Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2009

Δύο Συνταγές με Μανιτάρια... για αρχή!

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ
1 μεγάλο κουτί μανιτάρια
400 γρ. τυρί ρεγκάτο
1 κρεμμύδι τριμμένο
300 γρ. μπέικον
200 γρ. κρέμα γάλακτος
3 αυγά
2 φύλλα σφολιάτας
1 κουταλιά φυτίνη

Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε μία κουταλιά φυτίνη μαζί με το μπέικον και τα μανιτάρια. Λαδώνουμε το φύλλο σφολιάτας και το στρώνουμε σε ταψί ή pyrex (κατά προτίμηση να εξέχει λίγο φύλλο για να το γυρίσετε μετά).
Χτυπάμε τα αυτά με την κρέμα γάλακτος και αφού προσθέσουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε την γέμιση, βάζοντας λίγο αλατοπίπερο και βάζουμε από πάνω το άλλο φύλλο. Το λαδώνουμε λίγο και αφού το χαράξουμε, το ψήνουμε στο φούρνο για 45 -50 λεπτά στους 180 βαθμούς.


Μανιταρόπιτα Ηλία Μαμαλάκη
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
600 γραμ διάφορα μανιτάρια
2 καρότα ψιλοκομμένα
2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
3 κουτ σούπας αλεύρι
1 ½ νεροπότηρο γάλα
2 αβγά
3 φλιτζ τσαγιού κασέρι χοντροτριμμένο
1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια μας και τα ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε στον τρίφτη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε τα καρότα και τα μανιτάρια μαζί με λίγο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Τα αφήνουμε να περιμένουν.
Ετοιμάζουμε μια μπεσαμέλ. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το φρέσκο βούτυρο μαζί με το αλεύρι και τα αφήνουμε να ψηθούν για λίγα λεπτά, προσθέτουμε το γάλα χλιαρό και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή μπεσαμέλ. Την αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα αβγά ανακατεύοντας συνέχεια, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο τριμμένο και αδειάζουμε μέσα το τριμμένο κασέρι. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τέλος τα μανιτάρια με τα καρότα.
Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου, το λαδώνουμε και απλώνουμε 3 φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Αδειάζουμε μέσα τη γέμιση, τη στρώνουμε με ένα πιρούνι και σκεπάζουμε το ταψί με άλλα 3 φύλλα. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε τη πίτα μας σε μερίδες και τη ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 40-50 λεπτά στους 180ο και μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα και πάνω και κάτω.
Τη βγάζουμε, την αφήνουμε να χλιαρύνει και τη σερβίρουμε σε πιατέλα.

Εννοείται ότι περιμένουμε τη συνδρομή σας, για γευστικές συνταγές με μανιτάρια!
Oμολογώ ότι τα λατρεύω, αλλά ειδικά λόγω της κρίσης, είναι ιδανικά προς αντικατάσταση του κρέατος ;)


Καλή μας όρεξη! Η συνέχεια των συνταγών με μανιτάρια επί του Shell-land...προσεχώς!

5 σχόλια:

eirini είπε...

Ωραία συνταγή!!! Την φτιάχνω την μανιταρόπιτα πολύ συχνά γιατί τρελλαίνομαι για μανιτάρια! Εγώ δεν βάζω μπέϊκον γιατί έχει πολύ έντονη γεύση, αλλά βάζω ποικιλία τυριών και λίγη μουστάρδα! Πάντως όπως και να την κάνεις είναι το ίδιο εύγευστη!
Καλησπέρα και καλή εβδομάδα!!!

homemade είπε...

πολύ καλή πρόταση....νάσαι καλά α....τα μανιταράκια ..από κάτω τα μαζάψατε....χαχαχα

ANASA είπε...

Τρελαίνομαι για μανιτάρια!!!!

Άψογη συνταγή, θα την δοκιμάσω!!!

Μπράβο Μαράκι!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Μαράκι φαίνεται σούπερ συνταγή!!!
Τρελαινόμαστε οικογενειακώς για μανιτάρια.
Θα την φτιάξω συντομα μάλιστα, ευχαριστούμε για την ωραία ιδέα!!
Φιλιά:))

matriga είπε...

Σας ευχαριστώ όλους! Τις τελευταίες μέρες αντιμετωπίζω φόρτο εργασίας στη δουλειά και δεν είμαι σε θέση να σας απαντώ σε όλα τα σχόλια σας... Όμως τα διαβάζω και προσπαθώ να ενημερώνομαι για τις δικές σας αναρτήσεις. Μην νομίζετε ότι επειδή δεν αφήνω δικά μου σχόλια δεν σας παρακολουθώ.
Φοβάμαι ότι θα πρέπει να διαλέξω ή τη δουλειά ή το blogging όπως μου ζητήθηκε... :(
Έχετε τίποτα άλλο να μου προτείνετε εσείς μήπως; Τι θα λέγατε να κάναμε ένα site δικό μας, όπως του Κούλογλου και να παίρνουμε διαφημίσεις;; lol