Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

StartUpDay 2009

Ένα πρωτότυπο on/off-line event

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διοργανώθηκε ένα πετυχημένο fund raising event για νέους επιχειρηματίες. Η εκδήλωση διεξήχθη στις 19 και 20 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του Money Show 2009. Αφορούσε σε μία μοναδική συνάντηση μεταξύ νέων επιχειρηματιών που αναζητούν χρήματα για την επιχείρησή τους και επενδυτών που αναζητούν να πραγματοποιήσουν επένδυση σε καινοτόμες επιχειρήσεις. Η πρώτη αυτή διοργάνωση ήταν απόλυτα επιτυχημένη, καθώς 9 απο τους 14 επιχειρηματίες που παρουσίασαν, κατάφεραν να κερδίσουν τους επενδυτές, με ποσά μέχρι και 3,5 εκατ.€! Έτσι, προχώρησαν στην επόμενη φάση επαφών και συναντήσεων για την πραγματοποίηση συμφωνίας! Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι σήμερα στην Ελλάδα.

Οι επιχειρηματίες (start-ups) που κατάφεραν να κερδίσουν τους επενδυτές είναι: REPLAYCE, NEEMO, DELIVERY EXPERTS, PALO, KIDZONE, OFFPLAN DEVELOPMENT, RENTO, SPROUT και EYELEAD. Συνολικά, κερδισμένοι βγήκαν: 5 on-line startups και 4 off-line. Αναλυτική περιγραφή των start-ups υπάρχει στο http://www.startupday.gr/.

Το γεγονός βιντεοσκοπήθηκε και θα παρουσιαστεί τους επόμενους μήνες, υπό την μορφή web επεισοδίων στο startupday.gr δημιουργώντας άλλη μία καινοτομία: ενός πραγματικού event, το οποίο συνεχίζεται και online με την συμμετοχή και σχολιασμό του ευρύτερου κοινού, που περιμένει με ανυπομονησία να δεί τα highlights καθε παρουσίασης σε video και σαφώς να συμμετέχει σχολιάζοντας.

Εμπνευστής και δημιουργός του StartUp Day είναι ο Αποστόλης Αϊβαλής - http://www.aival.com/, που δήλωσε πραγματικά ενθουσιασμένος από τις εξαίρετες επενδύσεις και συνεργασίες που προέκυψαν εν μέσω της οικονομικής κρίσης και οι οποίες πραγματικά θα δώσουν φτερά σ' αυτές τις νέες ανερχόμενες επιχειρήσεις.

Άντε και σ' ανώτερα στην επόμενη διοργάνωση του Startupday!

2 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΗ ΑΦΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.

Matriga είπε...

Καλημέρα Σκρουτζάκο μου,
Καλή εβδομάδα να έχεις και να είσαι πάντα καλά. Ελπίζω να πέρασες όμορφα στη γιορτή σου. Πάντα να είσαι καλά!