Παγωτό
3 κρόκοι αυγών
300 γρ. γάλα με 1,5% λιπαρά
300 γρ. κρέμα γάλακτος με 20% λιπαρά
2 κουταλιές της σούπας ασπαρταμη
1 κλωναράκι βανίλια ή μια βανίλια
Παγωτό βανίλια
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το κλωναράκι βανίλιας κάθετα χαραγμένο ή με τη βανίλια. Σ' ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την ασπαρτάμη και προσθέτουμε λίγο από το χλιαρό γάλα. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε όλο αυτό το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι τους 84-85° C. Αυτή η θερμοκρασία απέχει αρκετά από το βρασμό. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σ' ένα άλλο κρύο σκεύος. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας. Αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο και το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Ανακατεύουμε ανά μισή ώρα επαναλαμβάνοντας τουλάχιστον 5 φορές. Όσες φορές ανακατεύουμε, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα έχουμε ως προς την υφή του παγωτού, εκτός αν έχουμε παγωτομηχανή, οπότε θ' ακολουθήσουμε τις οδηγίες χρήσης της.
Παγωτό σοκολάτα
Προσθέτουμε στο γάλα 2 κουταλιές της σούπας κακάο.
Παγωτό μόκα
Προσθέτουμε στο γάλα 1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ.
Παγωτό μάνγκο
Προσθέτουμε στο γάλα 1 μεγάλο ώριμο μάνγκο πολτοποιημένο μαζί με το χυμό από 1 λεμόνι.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου