Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Αγάπη.... και Έρωτας

Nίκος Δήμου:

"Mην μου πειράζετε την αγάπη. Είναι η ανώτατη μορφή του έρωτα - για όσους τυχερούς φτάσουν εκεί. Σαφώς δεν έχει το μεθύσι - έχει όμως την τρυφερότητα (ανώτατη μορφή επικοινωνίας). Και ο πόθος όμως βαθαίνει με την αγάπη.



Η ανθρωπολόγος Φίσερ έχει πει:





«Έχουν πλέον βρεθεί αναμφισβήτητα φυσιολογικά στοιχεία που δείχνουν ότι η ρομαντική αγάπη μπορεί να διαρκέσει. Φαίνεται πως η ρομαντική αγάπη δεν υπάρχει μόνο (σ.σ. από βιολογική- εξελικτική άποψη) για να ενθαρρύνει το ξεκίνημα της δημιουργίας ενός ζευγαριού, αλλά και για να διατηρεί επίσης και να βελτιώνει τις μακρόχρονες σχέσεις».








imageΓράψτε μου…

















Ποια νομίζετε ότι είναι η διαφορά, μεταξύ του Έρωτα και της Αγάπης;





Πόσες φορές έχετε αγαπήσει στη ζωή σας;



6 σχόλια:

Orsalia είπε...

Αγαπητή μου φιλενάδα,
συμφωνώ με τον κ.Δήμου ότι η αγάπη είναι η υπέρτατη μορφή του έρωτα..Ο έρωτας περιέχει το "μεθύσι" όμως η αγάπη περιέχει "τρυφεράδα".Οσο για την ρομαντική αγάπη ή την ανεκπλήρωτη αγάπη έχω να πω ότι είναι πολύ όμορφο να έχεις μια ανεκπλήρωτη αγάπη και να πορεύεσαι σε αυτή τη ζωή... μας κάνει καλό!!!γενικά! φιλάκια πολλά!

ANNA GEROGIANNI είπε...

Αγάπη είναι... να έχει εξαφανιστεί για δυο μέρες και εσύ να μη θυμώνεις αλλά να τρελαίνεσαι από την αγωνία μήπως έπαθε κάτι...
Να σου λέει δε μπορώ να βρεθούμε ή να μιλήσουμε στο msn γιατί είμαι χάλια, κι εσύ, αν και δεν μπορείς να το ελέγξεις, να λυπάσαι όχι που δε θα μιλήσετε αλλά επειδή είναι χάλια...

Matriga είπε...

Ορσαλία μου,
δεν έχεις και άδικο για την ανεκπλήρωτη αγάπη! Η αγάπη πάντα κάνει καλό στην ψυχή μας. Φιλιά

Άννα,
καλωσόρισες στη συντροφιά μας! Πάντα ονειρεύομαι να γνωρίσω νέα άτομα μέσω το blog μου, ανταλλάσσοντας απόψεις και εμπειρίες. Σε καταλαβαίνω απόλυτα, γιατί μου θυμίζεις δικές μου εμπειρίες. Μην χάνεσαι :)

ANNA GEROGIANNI είπε...

Είμαι τελείως καινούργια σε όλο αυτό με τα blogs, και ως αναγνώστρια και ακόμα περισσότερο ως "συγγραφέας".
Το ξεκίνησα πιο πολύ επειδή θέλω να αφήσω κάπου ανεξίτηλο αυτό που ζω τώρα... και φυσικά θέλω να το μοιραστώ.
Παρ' όλο τον περιορισμένο μου χρόνο και τα πάνω-κάτω-άσπρα-μαύρα της διάθεσής μου, θα προσπαθήσω να είμαι συνεπής στα ραντεβού μου.
Φιλιά σε όλους παιδιά

Matriga είπε...

Εγώ είμαι λίγο πιο κάτω από αυτό που μάλλον ζεις εσύ τώρα...Σου εύχομαι να ζήσεις την κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία σου μέρα! Να μην να χαθούμε, ε; Φιλάκια Άννα :)

Ανώνυμος είπε...

- Πόθος είναι όταν θέλεις κάποιον για δικό σου (για λίγο χρόνο ή πολύ).
- Έρωτας είναι το τρελό συναίσθημα που καταλήγει σε γάμο. Εάν από το μυαλό σου δεν περνά να παντρευτείς το σύντροφό σου δεν είσαι ερωτευμένος, αλλά φαγουρεμένος.
- Η αγάπη είναι ανεξάρτητη από φύλο, είδος, κτλ.

Ο πόθος χάνεται με τον καιρό από μόνος του.
Ο έρωτας και η αγάπη δε χάνονται από μόνες τους αλλά μόνο όταν τις καταστρέφει ο άνθρωπος με τη θέλησή του (ή ίσως και να μην υπήρχαν εξ' αρχής για να χαθούν και το ξεμυάλισμα του πόθου δεν το άφηνε να φανεί).