Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2009

Κοχύλια φούρνου με φέτα από τον Δρίσκα

Τις προάλλες σας έβαλα την δική μου συνταγή με τα κοχυλάκια με τυριά στο φούρνο. Τώρα σας βάζω τη συνταγή που προτείνει ο Βαγγέλης Δρίσκας με το αγαπημένο μου κατίκι, που βρήκα εδώ.

Υλικά για 4 άτομα:
• 1 πακέτο (500 γραμ.) μεγάλα κοχύλια
• 100 γραμ. τριμμένη φέτα
• 150 γραμ. τριμμένο κατίκι
• 2 κουτ. του γλυκού ξερός βασιλικός
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
• 2 αυγά
• 1 κουτί (400 γραμ.) ψιλοκομμένα ντοματάκια
• 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
• αλάτι
• πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7-8 λεπτά και τα στραγγίζετε. Τα ξεπλένετε με κρύο νερό για να κρυώσουν γρήγορα ώστε να μπορέσετε να τα γεμίσετε.
Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύετε με το κατίκι, τη φέτα, 1 κουταλάκι βασιλικό, τα αυγά και αλατοπίπερο.
Γεμίζετε με το μείγμα αυτό τα κοχύλια. Αδειάζετε τα ντοματάκια σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε με τον υπόλοιπο βασιλικό, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
Ρίχνετε τη σάλτσα σε πυρίμαχο σκεύος και βάζετε επάνω από τη σάλτσα τα γεμισμένα κοχύλια με τη σειρά. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 15 λεπτά και σερβίρετε.

2 σχόλια:

founio είπε...

Θα τη πω στην αδερφή μου να τη κάνει. Θα της αρέσει πιστεύω!

Osiris! είπε...

Αααααα... ώστε εσύ μου πήρες τα κοχύλια από το πειρατικό και τα ψάχνω, ε;;;
Δεν πειράζει όμω, γιατί πραγματικά δημιουργείς με τις συνταγές σου!!! :)

Εν τω μεταξύ... μόλις είδα τον τίτλο σκέφτηκα:

"Αυτό ήταν!
Στο τέλος μαγείρεψε και το blog της!"
(shell land)
Μπούχαχαχαααα :)

Πολλά φιλιά.
Να έχεις ένα υπέροχο βράδυ.
Cya