Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Στο δρόμο για την καταπολέμηση του AIDS μετά από μια 20ετία… Γιατί;

logo_time_home Προχθές, έπεσε στην αντίληψή μου ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του έγκυρου περιοδικού Time. Μπορεί λόγω της οικονομικής κρίσης που μας μαστίζει, εδώ και πολύ καιρό να έχω κόψει την ετήσια συνδρομή για το Time, αλλά ευτυχώς, υπάρχει και η ηλεκτρονική έκδοση. Είδα λοιπόν ένα άρθρο με τα 50 πιο σημαντικές παγκόσμιες εφευρέσεις της χρονιάς.
inventions_aids_vaccine Στην 8η θέση βρίσκεται το εμβόλιο για την καταπολέμηση του ιού HIV. Πέρασαν πάνω από 20 χρόνια, αφότου εντοπίστηκε ο ιός του AIDS και οι ερευνητές επιστήμονες ανακάλυψαν το εμβόλιο για την προστασία των ανθρώπων από τον ιό HIV. Μετά από δοκιμές 6 ετών στα εργαστήρια, το εμβόλιο αποδείχτηκε μετρίως αποτελεσματικό. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι αυτοί που το έκαναν παρουσίασαν μειωμένη μόλυνση κατά 31%, σε σύγκριση μ’ εκείνους που είχαν λάβει ένα εικονικό φάρμακο.
Βέβαια, οι επιστήμονες προσπαθούν ακόμη να καταλάβουν πώς το εμβόλιο μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης, δεδομένου ότι ο εμβολιασμός δεν επηρέασε το επίπεδο του ιού στο αίμα των εθελοντών. Φυσικά, το εμβόλιο δεν έχει εγκριθεί ακόμη η χρήση του, αλλά έγινε ένα σημαντικό βήμα για να προχωρήσουμε στην καταπολέμηση της μάστιγας του AIDS.
Αναρωτιέμαι... Γιατί άραγε χρειάστηκαν πάνω από 20 έτη για να γίνει ένα πρώτο βήμα;;Η αλήθεια είναι ότι όλοι υποπτευόμαστε ότι τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών είναι και θα συνεχίσουν να είναι μεγάλα και αυτά συντελούν στο πάγωμα της έγκρισης των απαιτουμένων κονδυλίων για τις επιστημονικές έρευνες. Η πρόνοια και η φροντίδα για τον άνθρωπο, δυστυχώς πάντα θα μένει πίσω, αφού για τους ιθύνοντες πρωτεύει το κέρδος και η εκμετάλλευση των καταστάσεων προς όφελος των λίγων. Το εμβόλιο για τη γρίππη των χοίρων το έβγαλαν στο πι και φι γιατί είχαν μεγάλο συμφέρον!
ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ…

4 σχόλια:

THANASIS MAKEDONAS είπε...

ΙΣΩ ΔΕΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΔΙΣ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.ΕΝΩ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΓΕΜΙΣΕ ΤΑ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ

Matriga είπε...

Θανάση μου, καλησπέρα.
Τι κάνεις; Έχεις απόλυτο δίκιο. Το εμβόλιο για την γρίπη είναι θησαυροφυλάκιο και έτρεξαν να προλάβουν! Αυτό είναι χασούρα γι' αυτούς. Αίσχος... Ο κόσμος πεθαίνει επί μία εικοσαετία γιατί τα φάρμακα για το AIDS είναι απλησίαστα από την ακρίβεια!

Καλό σου βράδυ και φιλιά σε σένα και στην Εύη σου.

Υ.Γ. Όποτε έχεις χρόνο διάβασε αυτό το άρθρο για το νέο εμβόλιο εδώ:

http://happyshelly.wordpress.com/2009/11/28/to-%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B3%CF%81%CE%AF%CF%80%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CF%81-%CE%B3-%CE%BA/

b|a|s|n\i/a είπε...

γιατί ακριβώς για ακόμα μια φορά οι άνθρωποι είναι απλά πειραματόζωα και πλουτίζουν απίστευτα κάποιοι. μα είναι τρομερό όμως τόσα λεφτά τι να τα κάνουν;
καλό σου βράδυ!

Matriga είπε...

Καλημέρα Βασίλη και από δω.
Δυστυχώς για το ανθρώπινο γένος, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για να βρούμε την ανθρωπιά μας ;)

Κοχυλένιο φιλί