Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις...

Σήμερα, μετά από ένα κουραστικό Σαββατοκύριακο - απ' όλες τις απόψεις - είπα να περάσω να κάνω επίσκεψη σε κάποιους φίλους bloggers και να τους ευχηθώ καλό μήνα. Έκανα λοιπόν την πρώτη επίσκεψη στη συνεργάτιδα και φίλη μας Πόπη, που έφτιαξε ένα πολύ ζεστό και όμορφο blog την ΑNASA.

Διάβασα αυτήν την όμορφα δομημένη ανάρτησή της και μας δίνω έναυσμα για συζήτηση. Το σημερινό θέμα είναι:
Θεωρείται πως αυτοί που δεν παντρεύονται δεν συμβιβάζονται, ή ότι απλά οι ελεύθεροι που είναι έξω από το χορό τα βλέπουν όλα ιδανικά εκεί έξω και κρίνουν εκτός του ασφαλούς;;
Εγώ πρώτη απαντώ στην Αnasa:
Ωραία τα λες, Πόπη μου, αλλά με έκανες να αναρωτηθώ, αν εκτός από τον πρώην συμμαθητή σου, ξέρεις πολλούς που δεν έχουν συμβιβαστεί και είναι ευχαριστημένοι με τη ζωή που ζουν καθημερινά...
Έχω τη γνώμη ότι that’s life, κούκλα μου! Δεν είμαστε teenagers πια. Δεν νομίζεις, πως πρέπει να προσαρμοζόμαστε στα εκάστοτε δεδομένα;; Ωραία η επανάσταση, αλλά όταν έχει ένα νόημα. Ποιο το νόημα να μην πάμε ενάντια στην οικογένεια και το γάμο, αν δεν είμαστε σίγουροι ότι πραγματικά δεν το έχουμε ανάγκη, αλλά αντιστεκόμαστε από φόβο και μόνο;; Άλλωστε εμείς που δεν συμβιβαστήκαμε, όπως λες – γιατί και γω τα ίδια έλεγα και προσπαθούσα να με πείσω πως είμαι καλύτερα από τις φίλες μου που είναι παντρεμένες με παιδιά, σκυλιά και υποχρεώσεις - έχουμε όλα όσα επιθυμούμε πραγματικά, άραγε; Θα απαντήσω για μένα και θα σου πως όχι!
Προσωπικά, μου λείπουν τα παιδιά και πραγματικά τώρα διαπίστωσα πως μια ζωή ήμουν ενάντια στην απόκτηση παιδιών, μόνο και μόνο γιατί δεν είχα αγαπήσει εαυτό μου και δεν είχε βρεθεί κάποιος που να θέλω να γίνει ο πατέρας τους… Επειδή λοιπόν, νόμιζα πως δεν θα βρεθεί ποτέ, είχα πείσει τον εαυτό μου και κατά συνέπεια τους άλλους ότι δεν θέλω παιδιά.
Όταν φοβόμαστε να μοιραστούμε τη ζωή μας και όταν φοβόμαστε την απόρριψη, την αποτυχία ενός γάμου, τη μιζέρια της καθημερινότητας, τότε τα ξορκίζουμε, μένοντας μόνοι μας, αντιστεκόμενοι στο «κατεστημένο». Μα το κατεστημένο το κάνουν μόνο οι δικές μας επιλογές! Πως τα κατάφεραν μια χαρά ο Βασίλης και η γλυκιά Άσπα και έκαναν μια υπέροχη οικογένεια με δύο καταπληκτικές κόρες, που πραγματικά είναι αξιοζήλευτες και τους δίνουν δύναμη να αντιμετωπίζουν τα αγκάθια του γάμου.
Θέλω να σου πω πως κάθε πράγμα έχει το αντίτιμό του. Προσωπικά, δεν μου αρέσει να γενικεύω καταστάσεις. Κοίτα γύρω σου και θα δεις πως και εκείνοι που δεν παντρεύτηκαν πάλι συμβιβάστηκαν κάποια στιγμή και απέκτησαν και την περίφημη κοιλίτσα σωσίβιο!

Όλα είναι θέμα επιλογών και προτεραιοτήτων. Εγώ δεν ήθελα παιδιά και δεν απέκτησα... Τώρα που το μετάνιωσα να βάλω κορνίζα το μη συμβιβασμό μου, να το χαίρομαι ;) Σου άνοιξα την καρδιά μου απλά για να δεις και την άλλη όψη του νομίσματος, που η αλήθεια είναι ότι εγώ άργησα πολύ να συνειδητοποιήσω. Μήπως λοιπόν είναι τα σαράντα που μας κάνουν να ψαχνόμαστε και να βλέπουμε τα πάντα επικριτικά; Λέω μόνο ότι εγώ μέχρι χτες αυτό έκανα και κάλιο αργά παρά ποτέ που το συνειδητοποίησα…

23 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Μαράκι μου όπως πολύ σωστά λες, όλα είναι θέμα επιλογών και προτεραιοτήτων.
Κάποιες φορές θα μπορούσαμε να έχουμε επιλέξει κάτι άλλο, αλλά για τους δικούς μας λόγους δεν το κάναμε, κάποιες άλλες δεν έτυχε να υλοποιηθεί η επιλογή μας, κάποιες άλλες συνειδητά επιλέξαμε κάποιες καταστάσεις γνωρίζοντας ότι μπορεί να υπάρχει αρνητικό αντίτιμο.
Προσωπικά είμαι πραγματικά πολύ ευχαριστημένη από τις επιλογές μου και από την οικογένεια που έφτιαξα.
Αλλά κάθε περίπτωση είναι σίγουρα μοναδική, τίποτα δεν μπορούμε να γενικεύσουμε, αλλά ούτε και να απορρίψουμε πιστεύω.
Και σίγουρα ποτέ δεν είναι αργά να αναθεωρήσουμε μιαν επιλογή μας και να βαδίσουμε σε κάποιαν άλλη.
Φιλιά πολλά, καλή βδομάδα και καλό μήνα να έχουμε:)

Matriga είπε...

Καλή εβδομάδα και καλό μήνα, Έλενά μου!
Χαίρομαι που είσαι ευχαριστημένη με τις επιλογές σου. Δεν αμφέβαλλα γιατί το εκπέμπεις!

Ευχαριστώ για τη φιλία σου. Είναι σημαντική για μένα και όταν με το καλό γνωριστούμε από κοντά εύχομαι να γίνει πιο σημαντική ακόμη :))

Φιλάκια πολλά!!

Ευρύνοος είπε...

Καλησπέρα σας..

πολλά απο αυτά που περιγράφετε είναι θέμα τύχης..
βέβαια είναι και θέμα υπομονής, ανοχής, δεδομένων, επιθυμιών, συνενόησης και πολλών άλλων παραγόντων..

ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ο άνθρωπος φοβάται τον γάμο η φοβάται οτι μπορεί να νοιώσει εγκλωβισμένος..
εγώ ήδη έχω 2 και πάω για τρίτο..
η τύχη δεν τα έφερε όπως προσδοκούσα αλλά δεν λέει τίποτα αυτό..
ο δρόμος είναι ανοικτός και ο τολμών βαδίζει..

έχω τον γιό μου που λατρεύω και έχουμε τέλεια σχέση σαν φίλοι..
αυτό είναι δεδομένο και δεν χρειάζομαι τίποτα άλλο.. αν βέβαια όλα πάνε καλά τότε έρχται η ευτυχία και η πληρότητα..
όμως και πάλι αν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου δέν σημαίνει οτι δεν μπορείς να είσαι ευτυχής ούτε οτι δεν αισθάνεσαι πληρότητα..

σας ζάλισα ε;

χαιρετώ σας..

Matriga είπε...

Καλέ μου Ευρύνοε, σ' ευχαριστώ πολύ για το link στο forum. Με ενδιέφεραν πάντα τα θέματα που σε απασχολούν γι' αυτό άλλωστε και σας παρακολουθώ! Απλά προτιμώ όταν δεν ξέρω πολλά να μην σχολιάζω :)

Τώρα για το θέμα μας, νομίζω πως την τύχη μας εμείς την κάνουμε ;-)
Το αν θα περπατήσουμε σε ένα ανοιχτό δρόμο, είναι στη διακριτική μας ευχέρεια... Και γω το έκανα μια φορά το τόλμημα του γάμου, αλλά δεν μου βγήκε, από λάθος επιλογή. Αυτό δεν σημαίνει ότι φταίει ο θεσμός του γάμου, ή μόνο οι άλλοι. Έφταιγε και το ότι δεν τα είχα καλά με τον εαυτό μου. Κάλλιο αργά παρά ποτέ - όπως ξαναείπα ;-)

Χαίρομαι που εσύ κατάφερες να κάνεις ένα παιδάκι και σου εύχομαι ο 3ος σου να είναι ο καλός!!

Μεγάλη μας τιμή και δική μου χαρά να σε έχουμε ως επισκέπτη μας :)))

D.Angel είπε...

Nα μαι κι εγώωωωω!Τι να σας πω δεν ξέρω!
Από μικρή με φωνάζαν κατσαπλιά και αντάρτη και αναρωτιόνταν γύρω μου ποιός άμοιρος θα με πάρει!Χα χα χα...
Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές δεν κάνω ούτε με τον εαυτό μου!Πόσο μάλλον με έναν άλλο άνθρωπο δίπλα μου τόσα χρόνια!
Για το γάμο αν και παιδί χωρισμένων γονιών είχα την εξής γνώμη όταν με ρωτάγανε!!!
Ο γάμος φίλοι μου είναι σαν το καρπούζι!Ποτέ δεν ξέρεις αν θα σου βγει καλό ή μάπα (κολοκύθι)Χα χα χα Δεν το πολυσκέφτηκα όταν παντρεύτηκα!Ο γάμος έγινε μετά από 5 μήνες τρελού έρωτα!!!Μπορώ να πω ότι υπήρξα κ....φαρδη!Χα χα χα...Το πήρα χαλαρά!
Ολα είναι θέμα ρίσκου!!!!Και η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς!Εεεε κι αν δεν κάτσει τί έγινε;Πάμε γι άλλα, σιγά το πράγμα!Η ζωή είναι παιχνίδι κι αν τη δεις έτσι θα περάσεις καλά!Φιλιάαααααααααααααα σας ζάλισα!!!!Εφυγα γιατι βιάζομαι

She είπε...

Μαράκι, είμαι χωρισμένη κι έχω ένα γιό 9 ετών! Δεν δέχτηκα ποτέ να ζω συμβιβαστικά σε μία σχέση και σε ένα γάμο ακόμη κι αν υπήρχε παιδί , οικογένεια και μια άνετη ζωή! Προτίμησα να τα έχω καλά με εμένα!

Κι αυτό κάνω χρόνια τώρα! Φιλάκια!

She είπε...

Ξέχασα να σε ευχαριστήσω για τον επαινετικό πρόλογό σου! Να είσαι καλά!

Matriga είπε...

Αγγελικούλα... Ώπα και δεν σου φαινόταν το φάρδος!!! χα χα
Χαίρομαι που συμφωνούμε. Και γω δεν το πολυσκέφτηκα όταν παντρεύτηκα, πόσο μάλλον δεν όταν δεν μου έκατσε ο γάμος ;-)


Πόπη, εγώ δεν μίλησα εκ του ασφαλούς, ούτε σε έκρινα. Στη ίδια μοίρα είμαστε, άσχετα αν στο γάμο σου ευτύχισες να αποκτήσεις ένα γιο. Εγώ έκανα δύο αποβολές, αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι. Μόλις είδα πως ήταν λάθος για μένα, αποχώρησα πριν φθαρώ και συμβιβαστώ.
Άρα δεν έχουμε διαφορετικές απόψεις σχετικά με το θέμα.
Όμως, εσύ κρίνεις τους άλλους... Εκεί διαφέρουμε ριζικά γιατί εγώ δεν μπορώ πια να μπω στα παπούτσια του άλλου. Κάποτε το έκανα κατά κόρον και τώρα που με αγάπησα αγαπώ και τα λάθη των άλλων μαζί με τα δικά μου ;)

Αυτό ήθελα να μοιραστώ μαζί σας και σ' ευχαριστώ για την ευκαιρία!
Φιλάκια πολλά και να χαίρεσαι το γιόκα σου :))

Orsalia είπε...

Είμαστε οι επιλογές μας!
Οτι κι αν κάνουμε σε αυτή τη ζωή ειμαστε εμείς.
Οταν παντρεύεσαι και κάνεις παιδάκια σίγουρα υπάρχουν στιγμές που νοσταλγείς την ελευθερία σου... κι όταν είσαι μόνη σου ίσως και να σου περνάει από το μυαλό ο γάμος και τα παιδιά.
Ολα είναι θέμα επιλογών... .
Κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να είναι μόνοι...
Κάποιοι άλλοι φοβούνται να μοιράζονται για να μην πληγωθούν ή και γιατί το θεωρούν δύσκολο...
Κάποιοι άλλοι είναι ευτυχισμένοι έχοντας μια όμορφη οικογένεια...
Ο καθένας από εμάς κάνει ότι θέλει...και ότι μπορεί...
Από πείρα σας λέω ότι είναι πολύ όμορφο να μοιράζεσαι τη ζωή σου με έναν άνθρωπο που αγαπάς και νοιάζεσαι και να πορευόσαστε μαζί..
Είναι επίσης πολύ όμορφο να έχεις παιδάκια γιατί γεμίζουν την ψυχή σου...
Ομως νοσταλγώ και τις στιγμές που ήμουν ελεύθερη και μπορούσα να κάνω ότι ήθελα...
Προσπαθώ να κρατώ τις ισσοροπίες... και μεγαλώνοντας έχω μάθει να αφουγκράζομαι τον ευαυτό μου, τα θέλω μου αλλα δεν μπορώ και να μην έχω τα "πρέπει μου" Σε κάποια πράγματα ευτυχώς ή δυστυχώς υπάρχει και ο συμβιβασμός.
Που για μένα κρατάει ισσοροπίες...
Μπορείς να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου αλλά και καλά με τους άλλους... φτάνει να είσαι ανοιχτή... να ακούς τη ψυχή σου και να μην φοβάσαι να μοιραστείς πράγματα και αλήθειες...

She είπε...

Πω πω!! Θύελλα διαμαρτυριών ξεσήκωσε η ανάρτησή μου!!! Όχι βρε παιδιά, δεν κατέκρινα κανέναν!! Όύτε τον γάμο κατακρίνω!! Απλά να μη συμβιβαζόμαστε λέω όταν μπορούμε να κάνουμε κάτι να αλλάξουμε αυτά που δεν μας ταιριάζουν, αυτά που δεν μας εκφράζουν, αυτά που δεν ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ!!!!

Καλέεε κόουτς, έεελαααα με βαράααανεεεε!!!!χαχα!!

giorgia_is_coming_to_town είπε...

Τα είπες όλα με τον τίτλο. Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Πέραν αυτού, κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και κάθε γάμος ή σχέση επίσης. Είχα την τύχη να ζήσω και τα δύο, έναν αποτυχημένο κι έναν επιτυχημένο γάμο, που ήρθε ακριβώς την στιγμή που έλεγα "ποτέ ξανά". Οπότε έχω συνειδητοποιήσει πως δεν μπορώ να είμαι απόλυτη. Καλησπέρα.

THANASIS MAKEDONAS είπε...

καλησπερα καλο μηνα. αν πετυχει ο γαμος η χημεια δυο ανθρωπων ξενων μεχρι που ενωθηκαν οι δυο εις σαρκα μια τοτε εχεις πιασει τζακ ποτ στο τζοκερ.αγαπη και ερωτας ερχονται μετα απο αρκετο καιρο αφου γνωρισεις τον ανθρωπο σου με τα ελατωμματα και τα προτερηματα.

D.Angel είπε...

Μ ΑΡΈΣΕΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΧΑ ΧΑ ΧΑ
Θα ήθελα όμως να προσθέσω κάτι ακόμα!Θα ήθελα πριν ξυπνήσει ο Τσε μέσα μας να σκεφτούμε λίγο και κείνα τα παιδάκια που δεν φταίνε σε τίποτα!Και μιλάω ως παθούσα!!!Γιατί ωραία η επανάσταση όταν δεν αντέχεις αλλά όχι χωρίς προσπάθεια άντε γεια γιατί έτσι μου ρθε!Πάνω απ όλα τα παιδιά που δεν φταίνε να πληρώνουν δικά μας λάθη!Φιλιά και πάλι

She είπε...

Εν κατακλείδι...ΌΣΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ Ο Λ Ο Σ!!!!!


Άντε, καλό απόγευμα!!!

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε ήμουν φανατικός εργένης. Με το πέρασμα όμως των χρόνων έγινα απλώς εργένης. Δεν πιστεύω ούτε στο γάμο, ούτε ψηφίζω τη μοναξιά (λόγω ημερών :) ). Απλά πιστεύω ότι αν βρεθεί αυτός που αξίζει την ελευθερία σου και μπορείς να συμβιβαστείς μαζί του και στα καλά και στα άσχημα τότε το προχωράς. Αλλιώς συνεχίζεις να ζεις την κάθε μέρα έντονα. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να σκεφτείς λάθος ή σωστά. Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι να έχουμε.

Sophia Kollia είπε...

Ax,,,,έγραψα ένα κατεβατό και σβήστηκε!!!
Έχεις δίκιο...Τι να πω! Είναι και τυχερά...καμιά φορά!
καληνύχτα

korinoskilo είπε...

θα συμφωνησω με την ανασα σε αυτο το σημειο...

(Απλά να μη συμβιβαζόμαστε λέω όταν μπορούμε να κάνουμε κάτι να αλλάξουμε αυτά που δεν μας ταιριάζουν, αυτά που δεν μας εκφράζουν).......

ειλικρινα ειναι αξιοθαυμαστοι για μενα αυτοι που μπορουν και φευγουν απο αυτους τους συμβιμασμους

στο σημειο αυτο ( αυτά που δεν ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ!!!!)
ανασα μου δεν εχεις δικαιο......
οταν καποιος μενει σε τετοιες καταστασεις ... απλα ΑΝΤΕΧΕΙ (ακομη) ή βρησκει αλλες λυσεις που ειναι γνωστες σε ολους μας...
παραλληλες σχεσης :) για να αντεξει ;)


καλο βραδυ καλο μηνα ολα καλα :))

ΑΝΤΙΓΟΝΑΚΙ είπε...

Καλησπερα σου Μαρακι.....και γω ειμαι χωρισμενη δεν με τρομαξε η επομενη μερα.....εφυγα να για σωσω εμενα οπως λεει και η ανασα...
Ποιος ο λογος να μενουμε καπου για να λεγομαστε απλα......"Κυρια Ταδε"
Λαχειο ειναι....κερδιζεις η χανεις...

Καλο μηνα να εχουμε

jacki είπε...

Ένας φίλος μου είπε... Συμβιβασμός είναι μεγάλη αρετή και ταλέντο..
Εγώ διαφωνούσα κάθετα και απόλυτα..
Αλλά μάλλον είχε δίκιο..

Matriga είπε...

Georgia, χαίρομαι που συμφωνούμε - όπως λέει η άπαιχτη Αγγελική! - και χαίρομαι ακόμα περισσότερο που σου έδεσε η μπεσαμέλ τη δεύτερη φορά. Εγώ δεν ξέρω, αν θα το επιχειρήσω αλλά και δεύτερη φορά, αλλά με ξέρω πια καλύτερα και έχω εγγυήσεις :)

Θανάση, αυτό με το τζακποτ στο τζόκερ, έγραψε!

Σοφία, λυπάμαι που δεν είχαμε την ευκαιρία να διαβάσουμε το κατεβατό, αλλά συμφωνούμε και οι δύο με τον Ευρύνοο. Η τύχη είναι ένας αδιαμφισβήτητος παράγοντας! Χάρηκα που πέρασες από δω και θα ανταποδώσω ;)

Koρινόσκυλο, σαν και σας που με διαβάζεται είμαι και γω... Ασυμβίβαστη! Πήγα για διαζύγιο πριν χρονίσει ο γάμος και ο παπάς έπαθε πως είναι δυνατόν στο εξάμηνο να χωρίζω. Έλα μου όμως που είχαμε δοκιμάσει από πριν που συζούσαμε και είχα κάνει το γάμο γιατί ήμουν έγκυος. Αλλά και αποβολή να μην είχα κάνει πάλι θα το διέλυα, γιατί τα λάθη πρέπει να διορθώνονται και όπως λέει και η Anasa όταν δεν αντέχουμε άλλο να την κάνουμε για να μη χαλιόμαστε όλοι ;-)

Αντιγόνη μου, κυρίες είμαστε από μόνες μας! Συμφωνούμε απόλυτα και άλλωστε την επόμενη μέρα εγώ πήγα διακοπές σε νησί με φίλους και πέρασα φίνα :))

Jacki μου, εγώ είμαι της άποψης ότι όλα εξαρτώνται από το αν υπάρχει αγάπη... Τότε μόνο αξίζει και μπορείς και πρέπει να κάνεις συμβιβασμό. Προσωπικά εγώ μόνο στον όνομα της Αγάπης υποχωρώ και ΑΝΤΕΧΩ για να την ΕΧΩ!

Κοχυλένια φιλιά σ' όλους σας xxx

korinoskilo είπε...

μαρακι το φανταζομαι οτι εισαι ασυμβιβαστη οπως το λες.... το εχω ζησει και εγω με κολλητη το 6 μηνες γαμος.....
απλα στο ,,ανοιγμα καρδιας σου,, φανηκες σαν να λες οτι αυτοι που δεν μπαινουν σε αυτην την διαδικασια προσποιουντε ντεμεκ την ανεξαστησια τους ... δεν ειναι ετσι ... ουτε εκ του ασφαλους μιλαμε οσοι δεν ειμαστε παντρεμενοι ...ισα ισα που πιστευω οτι εκ του ασφαλους μιλαν οι παντρεμενοι.
επισης πιστευω οτι στον τομεα αυτον οι γυναικες ειναι πιο θαραλεες απο τους αντρες

αυτα :)
καλο μεσημερι
δεν λεω τι θα μασουλιξω μην πεταχτει κανενα ατομο παλι :Ρ

Matriga είπε...

Γλυκό μου Ελενάκι, παλάβωσες; Κρύβεις από τον Πρόεδρο το τι θα του σερβίρεις για μεσημέρι;; τσ τσ τσ
Aφού το δήλωσε σήμερα και το έκανε και ύμνο της Ανατροπής:
Θα κάθεται τεμπέλικα, θα τρώει και θα πίνει και θα πατεί τον αργιλέ και θα τους μαστουριάζει όλους.
Άλα, o Πρόεδρoς! Mόρτικα θα την κάνει την είσοδο του στη Βουλή και γουστάρω την Ανατροπή στον κύβο.
Συνεπώς, την παραγγελιά στο 3 σε παρακαλώ πολύ και σβέλτα! χα χα χα
Μην αντιμιλάς και μην βγάζεις γλώσσα... :PPP
Μην κοιτάς εγώ που παραιτήθηκα για να είμαι ρέμπελος και να τον πειράζω. Και ας μου τι λέει εκείνος. Εγώ δεν ήμουν ποτέ κυβερνητικό στέλεχος. Με μπλοκάκι ήμουν ελεύθερη και ωραία! Γιατί αγάπη μου, η ενασχόληση με την πολιτική φθείρει, όπως και ο γάμος τις σχέσεις ;-)

Υ.Γ. Μπορεί να έχεις δίκιο ότι δεν έγινα κατανοητή απ΄όσους δεν διάβασαν την παραπομπή πριν τελειώσουν την ανάρτησή μου. Πάντως ο σκοπός που την έβαλα ήταν να μοιραστούμε τις γνώμες μας και νομίζω αυτό το πέτυχα ;)
Η δική μου κατάθεση επί του θέματος - εκτός αυτών του τίτλου - ήταν συμπερασματικά τριπλή & διατυπωμένη με bold γράμματα :

1) Μα το κατεστημένο το κάνουν μόνο οι δικές μας επιλογές! - και όχι ο γάμος...

2) Προσωπικά, δεν μου αρέσει να γενικεύω καταστάσεις - ούτε να βάζω ταμπέλες του τύπου... παντρεμένοι, ελεύθεροι κλπ, γιατί οι μαρκίζες αλλάζουν τόσο γρήγορα. Άλλωστε δες κι εμένα: ελεύθερη, παντρεμένη, εν διαστάσει, χωρισμένη, ελεύθερη... και ποιός ξέρει τι συνέχεια θα υπάρξει ακόμα ;)

3) Όλα είναι θέμα επιλογών και προτεραιοτήτων στην δεδομένη στιγμή και δεν είναι δίκαιο οι απέξω να κρίνουμε τους μέσα - Βλέπε εμπόδια όπως παιδιά, δάνεια, ανεργία, αρρώστια κλπ

Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή και την ανοχή σας σε μένα :)

Global Greek είπε...

μίλησες και για μένα σε αυτό σου το post! κι εγώ δεν πίστευα ΠΟΤΕ οτι θα ήθελα να παντρευτώ και έβαζα όλους τους παντρεμένους στο ίδιο κουτί γενικεύοντας, μέχρι που γνώρισα τον άνθρωπό μου και ήρθαν τα πάνω κάτω:-)Καλό βράδυ!