Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Scala Vinoteca

Έχω μια πρόταση για τους φίλους του κρασιού ή για κείνους θέλουν να απολαμβάνουν πολλά και καλά κρασιά στις εξόδους τους. Πριν λίγο καιρό, άνοιξε ένα νέο στέκι στα σύνορα Κολωνακίου - Εξαρχείων (Σίνα 50, στα σκαλάκια στο τέλος της Αναγνωστοπούλου, απέναντι από το Γαλλικό Ινστιτούτο), με το όνομα "Scala Vinoteca".

Ωραίος χώρος, με εναλλαγή ξύλου και γυαλιού, ωραίες "φάτσες", αξιοπρεπές φαγητό και μια λίστα από 80 κρασιά, που κάθε κάβα που σέβεται αυτό που πρεσβεύει, πρέπει τουλάχιστον να τα έχει.. γραμμένα! Γιατί εδώ που τα λέμε, εάν αρχίζεις να ζητάς διάφορες ετικέτες, τότε διαπιστώνεις ότι... κάποια "μόλις τελείωσαν", μερικά "δεν τα έχει ο προμηθευτής" και κάποια άλλα είναι "πολύ ακριβά για να έχουμε πολλά και να διατίθενται και με το ποτήρι".

Τώρα στο θέμα μας: Το μενού που επιμελείται ο Χριστόφορος Πέσκιας, χωρίζεται σε 3 βασικές ζώνες με μικρότερα και μεγαλύτε­ρα πιάτα των 7, 10, 12 ευρώ, ενώ υπάρχουν και πιάτα αλλαντικών και τυριών με 8 και 12 ευρώ. Τσιμπολογάς απλούς, αλλά ιδιαίτερα καλοφτιαγμένους έξυπνους μεζέδες Μεσογειακής και Λατινικής κουζίνας και επιλέγεις από μια μεγάλη γκάμα κρασιών. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το ζουμερό λαβράκι καραμελωμένο με ταραμά και σάλτσα αντσούγιας. Γλυκιά κόλαση είναι το σουφλέ σοκολάτας, η σούπερ πανακότα και το σουφλέ με τριμμένο χαλβά!

5 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΕΓΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΠΙΝΩ ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΦΛΕ.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Τα ξηρά κόκκινα η αδυναμία μου!
Καλή εβδομάδα Μαρία μου :)

Betty's Cuisine είπε...

εγώ κόλλησα στο λαβράκι!
και με ένα καλό κρασί από δίπλα, θαύμα μου ακούγεται!!!

Και λοιπόν;E allora? είπε...

ωραία ιδέα....αρχίζουν και υιοθετούν τις ιταλικές ιδέες βλέπω :)

thumbelina είπε...

Πολύ καλή πρόταση για έξοδο, και πολύ ωραίο το περιβάλλον. Ο Χριστόφορος Πεσκιάς είναι εγγύηση για το μενού, και το σουφλέ σοκολάτας άλλο ένα δέλεαρ ακόμα!
καλή βδομάδα:)