Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Έχετε προβλήματα στο σεξ; Γιόγκα!



Στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης και ανασφάλειας, το σεξ είναι το πρώτο που πλήττεται, σύμφωνα με τις έως τώρα μελέτες. Δεν πρέπει, όμως, να χάνουμε το κουράγιο μας: λύση υπάρχει και ως φαίνεται έρχεται από τα βάθη της Ανατολής.

Μία νέα μελέτη δείχνει ότι η γιόγκα και η περισυλλογή μπορεί να βελτιώσουν την διέγερση, την ερωτική επιθυμία, αλλά και τον οργασμό στις γυναίκες. Στους δε άντρες, η γιόγκα μπορεί να είναι αποτελεσματική στην καταπολέμηση της πρόωρης εκσπερμάτωσης.
Οι ανατολικές τεχνικές θεωρούνται αιώνες τώρα ωφέλιμες για το σεξ. Όπως γράφουν και οι επιστήμονες στην «Επιθεώρηση Σεξουαλικής Ιατρικής» (JSM), οι τεχνικές αυτές «έχουν τις ρίζες τους στο Κάμα Σούτρα του τέταρτου και του έκτου αιώνα». Η άποψη αυτή έχει επιστημονική τεκμηρίωση, τονίζουν οι δρες Λόρι Α. Μπρότο, από το Τμήμα Μαιευτικής-Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας, Μάικλ Κρίτσμαν από το Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας της Νότιας Καλιφόρνια, και Πάμελα Τζαίηκομπσον από το κέντρο The Healing Sanctuary στην Καλιφόρνια.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα στοιχεία από πέντε προγενέστερες μελέτες για την γιόγκα και την περισυλλογή. Η περισυλλογή είναι μία πρακτική που αποκαλείται και ενσυνειδητότητα ή mindfulness και αποτελεί βασική συνιστώσα της γιόγκα. Κατ’ αυτήν, μαθαίνει κανείς να αποκτά πλήρη επίγνωση της εκάστοτε στιγμής. Στην καρδιά της πρακτικής αυτής βρίσκεται ο διαλογισμός.

Όπως έδειξαν τα στοιχεία της μελέτης, η περισυλλογή ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική, καθώς επέτρεπε σε γυναίκες που αδυνατούσαν να συγκεντρώσουν την προσοχή τους, να την εστιάσουν τελικά στον υπερθετικό βαθμό. Μόλις οι γυναίκες έφταναν στο σημείο αυτό, μπορούσαν να ασχοληθούν πιο ουσιαστικά με τη γιόγκα, γνωρίζοντας καλύτερα το σώμα τους – και τελικά απολάμβαναν περισσότερο το σεξ, αφού αυξανόταν η διέγερση, η επιθυμία και οι οργασμοί τους. Στους άντρες, το όφελος της γιόγκα διαπιστώθηκε ότι αφορούσε την εκσπερμάτωση: όσοι έκαναν γιόγκα μία ώρα την ημέρα, ανέφεραν ότι αυξήθηκε σημαντικά ο χρόνος από την ερωτική διέγερση έως την εκσπερμάτωση – ένα όφελος παραπλήσιο με αυτό που άλλοι άντρες πέτυχαν λαμβάνοντας αντικαταθλιπτικά φάρμακα, τα οποία τους είχαν χορηγηθεί για την πρόωρη εκσπερμάτωση.

Οι ερευνητές επισημαίνουν στο άρθρο τους ότι η περισυλλογή και η γιόγκα δεν είναι ό,τι το ευκολότερο. Ως φαίνεται, όμως, αξίζει τον κόπο να τις δοκιμάσει κανείς, αφού πέρα από τα οφέλη που καταγράφηκαν στη μελέτη, είναι αποδεδειγμένο ότι η γιόγκα αυξάνει και την ευλυγισία – και το σεξ σαφώς μπορεί να ωφεληθεί περαιτέρω από αυτήν!

1 σχόλιο:

Orsalia είπε...

ναι βρε Μαρία μου έχεις δίκιο για τη γιόγκα και τον διαλογισμο ότι αυξάνουν τη διάθεση για Sex... ¨ομως και η οικονομική κρίση που υπάρχει ρίχνει τη διάθεση για sex...ασε που για να κάνεις γιόγκα στοιχίζει κιόλας αρκετά.... χιχ χιχιχιχιχι!!!!!
γι'αυτο για να κάνουμε περισσότερο Sex είναι στο μυαλό μας, κλείνουμε τα μάτια, ονειρευόμαστε, φαντασιωνόμαστε, βλέπουμε και καμιά αισθησιακή ταινια και κάνουμε sex ασύστολα και το κυριότερο ΤΣΑΜΠΑ!!!!!!! ΧΙ ΧΙΧΧΙΧΙ