Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Τα Blogs, η αμεσότητά τους και ο Τύπος σήμερα...

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα προβληματισμό μου. Χθες, διάβασα στην εφημερίδα Eλεύθερος Τύπος ένα άρθρο για ένα απίστευτο περιστατικό, σχετικά με το γαϊδαρο Κλάρενς, που γνωρίσαμε μέσα από τον Αρκτούρο αρκετό καιρό.

Συγκεκριμένα, όπως πολλούς άλλους έτσι και σε μένα και στην πολύ καλή φίλη Aγγελική από το blog Dreamer Angel, στέλνεται ένα newsletter από τον Αρκτούρο. Έτσι λοιπόν, η Dreamer Angel και το Shell-land και αρκετά άλλα blogs - που προφανώς ενημερώνονται για τα δρώμενα του Αρκτούρου - δημοσιεύσαμε αυτό το θέμα εδώ και πάνω από 1 μήνα.

Επειδή επί 11 συναπτά έτη εργάστηκα σε έντυπα (ημερήσια εφημερίδα και περιοδικό μεγάλης κυκλοφορίας) έχω γνώση πως τα δελτία τύπου αργούσαν πολύ να δημοσιευτούν. Όμως, στη σημερινή εποχή των blogs και των sites, με ξένισε ιδιαίτερα το γεγονός πως γίνεται μια εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, να δημοσιεύει ένα οποιοδήποτε θέμα ένα μήνα μετά από τα blogs - τα οποία δεν παύουν να λειτουργούν από ερασιτέχνες!

Που βαδίζει ο Ελληνικός τύπος, άραγε; Σίγουρα, σε φθίνουσα πορεία, δυστυχώς, για όλους μας... Νομίζω πως αυτός είναι και ο λόγος που ξανάρχισαν μετά από τόσα χρόνια να βάζουν προσφορές με cd's μεγάλων επιτυχιών! Δεν πουλάει η είδηση πια, αλλά οι κυκλοφορίες επιτυγχάνονται με τραγούδια του Πλούταρχου και της Χάρις Αλεξίου...

Tι κάνουν γι αυτό οι ειδήμονες; Τόσος κόσμος ζει από αυτές τις επιχειρήσεις...

3 σχόλια:

korinoskilo είπε...

αφου εχεις δουλεψει σε μμε ... ξερεις οτι εχει και θεματα κονσερβες που τα βαζουν οταν εχουν χωρο :))

αρα οι συγκεκριμενη εφημεριδα δεν το θεωρουσε και πολυ σοβαρο... το εβαλε οποτε τις εκατσε :))

D.Angel είπε...

Ουπς, ξαφνικά είδα το όνομα μου στην ανάρτηση και έπαθα πλάκα!!!
Τι να πω;;;Ισως να μην είχαν τίποτα καλύτερο να βάλουν αυτή την εποχή και τσουπ βάλανε το καημένο το γαιδουράκι!!!Ελπίζω να μη θυμηθούν του χρόνου το θέμα με τα περιστεράκια που σκότωσαν ανεγκέφαλοι στο κέντρο της Αθήνας πριν λίγες ημέρες!!!

Τι να πω;Ντροπή
Φιλιά πολλά Μαράκι και σ ευχαριστώ που έβαλες το blog μου στην ανάρτησή σου!!!

Z. είπε...

Εγώ, δεν έχω σχέση με τα ΜΜΕ, πλην ίσως της αναγνώστριας ή τηλεθεάτριας κ.λ.π, αλλά πιστεύω ότι το ερώτημα θα πρέπει να το θέσουν οι ιδιοκτήτες των τραστ του ελληνικού τύπου στον εαυτόν τους, αν τους ενδιαφέρει -επιχειρηματίες όντες- να βελτιώσουν την εικόνα τους και κατ΄ επέκταση τα οικονομικά της επιχείρησής τους και να μην περιμένουν από τον κρατικό κορβανά (εμφανή και αφανή) για να "κονομήσουν"!
Τα φιλιά μου!