Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Ποιος είπε ότι το σεξ δεν έχει συναίσθημα;


O νέος δρόμος της ευφυϊας

Σε λίγο, οι μετρήσεις του ΙQ μαζί με σχετικό εγκεφαλογράφημα θα παραδίδονται σε φάκελο για κατάθεση υποψηφιότητας -ή ανανέωσης σχέσεως- από του ενδιαφερόμενους στο αντικείμενο του πόθου τους, μιας και η επιστήμη για όλα πλέον διαθέτει σκορ και συνταγή. Εγκεφαλική, επαγγελματική, οικονομική ευφυΐα στο σεξ (κυρίως για τους άντρες) και τώρα και συναισθηματική ευφυΐα είναι οι προδιαγραφές για μια καλύτερη σεξουαλική ζωή. Έτσι έχουν καταλήξει μια πληθώρα και κοινωκο-oικονομικών μελετών, που συσχετίζουν τα καλύτερα σκορ στις ειδικότητές τους με τους καλύτερους οργασμούς.

Η τελευταία έρευνα που, ίσως για πρώτη φορά, εντοπίζει κάποιο στοιχείο για την πραγματική απόλαυση και ικανοποίησης της γυναίκας στο σεξ έγινε από το Βασιλικό Κολέγιο του Λονδίνου και κατέγραψε πλήρη αντιστοιχία μεταξύ συναισθηματικής ευφυΐας και επίτευξης οργασμών. Το τελευταίο, και ζητούμενο -εννοείται- από ολόκληρο το γυναικείο πληθυσμό, δεν έχει προλάβει τόσα χρόνια να μελετηθεί, γιατί η απάντηση αναζητούνταν μέσα από μελέτες των επιδόσεων των ανδρών. Η βιομηχανία των φαρμάκων, αν και γιάτρεψε τον πόνο και πέτυχε το μάξιμουμ για την περίπτωση των ανδρών, δεν βρήκε λύση σε σκεύασμα για τις γυναίκες, όπως επίσης δεν μπόρεσε να δώσει καμία απάντηση για το γυναικείο οργασμό μέσα από τις επιστημονικές έρευνες που χρηματοδότησε. Η μελέτη έγινε σε 2.000 ζευγάρια δίδυμων γυναικών, γι' αυτό και θεωρείται τόσο αξιόπιστη, αφού μπόρεσε να διαφοροποιήσει τη γενετική ομοιότητα του χαρακτήρα των γυναικών από τν συναισθηματική ωριμότητα και ευαισθησία. Ο πολύ «in» όρος «emotional intelligence» σημαίνει να κατανοεί κανείς και να διαχειρίζεται σωστά τα δικά του συναισθήματα, όπως και των άλλων.

Αυτό, βρήκαν οι επιστήμονες, αποτελεί τελικά το κλειδί για τη γυναικεία ερωτική απόλαυση, και μάλιστα τώρα ανοίγει ο δρόμος για μια σειρά σεμιναρίων emotional intelligence, με την υπόσχεση ότι οι μαθητευόμενες θα ανταμειφθούν.

Οι ερευνητές εξηγούν στη δημοσίευση της μελέτης τους ότι η συναισθηματική ευφυΐα καταρχάς απελευθερώνει τη γυναίκα ώστε να διεκδικήσει ό,τι επιθυμεί και προσμένει (!), ή ακόμη και να βιώσει τις φαντασιώσεις της και να αναλάβει πρωτοβουλίες. Το ΒΒC, με χαρακτηριστικό βρετανικό χιούμορ, αναφέρεται σαρκαστικά, σε άλλο άρθρο, στη σημασία του όρου emotional intelligence: όταν βλέπεις, για παράδειγμα, μια δραματική ταινία και κλαις! Η συμπόνια, η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη είναι απαραίτητα στοιχεία για να χαρακτηριστεί κανείς συναισθηματικά ευφυής. Μα, κι οι ιερόδουλες συμπονετικές δεν λέγονται;

3 σχόλια:

Γιάννης Παππάς είπε...

το sex έίναι φυσιολογική λειτουργία δεν είναι αυτό που μας πλασάρει η κοινωνία που για τους λόγους της μας θέλει ανέραστους
όσο για τις γυναίκες πληρώνουν τις προκαταλήψεις αιώνων απο μάνα σε κόρη όλο μή και μή

Me_To_aSeToN_STo_XeRi είπε...

τι να πω τώρα...
ψάξε ψάξε δε θα το βρεις. όσες έρευνες και να γίνουν είναι τόσο διαφορετικά τα πράγματα για τον καθένα που...

korinoskilo είπε...

τωρα συγνωμη ........ ηρ8αν οι αγγλοι να μας πουν ποτε και πως θα εχουμε καλυτερο οργασμο???? :/