Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Invitation to a party - Μαρία Σούπερτ

Οι εκδόσεις Ηλίας Ι. Μπαρτζουλιάνος και το βιβλιοπωλείο ΚΟΑΝ-ATHENS VOICE σας παρουσιάζουν το θεατρικό έργο της Μαρίας Σούμπερτ «Invitation to a party, not anotherfairytale», την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010, στις 21.00, στο χώρο του βιβλιοπωλείου (Σκουφά 64).

Η Μαρία Σούμπερτ είναι θεατρολόγος και έχει εκδόσει τρία λογοτεχνικά βιβλία: Τα πράσινα, τα καστανά και τα μαύρα μάτια (εκδόσεις Πόλις, 1998), Club Κυλικείο (εκδόσεις Κέδρος, 2003), Η Ρόζα στη μέση (εκδόσεις Μελάνι, 2008).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο θεατρολόγος - συγγραφέας Κωνσταντίνος Μπούρας και ο εκδότης Βασίλης Χατζηιακώβου. Θα παρουσιαστούν ζωντανά αποσπάσματα από το θεατρικό έργο από την θεατρική ομάδα Black Dots και τους ηθοποιούς που ενσάρκωσαν τους χαρακτήρες στο θέατρο. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από φωτογραφικό υλικό της παράστασης.

Τι απογίνονται οι ήρωες των παραμυθιών όταν τελειώσει πια το παραμύθι;

Η Κοκκινοσκουφίτσα περνάει ξανά από το δάσος; Ο Κακός Λύκος γίνεται χορτοφάγος; Η Χιονάτη ή η Ωραία Κοιμωμένη παντρεύονται εν τέλει τον Πρίγκιπα του Παραμυθιού; Η Κακιά Μητριά της Σταχτοπούτας γίνεται νοσοκόμα για παιδιά που νοσηλεύονται από ατύχημα τούρτας,η Τίνκερμπελ αναζητά σε κάθε άντρα τον Πήτερ Παν, η Χιονάτη σκάει από τα πολλά μήλα. Και όταν πια πεθάνουν οι ήρωες αυτοί, δεν θα μπορούσαν να καταλήξουν αλλού, από τον Κάτω Κόσμο των Παραμυθιών, όπου οι μεγάλοι Παραμυθάδες συζούν πλέον μαζί τους, σε μια πραγματικότητα ιδωμένη μέσα από ένα παραμορφωτικό γυαλί.
Με τον κόσμο αυτό, θα έρθει αντιμέτωπος ένας Παραμυθάς, ο οποίος σε μια κρίση ταυτότητας είναι έτοιμος να τινάξει τα πάντα στον αέρα. Όσα δει και όποιους γνωρίσει θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την δική του καθημερινότητα, θα απαντήσουν στα μεγάλα του ερωτήματα και θα του δώσουν νέα πνοή για ζωή.

Ένα μαύρο παραμύθι με σκοτεινή, αλλά και γιορτινή ατμόσφαιρα, παραπαίοντας ανάμεσα στο χιούμορ, την πικρία και το δράμα, για το δικαίωμα στην διαφορετικότητα, για τις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά και για την αξία της ζωής ακόμα και στο θάνατο.

Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες: Βιβλιοπωλείο Κοάν, Τηλ. 2103628265

Δεν υπάρχουν σχόλια: