Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Κινητά - γυμναστές και... σομελιέ


Ψάχνετε επειγόντως έναν σομελιέ για να σας υποδείξει το κατάλληλο κρασί για το δείπνο σας; Θέλετε να γυμναστείτε και να μάθετε πόσες θερμίδες καταναλώνετε; Τι θα λέγατε για μια εμπειρία «ενισχυμένης πραγματικότητας»; Ε, ρίξτε μια ματιά στο "έξυπνο" κινητό σας. Φανταστείτε πως οτιδήποτε «σημαδεύετε» με το κινητό σας συνοδεύεται στην οθόνη σας από «συννεφάκια» με πληροφορίες. Μπορεί να φαίνεται σαν επιστημονική φαντασία, αλλά είναι πραγματικότητα και μάλιστα «ενισχυμένη πραγματικότητα». Βρίσκεστε σε έναν δρόμο με κτίρια, λεωφορεία, κόσμο. Από την οθόνη σας μαθαίνετε ότι η γυναίκα που στέκεται μπροστά σας λέγεται Τζέιν και μολονότι δεν γνωρίζεστε έχετε πέντε κοινούς φίλους στο Facebook. Το κατάστημα στην απέναντι γωνία κάνει εκπτώσεις. Η τεχνολογία που έφερε την ενισχυμένη πραγματικότητα λέγεται Layar και συγκεντρώνει διάφορες πληροφορίες από διαφορετικά επίπεδα. Αρκεί να έχετε μια συσκευή iΡhone ή κάποιο έξυπνο τηλέφωνο που υποστηρίζει το Αndroid της Google.

Απλώς «σκανάρετε» Ας υποθέσουμε ότι ψάχνετε πιο συγκεκριμένα πράγματα: είστε στην αγαπημένη σας κάβα κι έχετε στη διάθεσή σας μόλις 15 λεπτά για να βρείτε το κρασί που θα ευχαριστήσει τους καλεσμένους σας, χωρίς να παραφορτώσετε την πιστωτική σας κάρτα. Αντί, λοιπόν, να επιλέξετε ένα μπουκάλι τυχαία, μπορείτε να απευθυνθείτε στον σομελιέ του κινητού σας. Οι εφαρμογές που κάνουν πολύ ικανοποιητικά αυτήν τη δουλειά είναι οι Cor.kz, Wine Εnthusiast, Νat Decants και Ρair it. Σε μερικές εβδομάδες δεν θα χρειάζεται καν να πληκτρολογήσετε όνομα κρασιού, προέλευση και έτος παραγωγής. Μια νέα υπηρεσία της εφαρμογής Cor. kz θα σας επιτρέπει να σκανάρετε με τη φωτογραφική μηχανή του κινητού σας τον κωδικό του προϊόντος (bar code) για να εμφανιστούν στην οθόνη όλα τα στοιχεία και η αξιολόγηση. Η εφαρμογή Wine Εnthusiast, πάλι, σας υποδεικνύει καλά κρασιά σε λογικές τιμές. Και στις δυο περιπτώσεις μπορείτε να εμπιστευθείτε τις προτάσεις των εφαρμογών: η αξιολόγηση της Cor. kz βασίζεται σε ένα εκατομμύριο κριτικές από 85.000 λάτρεις του κρασιού. Δύσκολα θα βρίσκαμε οπουδήποτε αλλού ένα τόσο μεγάλο δείγμα! Σας υποδεικνύει τις σωστές ασκήσεις.
ΤΑ ΕΞΥΠΝΑ ΚΙΝΗΤΑ δεν είναι μόνο εξαιρετικοί σομελιέ, αλλά και αξιόπιστοι διαιτολόγοι. Οι εφαρμογές σε αυτό το πεδίο ξεκινούν από τους απλούς θερμιδομετρητές και φτάνουν έως τη μέτρηση των καρδιακών παλμών σας κατά τη διάρκεια της εκγύμνασης, με βάση πολύπλοκους μεταβολικούς υπολογισμούς. Στην εφαρμογή Calorie Τracker για το iΡhone και το ΒlackΒerry μπορείτε να εισάγετε το όνομα ενός φαγητού ή το μενού αλυσίδων εστιατορίων για να έχετε στην οθόνη σας τις ακριβείς θερμίδες που θα καταναλώσετε και άλλες διατροφικές πληροφορίες. Αν πάλι θέλετε να κάψετε θερμίδες, η εφαρμογή FitDeck θα σας υποδείξει μια σειρά από ασκήσεις. Μη νομίζετε ότι θα πλήξετε από τη μονοτονία: η συγκεκριμένη εφαρμογή περιλαμβάνει περισσότερες από 1.600 ασκήσεις στη βάση δεδομένων της. Για όσους είναι λάτρεις του ποδηλάτου, η εφαρμογή iΜapΜyRide μετατρέπει το iΡhone σε μια συσκευή που υπολογίζει τον χρόνο, την απόσταση, την ταχύτητα και τις θερμίδες που κάψατε στη βόλτα σας με το ποδήλατο.

Πηγή: tanea.gr

2 σχόλια:

founio είπε...

Αυτό είναι φακέλωμα.Μετά σου λένε φταίνε οι κυβερνήσεις και το σύστημα...

thumbelina είπε...

Το άκουσα και εγώ αυτό τώρα τελευταία αλλά δεν με ενθουσίασε και πολύ. Υπερβολή δεν είναι?
Πολλά φιλιά:)