Ερυθροί Οίνοι
Thema
Τ.Ο. Δράμας
Παραγωγός: ΚΤΗΜΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
Ποικιλίες: Cabernet Sauvignon, Merlot και Λημνιό
Με έντονο πορφυρό χρώμα και πολύπλοκο αρωματικό μπουκέτο από φρούτα του δάσους και νότες βύσσινου, σε φόντο καραμέλας, βουτύρου και σοκολάτας. Απολαυστικές τανίνες.
Σύνορο
Πελοποννησιακός Τοπικός οίνος
Παραγωγός: Γιώργος Σκούρας
Ποικιλίες: Αγιωργίτικο, Cabernet franc, Merlot
Πλούσιο, βελούδινο κρασί με σκουροκόκκινο χρώμα και εξαιρετικά αρώματα ώριμων μαύρων φρούτων, με νότες σοκολάτας και γλυκών μπαχαρικών. Πολύ καλό βαρέλι και μαλακές τανίνες.
Σεμέλη Νεμέα
Reserve ΝΕΜΕΑ ΟΠΑΠ
Παραγωγός: ΣΕΜΕΛΗ Α.Ε.
Ποικιλίες: Αγιωργίτικο
Πορφυρό χρώμα με ζωηρόχρωμες κόκκινες ανταύγειες. Αρώματα συμπυκνωμένα κερασιού, μπαχαρικών, νότες καπνού με μαλακές τανίνες, στρογγυλό στόμα και μεγάλη επίγευση.
Αντάρης
Τοπικός οίνος Ηλείας
Παραγωγός: Κτήμα Μερκούρη
Ποικιλίες: Αυγουστιάτης και Mourverde
Εντονο ερυθρό χρώμα. Ωριμα κόκκινα φρούτα στη μύτη με ίχνη από καπνό φρέσκο. Μαλακό και φρουτώδες στη γεύση με μακρά επίγευση.
Syrah
Τοπικός Στερεάς Ελλάδας
Παραγωγός: Κτήμα Σαμπάνη,br>Ποικιλία: Syrah
Βαθύ ερυθρό χρώμα, μαρμελάδες από κόκκινα φρούτα στη μύτη, αλλά και πιπέρι, ζωικές νότες και ξύλο. Γεμάτη γεύση, καλές τανίνες, επίγευση αρωματική, μεγάλη και τραγανή.
Taos
Τοπικός Αχαϊκός Οίνος
Παραγωγός: Παρπαρούσης
Ποικιλία: Μαυροδάφνη
Κόκκινο έντονο χρώμα, καραμέλα και κόκκινα φρούτα στη μύτη αλλά και στο στόμα. Ενδιαφέρουσα οξύτητα, μέτριας πυκνότητας σώμα και καλοδομημένο τανικό περιεχόμενο.
Διάπορος
Τοπικός Οίνος Ημαθίας
Παραγωγός: Κτήμα Κυρ-Γιάννη
Ποικιλία: Ξινόμαυρο 87% και Syrah 13%
Βαθύ και συμπαγές κόκκινο χρώμα, στη μύτη ώριμα φρούτα του δάσους και ζωηρά αρώματα πικάντικων μπαχαρικών, ξύλου δρυός, σοκολάτας, κανέλας, ελιάς και καπνού. Καλοδομημένες τανίνες.
Στροφιλιά
Τοπικός Πελοποννησιακός οίνος
Παραγωγός: Κατώγι-Στροφιλιά
Ποικιλία: Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon, Syrah
Βαθύ κόκκινο χρώμα, αρώματα βανίλιας, γλυκών μπαχαρικών, ώριμων κόκκινων φρούτων. Πολύ καλές τανίνες και ισορροπία στη γεύση. Η προσθήκη του Syrah, του έδωσε μια εξαιρετική φινέτσα.
Φιλυριά
ΟΠΑΠ Γουμένισσα
Παραγωγός: Μπουτάρης Οινοποιητική
Ποικιλία: Ξινόμαυρο, Νεγκόσκα.
Εντονα κόκκινο κρασί. Λεπτή μύτη με παρουσία ζωικών οσμών, καπνού και λιαστής ντομάτας. Καλή οξύτητα με μαλακές αλλά ζωντανές τανίνες.
Λευκοί Οίνοι
Λευκό εις το Τετράγωνο
Τοπικός Πελοποννησιακός
Παραγωγός: Αμπελώνες Ζαχαριά
Ποικιλία: Ασύρτικο & Σκλάβα
Χρυσοκίτρινο χρώμα, ελαφρώς άγουρο, λευκά άνθη κι εσπεριδοειδή στη μύτη, ενώ στο στόμα, ντελικάτο, χωρίς πληθωρικότητα, αλλά ευχάριστα αρωματικό και ισορροπημένο. Μέτρια επίγευση.
Κτήμα Βιβλία Χώρα
Chardonnay τοπικός Παγγαιορείτικος
Παραγωγός: Κτήμα Βιβλία Χώρα
Ποικιλία: Chardonnay
Χρυσαφί ανοιχτό με πράσινες πινελιές, εντυπωσιακά αρώματα φρούτων, ξηρών καρπών, μελιού και βανίλιας. Πλούσιο στόμα, λιπαρό, με μεγάλη αρωματική επίγευση και εξαιρετικές δυνατότητες παλαίωσης.
Ψηλές Κορφές
Επιτραπέζιος
Παραγωγός: ΕΟΣ Σάμου
Ποικιλία: Μοσχάτο Σάμου
Ευωδιαστά αρώματα εσπεριδοειδών, γιασεμιού, λευκό πιπέρι, μαντζουράνα και φλούδα λεμονιού. Στόμα ισορροπημένο, δροσερό, με τραγανή οξύτητα.
Ασύρτικο
Reserve ΟΠΑΠ Σαντορίνη
Παραγωγός: Santo Wines
Ποικιλία: Ασύρτικο, Αθήρι, Αηδάνι
Λαμπερό χρυσαφί, με αρώματα εσπεριδοειδών, λευκών ανθέων και βανίλιας σε φόντο ξύλου βαρελιού. Βελούδινο στόμα με πληθωρικότητα και ισορροπημένη δομή.
Πλαγιές Περιστέρας
Επιτραπέζιος οίνος
Παραγωγός: Κτήμα Γεωργακόπουλου
Ποικιλία: Chardonnay
Λευκοκίτρινο λαμπερό με πρασινωπές ανταύγειες. Αρώματα τροπικών φρούτων με λεμονανθό και ιδιαίτερα μάνγκο και κίουι. Στόμα δροσερό, ελαφρά λιπαρό με χαρακτηριστική οξύτητα και μακρά φρουτώδη επίγευση.
Ηδύπνοος Sauvignon
blanc Παγγαιορείτικος Τοπικός Οίνος
Παραγωγός:Π. Συμεωνίδης
Ποικιλία: Sauvignon Blanc 100%
Χαρακτηριστικό άρωμα, που θυμίζει κίτρινα φρούτα και συνοδεύεται από φυτικές «νότες». Πολύ ευχάριστη, γεμάτη γεύση.
Ορεινός Ήλιος
Πελοποννησιακός Οίνος
Παραγωγός: Σεμέλη Α.Ε.
Ποικιλίες:Μοσχοφίλερο, Ροδίτης
Ανοιχτόχρωμο, σε αχυροπράσινους τόνους. Αρώματα ροδοπέταλου και κίτρινων φρούτων. Ευχάριστη, δροσιστική γεύση.
Σαντορίνη Σιγάλα 2007
Σαντορίνη ΟΠΑΠ
Παραγωγός: Κτήμα Σιγάλα
Ποικιλία: Ασύρτικο
Αχνοκίτρινο χρώμα, αρώματα λευκόσαρκων καλοκαιρινών φρούτων, χαμομήλι, περγαμόντο και άνθη λεμονιάς. Τραγανή και μακρά επίγευση.
Sauvignon Βlanc Τοπικός Στερεάς Ελλάδας
Παραγωγός: Σαμπάνης
Ποικιλία: Sauvignon Blanc
Χρώμα σταχυού, καθαρή αρωματική παλέτα από άγουρα εξωτικά φρούτα, λεμόνι, μαρμελάδα μήλο, γιασεμί και μια υποψία δυόσμου. Μέτριο στόμα, αλλά αρκετά αρωματικό.
Αφήλιον
Παραγωγός: Οινοποιία Γκανή
Ποικιλία: Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Trebbiano
Ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Αρώματα τροπικών φρούτων, στόμα λουλουδάτο, παχύ με φρουτώδη επίγευση.
Ροζέ Οίνοι
Claudia
Papayianni Ροζέ 2007 Τοπικός Χαλκιδικής
Παραγωγός: Κλαούντια Παπαγιάννη
Ποικιλία: Grenache rouge, Syrah
Λαμπερό ρόδινο χρώμα, καραμέλα βουτύρου και φράουλα συνθέτουν μια ισορροπημένη μύτη, ενώ στο στόμα η γεύση γίνεται εξαιρετικά φρουτώδης.
Σεμέλη Ροζέ 2007
Τοπικός Κορινθιακός
Παραγωγός: Σεμέλη Οινοποιητική
Ποικιλία: Αγιωργίτικο
Κόκκινα φρούτα, κεράσι και βύσσινο και μαρμελάδα φράουλα. Ωραίο σώμα με νεανική φινέτσα. Ευχάριστη επίγευση.
Αβέρωφ
Ροζέ 2007 Τοπικός Μακεδονικός
Παραγωγός: Κατώγι Αβέρωφ
Ποικιλία: Ξινόμαυρο
Ομορφο ροδί χρώμα και μια ανεπαίσθητη γλυκύτητα μια και πρόκειται για ημίξηρο κρασί. Το δυνατό και ατίθασο Ξινόμαυρο στην πιο κομψή και φρέσκια εκδοχή του. Θα το σερβίρετε δροσερό.
Ρο
2007 Τοπικός Γερανείων
Παραγωγός: Κτήμα Εύχαρις
Ποικιλία: Syrah
Ευχάριστα, φρουτώδη αρώματα από φράουλα, κεράσι και ρόδι, στόμα στιβαρό και στρογγυλό, με ωραία ισορροπία και διάρκεια.
Σαμπάνια
FLOARA DI MUNTE
Kατώγι & στροφιλιά
Η τελευταία άφιξη στα ελληνικά αφρώδη είναι ένα φινετσάτο κρασί από ντεμπίνα, με καλή οξύτητα, αρώματα και διάρκεια, που μπορεί να ξεκινήσει ως απεριτίφ και να συνεχίσει σε όλα τα ελαφρά πιάτα.
ΩΔΗ ΠΑΝΟΣ
Κτήμα Σπυρόπουλου
Φινετσάτα αρώματα και φρεσκάδα. Ευχάριστα δροσερό, με αρώματα λουλουδιών, λευκόσαρκων φρούτων, ενώ στο τέλος διακρίνονται νότες από φρεσκοψημένο ψωμί. Απολαυστική γλύκα με μακριά επίγευση με πολύ όμορφο φρουτώδη χαρακτήρα.
SABANIS
Extra dry
Λεπτές φυσαλίδες που σχηματίζουν κορδόνια. Πολύπλοκο στη μύτη με αρώματα ακακίας, μελιού, καβουρδισμένο φουντούκι, ώριμα κίτρινα φρούτα και ζουμπούλια.
1 σχόλιο:
www.wineillusion.blogspot.com
Δημοσίευση σχολίου