνοδεύεται από ένα βαθύ επιφώνημα αποδοκιμασίας. Είναι άνθρωποι αξιόπιστοι, υπομονετικοί, επιφυλακτικοί, φυλάγονται ίσως από κάποιο ελάττωμα, και αντέχουν πολύ στην ταλαιπωρία αν χρειαστεί. Είναι συνήθως κομφορμιστές, συμβιβασμένοι με τα πράγματα και τους είναι πολύ δύσκολο να συμμεριστούν την ερωτική ελευθερία και τολμηρότητα των συγχρόνων τους νέων. Γενικά, ο Αιγόκερως είναι σχεδόν απόλυτα ευχαριστημένος με τον εαυτό του.

Σχέσεις

Για έναν Αιγόκερω, οι ανθρώπινες σχέσεις μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολες και ιδιαίτερα οι στενές ερωτικές σχέσεις. Αυτό μπορεί να σημαίνει αδυναμία επικοινωνίας, που οφείλεται σε δειλία ή συστολή ή στο ότι θεωρεί τις οικονομικές του υποθέσεις σπουδαιότερες. Οπωσδήποτε, το αποτέλεσμα είναι ότι υποφέρει συχνά από μοναξιά.

Πνεύμα

Το πνεύμα του Αιγόκερου είναι εξαιρετικά ορθολογιστικό και σοβαρό. Ο τρόπος σκέψης είναι εποικοδομητικός και δείχνει μεγάλη ικανότητα στο να προγραμματίζει λεπτομερειακά. Είναι ικανός να παραμερίσει το κάθε τι που δεν ανταποκρίνεται σ' αυτό που ο ίδιος θεωρεί σωστό. Και, μια και κάνει κάποια κίνηση μπροστά, δεν γυρίζει πίσω. Ο χαρακτηρισμός "ψυχρός και υπολογιστής" είναι ίσως ο πιο κατάλληλος για να εκφράσει τη νοοτροπία του Αιγόκερου. Δεν έχει την ικανότητα ν' αντιλαμβάνεται γρήγορα μια κατάσταση ή να την εξετάσει ουσιαστικά, βαδίζει τυφλά, ψηλαφητά. 'Oταν όμως καταλάβει ή μάθει καλά κάτι, δεν το ξεχνάει. Είναι αγχώδης τύπος και, από όλα τα ζώδια, έχει τη μεγαλύτερη ροπή προς την κατάθλιψη.

Σταδιοδρομία

Δημόσιος υπάλληλος, μαθηματικός, πολιτικός, ορθοπεδικός, ερευνητής επιστήμονας, δάσκαλος, μηχανικός, σχεδιαστής, αγρότης, μεταλλειολόγος, μουσικός, οικοδόμος, αρχιτέκτονας, τοπογράφος, οδοντογιατρός. Κάθε είδους διοικητική ή άλλη υπεύθυνη θέση. Ο Αιγόκερως έχει ανάγκη από ασφάλεια κι έναν τακτικό μισθό, κι αυτό πρέπει να το έχει υπόψη όταν διαλέγει σταδιοδρομία. Κάθε απόπειρα να "πλουτίσει γρήγορα" δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας και πρέπει ν' αποθαρρύνεται. Ο Αιγόκερως πρέπει να επιδιώκει τη σταθερή, αδιάκοπη πρόοδο. Στο τέλος, έστω και με κόπο, θα φτάσει στην κορυφή του επαγγέλματός του. Του αρέσει η φήμη και η δημοσιότητα. Η σταδιοδρομία του μπορεί γι' αυτόν να είναι τόσο σπουδαία, ώστε ν' αποκλείει οτιδήποτε άλλο απ' τη ζωή του. Σε κάποιο στάδιο της ζωής του, μπορεί να τον ελκύσει ο ανελέητος ανταγωνισμός της πολιτικής. Το ζώδιο αυτό χαρίζει επίσης κλίση στη μουσική. Αν ο Αιγόκερως δεν έχει φιλοδοξίες, αν είναι ένας "κατοικίδιος τράγος", πρέπει να διαλέξει μια σταδιοδρομία που παρέχει ασφάλεια και δεν είναι πολύ απαιτητική. Ο άνθρωπος αυτός είναι ένα δημιούργημα της συνήθειας και ικανοποιείται με μικροπράγματα και με το αίσθημα της μονιμότητας και της διάρκειας.

Γονείς & Παιδιά

Το ζωηρό ενδιαφέρον του Αιγόκερου για την πρόοδο του παιδιού του μπορεί να φτάσει σε υπερβολές, ο πατέρας ή η μητέρα μπορεί να φέρονται δεσποτικά στο παιδί και να κυριαρχούν πάνω του. Πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη φυσική τους αίσθηση του χιούμορ, την έμφυτη ευφυία τους, να το επαινούν τη στιγμή που πρέπει και να το ενθαρρύνουν να καλλιεργήσει καλύτερες φιλοδοξίες. Πρέπει να προσπαθήσουν να δώσουν χαρά στη ζωή των παιδιών τους. Μπορεί ο πατέρας να δείχνει την τάση να κάνει τον "βαρύ". 'Aλλοτε, πάλι, είναι απορροφημένος από τις δουλειές του και δεν έχει καιρό για το παιδί του. Τότε, πέφτει πολύ μεγάλο μέρος ευθύνης στη μητέρα. Η μητέρα Αιγόκερως πρέπει να φροντίσει να μην επιστρέψει στην εργασία της, όσο το παιδί της είναι ακόμα πολύ μικρό, έστω κι αν το νοικοκυριό την κουράζει, αυτό θα είχε σαν συνέπεια να λείψει η στοργή από το παιδί. Ο νεαρός Αιγόκερως πρέπει να ενθαρρύνεται να ενδιαφερθεί για τη μουσική, τη φυσική ιστορία, την αρχαιολογία, την ορειβασία. Μπορεί να γίνει καλός αθλητής, ίσως όμως να μη μπορέσει να γίνει μέλος ενός ομίλου. Του αρέσει να διαβάζει πολύ και να καταβροχθίζει αμέτρητα βιβλία. Χρειάζεται γι' αυτό σωματική άσκηση και πρέπει να ενθαρρύνεται σε ατομικές του πρωτοβουλίες με διάφορα σπορ. Το νωθρό παιδί Αιγόκερως πρέπει να προτρέπεται στη δράση με την παρατήρηση, λόγου χάρη, ότι μπορεί να καταφέρει πολλά αν προσπαθήσει. Και όταν προσπαθήσει και ο επόμενος "έλεγχός" του αναφέρει "σταθερή πρόοδο", μπορεί τότε να βγάλει ξαφνικά τον πάσσαλο και να γίνει "βουνίσιος τράγος".

Υγεία

Οστά, Αρθριτικά

Ο Αιγόκερως ελέγχει τα γόνατα, τα οστά και τα δόντια. Είναι συνηθισμένα τα ορθοπεδικά προβλήματα, αλλά και κάθε τι που περιορίζει την κινητικότητα, όπως οι ρευματισμοί.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: