Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Σαλάτα Ρυζιού με ραπανάκια & τόνο

Μετά την εκπληκτική σαλάτα ρυζιού της Έλενας είπα να σας βάλω και γω μια συνταγή του Αλέξανδρου Γιώτη που την έχω καιρό και να την αφιερώσω σε όλα τα κορίτσια από της Συνταγές της Καρδιάς που μου άνοιξαν την όρεξη για τη μαγειρική!

Σας ευχαριστώ όλες και την κάθε μία ξεχωριστά:

- Mαρία Β. Χρόνια σου Πολλά! Χαίρομαι

Aμαλία  Επέστρεψες από διακοπές, άρα καλή προσαρμογή!

Ζαμπία Ευχαριστώ και πάλι για τη συνταγή που μου αφιέρωσες, αλλά ακόμη δεν έχω καταφέρει να την κάνω)

- Έλενα Το ιταλοπαστίτσιο και όχι  μόνο με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη! 

04-07-09_287315_31

Υλικά:

250 γρ. ρυζιού της αρεσκείας σας βρασμένο σε αλατόνερο
1 κουτί τόνο νερού, 1 καρότο τριμμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κτσ ψιλοκομμένο μαϊντανό, 2 κτσ κάππαρη
1 ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί
1 μάτσο ραπανάκια ψιλοκομμένα σε κύβο

Για τη σάλτσα:
100 γρ. γιαούρτι, 1 κτσ καυτερή μουστάρδα
2 κτσ σάλτσα σόγιας, 2 τζούρες ταμπάσκο
4 κτσ λάδι, χυμός 1 λεμονιού, αλατοπίπερο

- Ανακατέψτε τα υλικά της σαλάτας αλατοπιπερώνοντας, αφού όμως τρίψετε πρώτα τον τόνο. Ρίχνετε τη σάλτσα από πάνω.

- Σερβίρετε αφού στολίσετε με μαϊντανό και ραπανάκια.

Καλή σας όρεξη!

5 σχόλια:

jacki είπε...

Έλα ρε.. Δε μας λυπάσαι καθόλου;
Θα έτρωγα ευχαρίστως μία.
Πεινάω σε λέω..
Χμμ ήρθε η ώρα για το πρωινό μου.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Μαράκι μου καλημέρα!!
Σε ευχαριστούμε πολύ για την αφιέρωση, είσαι μια γλύκα!!!
Ασε που έχεις γίνει μια άπαιχτη chef, θα βάλεις τα γυαλιά σε όλες μας!
Τι ωραία ρυζοσαλατούλα κι αυτή!!!
Φιλάκια!

Vasiliki Rimpa είπε...

Ωραία συνταγή....θα τη δοκιμάσω...

Ευχαριστώ γιατις ιδέες που μου δίνετε

Betty's Cuisine είπε...

Η ρυζοσαλάτα έχει την τιμητική της αυτές τις μέρες...ωραία, πολύχρωμη, πικάντικη και χορταστική!

Sardanapalus είπε...

Τέλεια συνταγή. Σε ευχαριστώ για το σχόλιο στο blog μου. http://sardanapallus.blogspot.com/ Γιάννης