Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Το μεγάλο opening στον Ελλαδικό χώρο: Costa Navarino


Τον Μάϊο του 2010 εγκαινιάζεται το πιο φιλόδοξο project που έχει γίνει στο Ελληνικό τουριστικό χώρο, το Costa Νavarino. Η πρεμιέρα θα γίνει μετά από τα 12 έτη από το ξεκίνημα της κατασκευής και μετά από αρκετές περιπέτειες.

Το κόστος κατασκευής μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τα 550 εκατ. € και ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης, ξεπερνά το 1,2 δισ. €, καθώς στα 10.000 στρέμματα όπου εκτείνεται, περιλαμβάνει την ανάπτυξη τεσσάρων περιοχών, Νavarino Dunes, Νavarino Βay, Νavarino Βlue και Νavarino Ηills, οι οποίες θα καλύψουν μόνο το 10% της συνολικής έκτασης. Οι δύο τελευταίες περιοχές ωστόσο, βρίσκονται ακόμη στη φάση των σχεδίων.

Στις 4 Ιουνίου του 2010, θα εγκαινιαστούν τα δύο πρώτα resorts της Starwoods, που ανήκουν στο περίφημο ξενοδοχειακό συγκρότημα Navarino Dunes. Ετοιμαστείτε να αποδράσετε από την καθημερινότητα κάνοντας κράτηση στο The Westin Resort Costa Navarino, ένα ήσυχο καταφύγιο κοντά στην Πύλο, ή το The Romanos Costa Navarino, που αποτελεί ένα state-of-the-art συγκρότημα με τις πιο σύγχρονες ανέσεις, μέσα σ' ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον, γεμάτο από την πλούσια ιστορία της Μεσσηνίας.

Το Westin Navarino Dunes Resort θα διαθέτει 445 δωμάτια πολυτελείας και σουίτες με 123 ιδιωτικές πισίνες, καθώς και πολλές κοινόχρηστες πισίνες. Το δε Romanos Navarino Dunes Resort, The Luxury Collection θα περιλαμβάνει 321 πολυτελή δωμάτια και σουίτες με 142 ιδιωτικές πισίνες, καθώς και πολλές κοινόχρηστες πισίνες.

Ο στόχος του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας ΤΕΜΕΣ, κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου είναι το Navarino Dunes να αποτελέσει έναν από τους πιο ποιοτικούς Μεσογειακούς προορισμούς μέσα στην επόμενη πενταετία. Θα διαθέτει γήπεδο γκολφ 18 οπών, κέντρο θαλασσοθεραπείας και spa πάνω από 4.000 τετραγωνικών μέτρων, συνεδριακό κέντρο, κεντρική πλατεία με θέατρο, εμπορικό κέντρο και εγκαταστάσεις αναψυχής. Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην προστασία του περιβάλλοντος και γι' αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί καμία γεώτρηση για την υδροδότηση των γηπέδων γκολφ. Τα γήπεδα γκολφ θα υδροδοτούνται από ανακυκλούμενο νερό με τη χρήση επεξεργασμένων λυμάτων.
Παράλληλα, ο σχεδιασμός του έργου βασίζεται στις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, ενώ η ηλεκτρική ενέργεια θα προέρχεται από 100% ανανεώσιμες πηγές. Στο πλαίσιο αυτό, κατασκευάζεται φωτοβολταϊκό πάρκο 22 Mwp, το οποίο βρίσκεται στη φάση της αδειοδότησης. Η ενεργειακή, επίσης, κατανάλωση θα μειώνεται, μέσω ειδικού συστήματος ανάκτησης θερμότητας με νερό από τη θάλασσα και συστήματος γεωθερμίας, τοποθετημένο κάτω από το γήπεδο του γκολφ.

Επίσης, στο συγκρότημα Navarino Bay, που κατασκευάζεται, θα υπάρχει το μοναδικό υπόσκαφο resort στην Ευρώπη, τo "Banyan Tree" αποτελεί τον μοναδικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο προορισμό, του οποίου το σύνολο των δωματίων θα είναι υπόσκαφο, με τα δωμάτια-βίλες να καλύπτονται πλήρως από πράσινο. Για να καταλάβετε, από ψηλά θα φαίνεται μόνο το πράσινο και οι ιδιωτικές πισίνες! Τέτοιου είδους βίλες μέχρι τώρα υπήρχαν μόνο στη Σαρδηνία, εξασφαλίζοντας μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο Navarino Dunes θα δημιουργηθούν περίπου 750 άμεσες θέσεις εργασίας, οι οποίες θα αγγίξουν τις 1.200. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, σε μία περίοδο κρίσης που μαστίζεται από την ανεργία...

6 σχόλια:

D.Angel είπε...

Η Πύλος είναι πανέμορφη!
Φιλιά πολλά

thumbelina είπε...

Θα πρέπει να είναι φανταστικό συγκρότημα,
τα υπόσκαφα μου θυμίζουν τα σπίτια που έφτιαχναν παλιά στη Σαντορίνη,
η Πύλος είναι πραγματικά πολύ όμορφη,
φιλιά πολλά καλό βράδυ:)

Matriga είπε...

Αγγελική μου,
όχι επειδή κατάγομαι από τη Μεσσηνία,
αλλά έχει και κει πολύ όμορφα μέρη!
Φιλάκια πολλά!

Matriga είπε...

Thumbelina μου,
στα links των 2 συγκροτημάτων του Starwoods φαίνεται ότι θα είναι πολύ υψηλών προδιαγραφών.
Εκείνο όμως με τα υπόσκαφα δεν είναι ακόμη έτοιμο, αλλά σίγουρα θα είναι σούπερ.
Το δε φυσικο περιβάλλον είναι από τα καλύτερα της Ελλάδας.
Φιλάκια πολλά!

Truthseeker.Vasiliki είπε...

Πολύ σημαντικό και αξιόλογο έργο, που θα δώσει πνοή στην περιοχή, η οποία είναι έτσι κι αλλιώς πανέμορφη!

Matriga μου δεν ήξερα ότι κατάγεσαι από Μεσσηνία. Πάντα μου άρεσε η φυσική ομορφιά αυτού του τόπου.

Να είσαι καλά,
Καλό Σ/Κ!

Vassilis είπε...

Ο σύζυγος μιας φίλης μου έκανε επίβλεψη το συγκρότημα για ένα έργο που είχε αναλάβει η εταιρεία του. Είχε πάθει την "πλάκα" του από την υποδομή του. Με το καλό να ανοίξει και να το επισκεφθούμε.