Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Εσείς τι λέτε για τα προσωπικά δεδομένα στο facebook ;


Στροφή 180 μοιρών στην πολιτική του περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του πραγματοποίησε χθες, ο αμερικανικής ιδιοκτησίας ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ύστερα από έντονες διαμαρτυρίες και πιέσεις.

Με μήνυμά του στο ιστολόγιο της κοινότητας, ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ανακοίνωσε ότι η πολιτική χρήσης των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, που επέτρεπε στους υπεύθυνους του ιστοχώρου να δίνουν σε εταιρείες τα στοιχεία των χρηστών, επιστρέφει στην προηγούμενη κατάσταση, όπου τα δεδομένα προστατεύονταν περισσότερο.

Οι χρήστες είχαν διαμαρτυρηθεί για το έως χθες ισχύον καθεστώς, το οποίο επέτρεπε στο Facebook να διατηρεί τα δεδομένα τους ακόμη και μετά τη διαγραφή τους από τη διαδικτυακή κοινότητα.

Ο Ζάκερμπεργκ, ο οποίος αρχικά είχε υπερασπιστεί τους όρους λειτουργίας, ισχυριζόμενος ότι τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνταν για τη βελτίωση της λειτουργίας της ιστοσελίδας, άλλαξε στάση κατόπιν απειλών του Κέντρου Πληροφόρησης για την Ηλεκτρονική Ιδιωτικότητα ότι θα καταθέσει επισήμως διαμαρτυρία στα αρμόδια ομοσπονδιακά όργανα.

«Λάβαμε πολλά ερωτήματα και σχόλια για τις αλλαγές (σ.σ. στο παλαιό νομικό καθεστώς) και τι ακριβώς σημαίνουν για τα δεδομένα των χρηστών. Με βάση αυτά αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στους παλαιούς όρους χρήσης μέχρι να επιλυθούν τα ζητήματα που ήγειραν οι χρήστες», ανέφερε ο ιδρυτής του Facebook σε μήνυμά του.

Ειδικοί του κυβερνοχώρου, ωστόσο, επισημαίνουν ότι το νεότερο επεισόδιο στο σίριαλ των προσωπικών δεδομένων στο Facebook, αποτελεί «πλήγμα στην εμπιστοσύνη» των χρηστών και εκτιμούν ότι η βιωσιμότητα της σελίδας θα έχει περιορισμένο χρόνο ζωής, εξαιτίας των ενδοιασμών που γεννώνται στους χρήστες της για την προστασία των δεδομένων τους.
.

5 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Είσαι στο facebook??
Εγώ είμαι εδώ και πολύ καιρό. Τώρα τι γίνετε με τα προσωπικά μας δεδομένα, ο Θεός βοηθός!!

Matriga είπε...

Και βέβαια είμαι και γω. Όχι που θα ξέφευγε! Έλενα, κάτω δεξιά στη μπάρα του blog μου υπάρχει ένα link για το fan club μου στο facebook. Άν θες κάνε μου friend request. Βλέπε το προφίλ μου στη φωτογραφία με την παραλία της Λευκάδας και θα καταλάβειες..., γιατί σου λέω ότι έχω τον ανθρωποδιώχτη!! lol ;)

ΕΛΕΝΑ είπε...

Ααααα, ωραία!! Πάω να δω. Αν δεν τα καταφέρω (ως ξανθιά) στέίλε μου το μέιλ σου στο μέιλ του blog μας, για να μπω να σε ψάξω εγώ.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Tα κατάφερα!! Μόλις σου έστειλα friend request!

Matriga είπε...

Καλημέρα Έλενα! Ευχαριστώ. Τώρα είμαστε φίλες και κει... Και απ' ότι πρόλαβα να δω, έχουμε και κοινούς γνωστούς. Ελπίζω να περάσατε όμορφα χθες, όπως και γω.