Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

New Year at Putumayo World Cafe

Όσοι είστε λάτρεις της ethnic μουσικής θα γνωρίζετε την δισκογραφική εταιρεία Putumayo World Music, που δημιουργήθηκε το 1993 στην Κολομβία, με όραμα να ταξιδέψει στον κόσμο μουσικές κουλτούρες του πλανήτη. Ακόμη όμως, κι αν δεν έχετε ακούσει για τη δισκογραφική, έχετε σίγουρα προσέξει τα ιδιαίτερα εξώφυλλα των cd’s της με τα πολύχρωμα, φολκλορικά σκίτσα που, όπως και η μουσική της Putumayo, συνδέουν την παράδοση με το σύγχρονο.

Στα μέσα του 2005, ωρίμασε η ιδέα της δημιουργίας ιδιαίτερων χώρων, μέσα στους οποίους η φιλοσοφία της Putumayo θα είχε την ευκαιρία εκφρασθεί συνολικά και να βάλει την δική της σφραγίδα σε έναν νέο τρόπο διασκέδασης. Έτσι, όταν το 2006, οι Νεο-Σμυρνιώτες ιδιοκτήτες του, εντόπισαν το ομορφότερο νεοκλασικό της περιοχής, το ανακαίνισαν και δημιούργησαν το πρώτο Putumayo World Café, σ' όλον τον κόσμο.

Είναι μεγάλη τιμή που ανάμεσα στους ιδιοκτήτες βρίσκεται και ένας φίλος, που εκτός από καλός επιχειρηματίας, είναι ένας εξαίρετος δημοσιογράφος. Το Putumayo έγινε ο αγαπημένος χώρος μου, πριν ακόμη διαπιστώσω ότι ιδιοκτήτης του ήταν ο φίλος μου, Ίωνας Παπαδάκης.

Το χώρο θα τον λατρέψετε, αφού προσφέρεται για φαγητό ή απλά για καφέ και ποτό, ενώ το καλοκαίρι ή τις ηλιόλουστες μέρες έχει έναν καταπράσινο κήπο με μεγάλες ομπρέλες. Για τη μουσική του, ούτε λόγος, αφού την επιμελείται η καταπληκτική Λίλλυ Καρατζαφέρη, η γνωστή σ' όλους μας ραδιοφωνικός παραγωγός. Ανάμεσα στις μουσικές επιλογές της, θα ακούσετε gypsy jazz, blues, celtic/folk, groove, latin & lounge. Αν σας αρέσουν οι επιλογές της, μπορείτε να αγοράσετε τους ήχους του Putumayo, επί τόπου.
Για το φαγητό, ούτε λόγος, αφού θα έχετε να επιλέξετε μεταξύ πολλών λαχταριστών εδεσμάτων απ' όλον τον κόσμο... Μικρές αραβικές πίτες γεμισμένες με κοτόπουλο, φέτα και κόκκινη πιπεριά...Empenadas με πιτάκια γεμισμένα με μοσχάρι, ελιές και σταφίδες... Mπουρίτος με κοτόπουλο και λαχανικά... Spring rolls με λαχανικά... Samosas με γαρίδες... και πολλά πολλά άλλα εμπνευσμένα πιάτα από το chef του καταστήματος, που αγαπάει το δημιουργικό πάντρεμα των ιδιαίτερων γεύσεων.

Το Putumayo υποδέχεται τη νέα χρονιά με μια “swing” παράσταση του Γιώργη Χριστοδούλου και των “Cabaret Infantil” και… ξημερώνει με πολύ μουσική, χορό και πρωτοχρονιάτικα απρόοπτα! (Κ. Παλαιολόγου 17 & Μεγ. Αλεξάνδρου, Ν. Σμύρνη, Τηλ. 2109341711)

3 σχόλια:

Betty's Cuisine είπε...

αααα το Putumayo!!!
αγαπημένο στέκι στην Νέα Σμύρνη ~ είμαι γέννημα-θρέμα Νεοσμυρνιώτισσα!
και είναι όπως ακριβώς το περιγράφεις!
μπράβο, ωραία ανάρτηση!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι μ' ενημέρωσες ευχάριστα!
Καλό Σαββατοκύριακο Μαράκι :)