Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Facebook και στατιστικά

Νέα στατιστικά που "ζαλίζουν" και δείχνουν τη ραγδαία ανάπτυξη του ανακοίνωσε σήμερα το δημοφιλές Facebook, η αλλιώς ο μεγαλύτερος ιστοχώρος κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα το Face book αριθμεί πλέον 140 εκατομμύρια μέλη, ενώ καθημερινά γίνονται 600.000 εγγραφές. Περισσότεροι από τους μισούς, δεν ανήκουν σε κάποιο κολέγιο, ενώ η πλειοψηφία ανήκει στην ηλικιακή ζώνη των 25 ετών και άνω.

Η ανάπτυξη του Facebook είναι σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού το 70% της κίνησης του προέρχεται από επισκέπτες εκτός Ηνωμένων Πολιτειών ενώ είναι μεταφρασμένο σε 35 γλώσσες, με άλλες 60 να έπονται.


Κάθε χρήστης έχει κατά μέσο όρο 100 "φίλους", ενώ παγκοσμίως ξοδεύονται καθημερινά 2.6 δισεκατομμύρια λεπτά στην ιστοσελίδα. Περισσότεροι από 13 εκατομμύρια χρήστες ενημερώνουν το status τους τουλάχιστον μια φορά την ημέρα.

Εξίσου εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία για τις εφαρμογές/παιχνίδια που υπάρχουν μέσα στο face book, αφού υπάρχουν περισσότερες από 52.000 βασισμένες στη πλατφόρμα του face book, με 140 νέες να προστίθενται κάθε μέρα. Είναι ενδεικτικό ότι για τις εφαρμογές αυτές έχουν ασχοληθεί 660.000 προγραμματιστές από 180 χώρες και το 95% των χρηστών της ιστοσελίδας έχει χρησιμοποιήσει έστω μια φορά κάποια από αυτές.

Φυσικά τα νούμερα για το περιεχόμενο που "ανεβαίνει" στο face book δε θα μπορούσαν να υστερούν:
  • Περισσότερες από 700 εκατομμύρια φωτογραφίες ανεβαίνουν κάθε μήνα
  • Περισσότερα από 4 εκατομμύρια video ακολουθούν την ίδια πορεία
  • Περισσότερα από 15 εκατομμύρια αντικείμενα περιεχομένου διαμοιράζονται κάθε μήνα (web links, ιστορίες, μηνύματα blogs, σημειώσεις, φωτογραφίες, κ.α)
  • Περισσότερες από 2 εκατομμύρια δημιουργίες γεγονότων κάθε μήνα, περισσότερες από 19 εκατομμύρια ενεργές ομάδες χρηστών υπάρχουν στο face book

Δεν υπάρχουν σχόλια: