Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Virgin Galactic Spaceship!

Ο κ. Ρίτσαρντ Μπράνσον, μεταξύ πολλών τίτλων είναι και ο ιδιοκτήτης της Virgin Calactic, έχει βαλθεί να μας κάνει βόλτες στο διάστημα σε υπο-τροχιά, τα τελευταία χρόνια. Το όραμά του είναι οι διαστημικές βόλτες απλών ανθρώπων (όχι βέβαια και μετρίου εισοδήματος, καθώς το εισιτήριο θα κοστίζει κάτι δεκάδες χιλιάδες ευρώ) σε υπο-τροχιά, μέχρι εκεί δηλαδή που επιτρέπεται μια «πτήση», καθώς πέραν του ορίου αυτού… φεύγεις προς το διάστημα. Το όριο υπο-τροχιάς είναι τα 100 χλμ απόσταση από την επιφάνεια της Γης.

Πρόσφατα λοιπόν, η Virgin Galactic έδωσε στο κοινό βίντεο και φωτογραφίες από μια δοκιμαστική πτήση του σκάφους – μεταφορέα «WhiteKnightTwo», το οποίο θα «μεταφέρει» το διαστημόπλοιο «SpaceShipTwo» σε υπο-τροχιά, απ’ όπου ουσιαστικά ξεκινά η διαστημική βόλτα, έως και την επιστροφή στην ατμόσφαιρα και την προσγείωση.

Όπως λέει και το γνωμικό 1000 λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν μια εικόνα (ή εικόνες και ένα βίντεο)…

2 σχόλια:

eirini είπε...

Αν είναι τόσο φτηνό το εισητήριο... το συζητάμε! Βέβαια το θέμα είναι άλλο. Μην τους ξεφύγει στο παραπέντε το ζήτημα και βρεθείς χαμένος στο διάστημα... εγώ αυτό φοβάμαι!

Matriga είπε...

Φαντάζεσαι να ξεμείνεις εκεί? Και γω φοβάμαι να σου πω τη αλήθεια. Μια χαρά είμαστε εδώ στα σίγουρα. Άλλο το αεροπλάνο που είναι σίγουρο και άλλο το διαστημόπλοιο ;-)