Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Μεταλλαγμένα: κάτω τα χέρια απο το ρύζι μας!

Το ρύζι αποτελεί καθημερινή τροφή για πάνω από το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού. Το μεταλλαγμένο ρύζι όμως, αποτελεί απειλή για τη γεωργία μας, τη βιοποικιλότητά μας, καθώς και πιθανό κίνδυνο για την υγεία μας.

Η Bayer προσπαθεί να καλλιεργήσει μεταλλαγμένο ρύζι και αν το πετύχει, θα είναι η πρώτη φορά που ένα μεταλλαγμένο προϊόν θα έρθει απευθείας στο πιάτο μας! Έχει βάλει στο μάτι το ρύζι και θέλει να πετύχει την καλλιέργεια και την κατανάλωση του μεταλλαγμένου ρυζιού της. Αν τα καταφέρει, τότε αποκτά τον έλεγχο του καθημερινού είδους διατροφής του μισού πληθυσμού του πλανήτη.

Η Green Peace χρειάζεται 5.000 υπογραφές διαμαρτυρίας στην Ελλάδα μέχρι τις 22 Απριλίου. Αν νομίζετε, πως μια υπογραφή δεν έχει δύναμη απέναντι στους πολιτικούς και τις πολυεθνικές, σας σημειώνω ότι: μετά από τρομερές πιέσεις πολιτών, αγροτών και οργανώσεων, η κυβέρνηση της Γερμανίας σταματάει την καλλιέργεια του μεταλλαγμένου καλαμποκιού της Monsanto, του μόνου μεταλλαγμένου που έχει άδεια να καλλιεργηθεί στην Ευρώπη (το οποίο η Ελλάδα ποτέ δε δέχτηκε να καλλιεργήσει).

Πιέζουμε, κερδίζουμε! Κάνε και εσύ κλικ, πάρε θέση και βάλε την υπογραφή σου εδώ

3 σχόλια:

Lila Xagorari είπε...

Πολύ σωστά Μatriga μου, ένα κλικ δεν είναι τίποτα μπροστά στον κίνδυνο των μεταλλαγμένων τροφών. Αν γραφτούν όλοι στο newsletter της greenpeace ενημερώνονται για όλες τις εκστρατείες της οργάνωσης!!!

Matriga είπε...

Λίλα μου,
Τώρα αξιώθηκα να υπογράψω ηλεκτρονικά, γιατί το είχα αμελήσει! Στα θέματα περιβάλλοντος είμαι αρκετά ευαισθητοποιημένη και χαίρομαι που είσαι και συ!

Κοχυλένια φιλάκια

Και λοιπόν;E allora? είπε...

Έκανα copy-paste και το'στειλα με email,το΄βαλα και share στο φατσοβιβλίο.
Μπράβο που μας ενημερώνεις :)

καλησπέρες!!!