Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Λουκουμάδες της Βέφας Αλεξιάδου

Υλικά:
για τη ζύμη:

1 κούπα χλιαρό νερό (40 βαθμών Κελσίου)
1 κούπα χλιαρό γάλα (40 βαθμών Κελσίου)
2 φακελάκια ξερή μαγιά ή 60 γρ. νωπή
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
4 κουταλιές λάδι
3 1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
για το γαρνίρισμα:
μέλι
κανέλα
καρύδια ψιλοκομμένα

Άτομα: Γίνονται 100 λουκουμάδες
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
.
Εκτέλεση:Διαλύστε τη μαγιά στο νερό. Βάλτε τη στο μπολ του μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και χτυπήστε τα όλα μαζί 2' στη δυνατή ταχύτητα, να γίνουν λείος χυλός. Σκεπάστε το μπολ με πλαστική μεμβράνη κι αφήστε το σε ζεστό μέρος, να φουσκώσει η ζύμη. Για να φουσκώσει πιο γρήγορα, βάλτε το μπολ μέσα στο φούρνο, που έχετε προηγουμένως θερμάνει στους 50 βαθμούς Κελσίου, σβήστε τον κι αφήστε τη ζύμη μία ώρα περίπου, ώσπου να κάνει φούσκες στην επιφάνεια. Πατώντας τη ζύμη μέσα στη χούφτα σας, κόψτε μ' ένα κουτάλι, βουτηγμένο σε νερό, κομματάκια ζύμης και ρίξτε τα σε καυτό λαδι. Το κουτάλι θα το βουτάτε στο νερό κάθε φορά, πριν κόψετε τη ζύμη, για να μην κολλάει σ' αυτό. Με μια τρυπητή κουτάλα πατάτε τους λουκουμάδες, ώστε να καλύπτονται από το λάδι, για να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές. Μόλις τους βγάζετε από το λάδι, περιχύνετέ τους με ζεστό μέλι, κανέλα και ψιλοκομμένα καρύδια. Αν το μέλι είναι πολύ πυκνό, αραιώστε το με λίγο νερό και βράστε το. Αφαιρέστε τον αφρό και χρησιμοποιήστε το. Οι λουκουμάδες σερβίρονται μόνο ζεστοί και φρεσκοψημένοι.

Τώρα, αν θα προτιμούσατε να τους βρείτε έτοιμους και μένετε στην Αθήνα, σας συστήνω να επισκεφτείτε ένα τα παρακάτω καταστήματα για τους καλύτερους λουκουμάδες της πόλης:

"Αιγαίον", Πανεπιστημίου 46, Αθήνα

"Κρίνος", Αιόλου 87, Ομόνοια

"Κτιστάκης", Σωκράτους 59, Ομόνοια

Αν θέλετε να δείτε μία ακόμη συνταγή για λουκουμάδες από επαγγελματία - και μάλιστα βραβευμένη, διαβάστε μια πρωτότυπη ... Λουκουμάδες με γιαούρτι και μέλι από τη Ρένα της Φτελιάς.

 

8 σχόλια:

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Τι μου' κανες μεσημεριάτικα...
Το απόγευμα θα τους φτιάξω
:-)))

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Lila Xagorari είπε...

H φωτογραφία είναι όλα τα λεφτά! Καιρό έχω να φτιάξω λουκουμαδάκια εδώ που τα λέμε!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Εχω δοκιμάσει λουκουμάδες και στα 3 μαγαζιά που προτείνεις, τι μου τα θύμισες τέτοιαν ώρα???
Με βλέπω να κάθομαι να τους φτιάχνω!!
Φιλιά, καλό απόγευμα!

mia maria είπε...

Σλουρπ!!!
Λιποθυμώ!

Ανώνυμος είπε...

τελειο ειναι παρα πολυ καλο

Marderozi Anastasia είπε...

Otan leme koupa....ti enooume? Flitzani h koupa strogulh mikrh?






















/

Μαρία Τρίγκα είπε...

@ Marderozi Anastasia
Κούπα είναι το φλυτζάνι και για σωστή δοσολογία υπάρχει ο πλαστικός δοσομετρητής στον οποίο αναγράφεται 1/4, 1/2, 1 Κούπα.

Ελπίζω να βοήθησα :)

Ανώνυμος είπε...

Ολη η συνταγη ειναι τελεια το δευτερο φακελακι μαγια δν χρειαζεται εχω φτιαξει τους λουκουμαδες απειρες φορες!μια φορα μπερδευτηκα κ εβαλα δυο φακελακια κ βγηκαν αποτυχια!!για αυτο προσοχη!!