Έρευνα του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια έδειξε ότι η κατανάλωση φιστικιών ως σνακ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων της LDL χοληστερόλης. Οι ερευνητές μελέτησαν την επίδραση τριών διατροφικών σχημάτων, ένα χωρίς φιστίκια και δυο με διάφορες ποσότητες φιστικιών σε 28 ενήλικες με οριακά υψηλά επίπεδα χοληστερόλης LDL.
Οι συμμετέχοντες τις δυο πρώτες εβδομάδες ακολούθησαν την αμερικανική διατροφή. Ακολούθησε ένας μήνας με διατροφή χαμηλή σε λιπαρά, χωρίς φιστίκια, ένας μήνας με διατροφή που περιλάμβανε καθημερινά μια μερίδα φιστικιών και ένας τρίτος με δύο μερίδες φιστίκια.
Τα επίπεδα χοληστερόλης LDL των εθελοντών μειώθηκαν κατά 9% τη διάρκεια του μήνα που κατανάλωναν μια μερίδα φιστίκια και κατά 12% το μήνα που κατανάλωναν 2 μερίδες καθημερινά. Η πτώση των επιπέδων χοληστερόλης δεν έφθανε στο επιθυμητό πλαίσιο, αλλά ήταν αρκετή για να βγάλει τους εθελοντές από την οριακά υψηλή κατηγορία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου