Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Λεμονόπιτα (Lemon pie)

Υλικά για 1 ορθογώνιο ταψί 20 Χ 30 εκ. περίπου

Για την βάση:
• 1 1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 100 γραμ. Βιτάμ κλασικό
• 4 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη
• ξύσμα από 1 λεμόνι

Για την κρέμα:
• ½ φλιτζάνι χυμός λεμονιού
• ξύσμα από 1 λεμόνι
• 4 αβγά
• ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
• ½ φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλοκομμένα και ψημένα
• 1 κουτ. της σούπας Βιτάμ Culinesse και λίγο αλεύρι για το ταψί

Εκτέλεση:
Αλείψτε με το Βιτάμ Culinesse και πασπαλίστε με λίγο αλεύρι την βάση και τα τοιχώματα του ταψιού. Ανακατέψτε στο μίξερ το αλεύρι, το Βιτάμ, την ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να γίνουν απαλή ζύμη. Απλώστε την με τα χέρια σας στο βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήστε την σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 15 λεπτά.
Για την κρέμα: χτυπήστε στο μίξερ τα αβγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέστε το αλεύρι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε με απαλές κινήσεις και αδειάστε την κρέμα στο ταψί με την ψημένη βάση. Ξαναβάλτε το ταψί στον φούρνο και συνεχίστε το ψήσιμο για 30 λεπτά.
Όταν ψηθεί η λεμονόπιτα, αφήστε την να κρυώσει για να μπορέσετε να την κόψετε σε μερίδες. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και γαρνίρετε με τα ψημένα αμύγδαλα.

Την συνταγή την βρήκα εδώ και την προτείνει ο Βαγγέλης Δρίσκας

3 σχόλια:

Lila Xagorari είπε...

Τρελλαίνομαι για λεμονόπιτα και αυτή φαίνεται σχετικά εύκολη!!!!Στείλε ένα κομματάκι!

mia maria είπε...

Πολύ εύκολη φαίνεται! Αποφεύγω να τη φτιάξω γιατί είναι αγαπημένο μου γλυκό και θα τη φαω όλη μόνη μου!

Asteri (Maria) είπε...

Είμαι τρελή και παθιασμένη για λεμονόπιτα :)))))))))))))))))))))))))