Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

"Αγαπημένη" μου τράπεζα, μήπως θα έπρεπε κι μεις να σου συμπεριφερθούμε ανάλογα;

Στη Σουηδία μειώθηκε το βασικό επιτόκιο δανεισμού κατά 1,75 ποσοστιαίες μονάδες και έτσι οι τράπεζες έριξαν τα επιτόκια στο 2%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μείωση από το 1992. Αυτό συνέβει επειδή εκτιμήθηκε ότι το έλλειμα το 2009 θα διευρυνθεί.

Στο απόηχο αυτών των εκτιμήσεων... στην Ελλάδα τσεπώνουν τα 28 δις και συνεχίζουν να κρατούν τα επιτόκια υψηλά!

Επιπλέον η συμπεριφορά των τραπεζών γίνεται εκνευριστική για τους πελάτες. Ένα παράδειγμα της αντιμετώπισης που έχουμε από τις τράπεζες σήμερα, είναι το παρακάτω e-mail. Το έλαβα με τη διαβεβαίωση ότι δεν είναι ανέκδοτο, αλλά πρόκεται για αληθινό περιστατικό, που συνέβη πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη:

" Κάποιος μανάβης στο κέντρο της πόλης, έλαβε μια μέρα, ταχυδρομικά μια πιστωτική κάρτα από την τράπεζα που είχε λογαριασμό (τη γνωστή που σας έχει σπάσει τα νεύρα, τόσα μεσημέρια!). Ιδεολόγος εναντίον των πιστωτικών, τηλεφωνεί εκνευρισμένος στο διευθυντή της τράπεζας στη Θεσσαλονίκη.
- «Αφού εγώ δεν ζήτησα κάρτα, γιατί μου τη στείλατε χωρίς να με ρωτήσετε;» παραπονιέται.
- «Εντάξει κύριε, δεν είναι υποχρεωτικό να την κρατήσετε. Αν δεν τη θέλετε, ελάτε να την ακυρώσουμε, αλλιώς θα σας χρεώνεται ετήσια συνδρομή», ήταν η απάντηση του διευθυντή.
Πράγματι, την άλλη μέρα πηγαίνει στην τράπεζα για να ακυρώσει την πιστωτική κάρτα. Αλλά όχι μόνος. Είχε μαζί του και ένα μεγάλο τσουβάλι πατάτες! Πάνω από 20 κιλά! Μπαίνει μέσα, ακυρώνει την κάρτα και κατόπιν πηγαίνει στον διευθυντή. Του αφήνει τις πατάτες, πάνω στο γραφείο και του λέει: «Δεν είναι υποχρεωτικό να τις κρατήσετε. Αν δεν τις θέλετε, φέρτε τις πίσω στο μανάβικο, αλλιώς θα πρέπει να τις πληρώσετε!» "

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: