Ο Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος
Στην Κρήτη συνηθίζεται να αφιερώνουν στους Αγίους εδέσματα και κυρίως σφουγγάτο, ομελέτα δηλαδή. Η πιο πλούσια από αυτές είναι του Αϊ- Γιώργη και παρασκευάζεται με κιμά.
Επειδή μου αρέσουν οι ομελέτες, σας παραθέτω αυτή τη συνταγή που βρήκα εδώ και είναι ιδιαιτέρως εύκολη.
Συστατικά
- 2 αυγά
- 150 γρ. χοιρινό κιμά
- 1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
- 1 ξυλάκι κανένα
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
Οδηγίες
Σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να ροδίσει για 8-10 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη ντομάτα, αλάτι,
πιπέρι, την κανέλα και ½ φλιτζάνι νερό. Τον αφήνουμε να μαγειρευτεί για 25 λεπτά.
Σ' ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αυγά για λίγα δευτερόλεπτα. Αλατίζουμε προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας νερό, βγάζουμε την κανέλα και ρίχνουμε τα αυγά στον κιμά.
Μόλις δέσουν και ψηθούν από τη μια για 4 λεπτά περίπου, με προσοχή τα γυρνάμε και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.
Διάρκεια: 30 λεπτά
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!
2 σχόλια:
Και που να φάς το σφουγγάτο της Μυτιλήνης!
Θα τρελλαθείς,και χωρίς κρέας παρακαλώ!
(Εγώ ...η εθνικοτοπικίστρια( ! ) μή χασω την ευκαιρία)
Φιλιά Matriga μου
Να είσαι καλά.
το παμε στον αγιο ή το μαρχαλιαζουμε μονοι μας?
ποτε το κανουμε? του αι γιωργη?
με βλεπω πολυ συντομα να το κανω δεν θα περιμενω μεχρι του αι γιωργη :Ρ
καλησπερες
Δημοσίευση σχολίου