Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Σάββατο, 22 Αυγούστου 2009

Σφουγγάτο του Αϊ Γιώργη

Ο Άγιος Γεώργιος agios-georgiosο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος 

Στην Κρήτη συνηθίζεται να αφιερώνουν στους Αγίους εδέσματα και κυρίως σφουγγάτο, ομελέτα δηλαδή. Η πιο πλούσια από αυτές είναι του Αϊ- Γιώργη και παρασκευάζεται με κιμά.

 

Επειδή μου αρέσουν οι ομελέτες, σας παραθέτω αυτή τη συνταγή που βρήκα εδώ και είναι ιδιαιτέρως εύκολη.

1233-sfougato01 

Συστατικά

  • 2 αυγά
  • 150 γρ. χοιρινό κιμά
  • 1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 ξυλάκι κανένα
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο

Οδηγίες

Σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να ροδίσει για 8-10 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη ντομάτα, αλάτι,
πιπέρι, την κανέλα και ½ φλιτζάνι νερό. Τον αφήνουμε να μαγειρευτεί για 25 λεπτά.
Σ' ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αυγά για λίγα δευτερόλεπτα. Αλατίζουμε προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας νερό, βγάζουμε την κανέλα και ρίχνουμε τα αυγά στον κιμά.
Μόλις δέσουν και ψηθούν από τη μια για 4 λεπτά περίπου, με προσοχή τα γυρνάμε και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

Διάρκεια: 30 λεπτά

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

2 σχόλια:

ελίτσα είπε...

Και που να φάς το σφουγγάτο της Μυτιλήνης!
Θα τρελλαθείς,και χωρίς κρέας παρακαλώ!
(Εγώ ...η εθνικοτοπικίστρια( ! ) μή χασω την ευκαιρία)
Φιλιά Matriga μου
Να είσαι καλά.

korinoskilo είπε...

το παμε στον αγιο ή το μαρχαλιαζουμε μονοι μας?
ποτε το κανουμε? του αι γιωργη?

με βλεπω πολυ συντομα να το κανω δεν θα περιμενω μεχρι του αι γιωργη :Ρ

καλησπερες