Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Όταν η Matriga είδε το Sex & the City 2...


Χθες το βράδυ, είδα τη νέα ταινία Sex & the City 2 και ομολογώ ότι μου άρεσε, παρόλο τις άσχημες κριτικές που είχα διαβάσει και ακούω μέχρι και τώρα. Οδηγώντας το αμάξι μου στην Κηφισίας για να πάω στο σινεμά και όντως καθυστερημένη, λόγω μιας συγκέντρωσης στην έξοδο της Κατεχάκη, σκεφτόμουν ένα τηλέφωνο, που είχα λάβει νωρίτερα.

Ήταν μια περίεργη μέρα για μένα η Παρασκευή. Είχε συμβεί κάτι απρόσμενο. Μια πρώην σχέση μου από το εξωτερικό, με είχε καλέσει στο κινητό μου για να με ενημερώσει ότι βρίσκεται στην Αθήνα. Αυτό πραγματικά μ' είχε φέρει σε προβληματισμό και αμηχανία. Κατεβαίνοντας τρέχοντας τα σκαλιά, είχα το νου στην απόφαση που έπρεπε να πάρω. Να δεχόμουν άραγε να βγω μαζί του, όπως μου είχε ζητήσει για καφέ; Μετά απ' όλα αυτά που είχαν συμβεί μεταξύ μας... ήμουν σε δίλημμα. Ενώ κατέβαινα βιαστική τα σκαλιά, αφού η παρέα μου είχε ήδη μπει στην αίθουσα, πιάστηκε το παπούτσι μου στα σκαλοπάτια και παραλίγο να τα κατέβω κουτρουβάλα. Στιγμαία, πιάστηκα στην κουπαστή και γλύτωσα από τα χειρότερα. Στην κυριολεξία είχα Άγιο, γιατί προς στιγμήν, ένιωσα να μην πατάω με κανένα πόδι μου στο σκαλί και να φεύγω... Για κλάσματα του δευτερολέπτου, πρόλαβα να σωθώ από το κατρακύλισμα στις σκάλες τον Kosmopolis. Με φαντάζεστε; Mε τα κουταλάκια θα με μαζεύαν, αφού τα σκαλοπάτια ήταν πολλά και εγώ σκόνταψα στην αρχή τους. Σκέφτηκα μέσα μου να θυμηθώ να αγοράσω λαχείο!

Ευτυχώς, τελικά κατάφερα να προλάβω να δω την ταινία από την αρχή. Η ταινία είχε χιούμορ και γελάσαμε πολύ. Δεν συζητάω για τα παπούτσια και περισσότερα από τα ρούχα των "κοριτσιών" (η αλήθεια είναι ότι μεγαλώσανε...). Το ωραίο ήταν ότι στην ταινία οι 4 φίλες αποφάσισαν να πάνε ένα ταξίδι στο Abu Dhabi, όπου έχω επισκεφθεί δύο φορές και αυτό με ταξίδεψε και μένα πάλι. Στάθηκα σ΄ ένα σημείο... Εκεί η Carrie συνάντησε εκεί την πρώην σχέση της Aidan και μπήκε σε σκέψεις, για το κατά πόσο έπρεπε να βγει μαζί του. Άλλωστε όχι μόνο είχε έρθει το τέλος της σχέσης τους, αλλά τώρα πια ήταν και οι δύο παντρεμένοι. Εκείνη την στιγμή σκέφτηκα, ότι εγώ τουλάχιστον δεν είμαι πια σε σχέση. Πάντως πολύ αστείο μου φάνηκε πως εμείς οι γυναίκες αναπολούμε τους πρώην μας, ενώ θα πρέπει να πηγαίνουμε μπροστά. Συζητήσεις επί συζητήσεων έκαναν οι 4 φίλες για το κατά πόσο θα έπρεπε να πάει στην συνάντηση τους. Ένας άνδρας ποτέ, δεν θα το έψαχνε τόσο πολύ.
[Για το δικό μου επικείμενο ραντεβού, από την άλλη, σκέφτηκα ότι εκείνος μου ζήτησε να συναντηθούμε. Ένα δείπνο ή ποτό μαζί του, δεν ήταν και κάτι σημαντικό. Άλλωστε δεν είναι Έλληνας και θα έπρεπε να είμαι φιλόξενη, αφού ήρθε στην πόλη μου μετά από τόσα χρόνια και ζήτησε να ειδωθούμε.]

Τελικά, η Carrie συνάντησε τον Aidan και σε μια στιγμή πάθους αντάλλαξαν ένα φιλί. Φυσικά, το μετάνιωσε και αποφάσισε μετά από πολύ σκέψη να το πει στον Mr Big, τον σύζυγό της, παρόλο που όλες οι φίλες της την συμβούλεψαν το αντίθετο.

Εσείς, άραγε τι θα κάνατε;;; Αναρωτιέμαι, αν θα λέγατε στο ταίρι σας, ότι σε μια στιγμή αδυναμίας, δεν μπορέσατε να αντισταθείτε στο παρελθόν σας. Δύσκολο, πράγμα οι σχέσεις των ανθρώπων. Εννοείται ότι δεν θα σας πω, τι έγινε στην ταινία ή αν πήγα στο ραντεβού μου...

Ο λόγος που έκανα αυτήν την αναφορά είναι γιατί προβληματίστηκα και θα ήθελα να μου πείτε και σεις την άποψή σας; Βρίσκεται σκόπιμο το να εξομολογηθείτε στον καλό σας/καλή σας, ότι φιληθήκατε με τον πρώην σας/πρώην σας; Άραγε, αυτό τι μπορεί να προξενήσει στην νέα σχέση σας; Mήπως καμιά φορά... η σιωπή είναι χρυσός;

29 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Κάπου κάπου η σιωπή είναι χρυσός..
Δεν είδα την ταινία ακόμη,
και δεν νομίζω ότι θα το έλεγα, αν και θα είχα τύψεις,
Πάντως το παρελθόν, σε όλους γυρνάει, άντρες και γτυναίκες..

Και λοιπόν;E allora? είπε...

Η απάντηση είναι καθαρά υποκειμενική και προσωπική γιατί αν έγω φιληθώ με κάποιον άλλον ενώ έχω ήδη σχέση πάει να πει οτι η σχέση δεν τραβάει.Όταν είμαι καλά στη σχέση σου μου,όταν είναι είμαι ερωτευμένη αυτόματα δε θέλω να φιλήσω κανέναν.Αλλά αυτή είμαι εγώ.

Όπως και για τον πρώην που σου τηλεφώνησε,φαντάζομαι ότι αν τύχαινε σε'μενα και ήταν μια σχέση που τέλειωσε ειρηνικά θα τον συναντούσα,το'χω κάνει.

Γενικά οι απαντήσεις σε τέτοια ερωτήματα προσαρμόζονται με το χαρακτήρα μας.

καλημέρα

ΥΓ.Το έργο θα το δω σε dvd

Βάσσια είπε...

Καλημέρα...... δύσκολο το ερώτημα σου.

Προσωπικά, λόγω χαρακτήρα, η πρώτη μου σκέψη θα ήταν να το πω.
Μετά σκέφτομαι εμπειρίες φίλων μου που το έπραξαν, και δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα.
Καμιά φορά η νοσταλγία, οι όμορφες στιγμές του παρελθόντος , μια στιγμή ενός φιλιού, μπορεί να δώσει παραπάνω αξία από ότι πραγματικά έχει.....

Και η εξομολόγηση επίσης.
Ίσως είναι καλύτερο και σοφότερο να μην ειπωθεί, ίσως...
Κι αυτό γιατί η υπάρχουσα σχέση, που έχει αξία μπορεί να λαβωθεί (από τον τρόπο εξομολόγησης).

Μάτριγκα, μάλλον σε μπέρδεψα...
(μέσα μου ξέρω ότι θα το έλεγα, γιατί αποκρύπτοντάς το θα το έκανα "σοβαρότερο").

Καλή σου Κυριακή :-)

Maria Tzirita είπε...

Φυσικά και είναι χρυσός! Ποτέ Ματρίγκα μου, ποτέ δεν τα λες αυτά τα πράγματα. Όποιον ψυχολόγο και να ρωτήσεις το ίδιο θα σου πει. Όταν βρεθούμε ξανά από κοντά θα σου πω περισσότερα πάνω σ'αυτό. Προς το παρόν θα σου πω γι άλλη μια φορά πόσο πολύ χάρηκα που σε γνώρισα, είσαι μια κούκλα κι ένας γλυκύτατος άνθρωπος! Λυπάμαι που δεν φωτογραφηθήκαμε μαζί, δηλαδή δε λυπάμαι απλώς, έσκασα από το κακό μου όταν το συνειδητοποίησα ότι δε σε έχω σε φωτογραφία! Θα κανονίσουμε να βρεθούμε σύντομα, θέλω πολυ΄να σε ξαναδώ και να την επεκτείνουμε αυτή τη φιλία μας... Χίλια φιλιά!

KitsosMitsos είπε...

Ένας καφές δεν έβλαψε ποτέ ;-)
Όσο για το αν πρέπει να το πεις ή όχι, πιστεύω ότι ό,τι δεν γνωρίζεις δεν μπορεί να σε πληγώσει κιόλας...

astrofegia είπε...

Κατ' αρχάς θέλω να δω πολύ το sex and the city 2!
Όσον αφορά τα ερωτήματά σου, είναι δύσκολο και επικίνδυνο να δίνουμε λύσεις του τύπου κάνε το ένα ή κάνε το άλλο.
ο καθένας μας ακολουθεί τους δικούς του ηθικούς κανόνες, τις δικές του αρχές και εντέλει συναισθήματα.
Είναι πολύ λεπτή η διαχωριστική γραμμή το να κάνουμε αυτό που θα μας κάνει ηθικά να αισθανθούμε καλά και το τι είναι σωστό για τους άλλους. Όλα είναι πιθανά και σχετίζονται για το είδος της σχέσης ...και μάλιστα κατά πόσο γερές είναι βάσεις που στηρίζουν αυτή τη σχέση...
Καλή σου μέρα Matriga μου και ελπίζω να μην σε κούρασα!

IonnKorr είπε...

Καλά που πρόλαβα να έρθω, γιατί ήθελα και εγώ να πω την άποψή μου για το Sex and City αλλά μια το ένα μια το άλλο ...

Αν και δεν το παρακολουθώ (καθόσον, βλέπω ελάχιστη τηλεόραση) ωστόσο έχω δει μερικά αποσπάσματα.

Νομίζω ότι εκφράζει απόλυτα την ζωή που θα έπρεπε να έχει κάθε σύγχρονη γυναίκα στην τρίτη χιλιετία μ.Χ. που ζούμε.

Όταν μιλάμε για γυναικεία απελευθέρωση αυτό ακριβώς εννοούμε.

Περιλαμβάνει και την γυναικεία ευαισθησία και την ανεξαρτησία της από τις κοινωνικές δομές.

Κοινώς νομίζω ότι δικαίως η προβολή του σαρώνει στο γυναικόκοσμο.

----
Το θέμα της ηθικής των σχέσεων είναι βέβαια ατελείωτο. Θα μπορούσα να γράφω ατερμόνως.
Αλλά θα περιοριστώ σε λίγα.

Μακάρι κάποτε όλοι οι άνθρωποι να καταλάβαιναν ότι όσοι αγαπούν δεν είναι "κτήματά" τους.
Αγαπώ δεν σημαίνει ότι πρέπει να περιορίζω "ηθικά" τον άλλο να μην συναντήσει άλλους ανθρώπους που τους θεωρώ ανταγωνιστές να βγει μαζί τους (ή ακόμη και ερωτοτροπήσει).

Θάθελα να γράψω πάρα πολλά ακόμα αλλά εκκρεμούν μερικές δουλειές.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.
ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ.
ΕΥΧΟΜΑΙ
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΗΣΥΧΑ.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

Theodosia είπε...

Νομίζω γλυκιά μου κουμπαρούλα ότι αν είσαι καλά με την σχέση σου και πραγματικά ευτυχισμένη ούτε καν θα μπεις στον πειρασμό να φιληθείς μ`έναν πρώην.
Αν δεν είσαι όμως καλά,τότε παίζεις όποιο επεισόδιο σε διατάξει η καρδιά σου.
Και ποτέ μην έχεις τύψεις για κάτι που θα κάνεις έστω και μέσα από παρόρμηση.
Για να το κάνεις το είχες ανάγκη.
Πολλά φιλιά!!!!

ELENI είπε...

ΑΥΤΑ ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙ ...ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΝΕ ....ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΓΩ ΣΥΝΗΘΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ...ΖΗΛΙΑΡΗΔΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ....ΚΟΙΝΩΣ ...ΤΗΝ ΕΒΑΨΕΣ ....ΟΠΟΤΕ .......ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

mia maria είπε...

Εγώ λόγω του χαρακτήρα μου θα το έλεγα! Μετά...ο Θεός βοηθός;-)
Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!

D.Angel είπε...

Καλησπέρα Μαράκι!
Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω τι
θα έκανα, αν το έκανα κλπ κλπ
Αυτό που ξέρω είναι ότι
δεν θα πήγαινα σε ραντεβού
οπότε θα γλίτωνα κι από όλους
τους προβληματισμούς!Χα χα χα χα
Φιλιά πολλάαααααααααααα

Prths είπε...

Όταν ήμασταν παιδιά παίζαμε με τα σπίρτα. Γνωρίζαμε οτι καίνε και οτι πιθανά θα βάλουμε φωτιά. Αυτή τη δουλειά κάνουν τα σπίρτα εξάλλου. Τρίβεις - τσαφ - ανάβει. Και ενδεχομένως καίγεσαι.
Κακά σπίρτα, κακοί μεγάλοι που τα φτιάξανε και τα αφήσανε στο τραπέζι της κουζίνας, πλάι στο καμινέτο, πίσω απ το κουτί με τη ζάχαρη. Κακοί- κακοί!
Και από πάνω στραβώνανε όταν καιγόταν το χαλί με τα σπίρτα που μας πέφταν από τα χερια. Κτητικοί, άκαρδοι, καταπιεστικοί. Και υποκριτές - τάχα μας αγαπάγαν, λέει.
Αυτά τα ξέραμε: εγγυημένα και δοκιμασμένα. Παίζαμε όμως με τα σπίρτα. Γιατί, παιδία εμείς, βιαζόμασταν να ανακαλύψουμε τον κόσμο. Και τους μεγάλους τους είχαμε γραμμένους.

Amelie είπε...

Επειδή προ πολλών ετών... κάηκα μετά από μία κρίση ειλικρίνειας, η άποψή μου είναι ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις η σιωπή έίναι χρυσός! Αναφέρομαι βέβαια σε στιγμιαία και παρορμητικά "ατοπήματα" (προς αποφυγή παρεξηγήσεων)!

Matriga είπε...

Ηφαιστίωνα,
Ίσως έχεις δίκιο... Τα αισθήματα είναι και για τους άνδρες και καμιά φορά γίνονται πιο δυνατά για σας ;)

Kαλό σου βράδυ φίλε μου!

Matriga είπε...

Και λοιπόν;E allora?
Να την δεις την ταινία!

Όσο για το φιλί που δεν θα έδινες σε πρώην σου, ποτέ μην λες ποτέ...
Το ίδιο έλεγα και γω, αλλά κάποια στιγμή το έκανα και αυτό με πρώην μου. Φυσικά, το μετάνιωσα με την μία και ποτέ δεν το έμαθε ο καλός μου. ;)
Αν δεν το μετάνιωνα και με προβλημάτιζε θα το είχε μάθει, γιατί ίσως θα του ζητούσα να χωρίσουμε εγώ. Θα σήμαινε πως θα είχα αδειάσει από αισθήματα για κείνον, οπότε εμένα θα κορόϊδευα και κανένα άλλον!

Πολλά φιλιά!

Matriga είπε...

Βάσσια μου,
Κάθε άλλο παρά με μπέρδεψες...
Ίσα ίσα που με "ξεμπέδεψες". Διαβάζοντας το σχόλιό σου, θυμήθηκα μια προσωπική μου εμπειρία που περιέγραψα στο πιο πάνω σχόλιο.
Σ' ευχαριστώ καλή μου!

Σου εύχομαι καλό μήνα!!

Matriga είπε...

Μαρία μου,
Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
Με κάνεις και κοκκινίζω...
Ένα θα σου πω. Λυπάμαι που άργησα να έρθω σε προηγούμενες παρουσιάσεις σου, γιατί ειλικρινά με κέρδισες και νιώθω πως έχασα χρόνο πολύτιμο μαζί σου.

Όσο για την σιωπή είναι αλήθεια, πως καμιά φορά είναι καλύτερη απόκρυψη της αλήθειας.
Έχουμε πολλά να πούμε.

Καλό σου μήνα και πολλά πολλά φιλιά!!

Υ.Γ. Το άρωμα γαρδένιας είναι τέλειο ;)

Matriga είπε...

KitsosMitso,
Όπως τα λες είναι! ;)

Kαλό σου βράδυ και καλό μήνα :)

Matriga είπε...

Αστροφεγγιά μου,
Είναι μεγάλη μου χαρά να σε ακούω και να σε διαβάζω! Πάντα :)
Ευχαριστώ για τις όμορφες σκέψεις που μοιράστηκες μαζί μας εδώ και να είσαι σίγουρη ότι την ταινία θα την ευχαριστηθείς!

Πολλά κοχυλένια φιλιά τρέχουν να συναντήσουν την αστερόσκονή σου!

Καλό σου βράδυ

Matriga είπε...

IonnKorr,
Μπορεί να άργησα να σας απαντήσω λόγω των εξόδων μου (πήγα και σε μιούζικαλ χτες και σας ετοίμασα και ανάρτηση), αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν ανυπομονώ να διαβάσω και τα υπόλοιπα που έχεις να μοιραστείς μαζί μας για τις σχέσεις. Είναι χαρά μου και τιμή μου να έχω φίλους σαν εσένα να κάνουν την κατάθεση τους, στο φτωχικό μου.

Πολλά φιλιά, λουσμένα με κοχύλια!

Matriga είπε...

ΙonnKorr,
Aυτό που είπες με παρέπεμψε στο παρακάτω...
Pure love has no conditions or boundaries.

Καλό σου βράδυ!

Matriga είπε...

Σκρουτζάκο μου,
Όχι μόνο την είδα την ανάρτησή σου, αλλά την έβαλα σ' αυτές που προτείνω. Ξέρεις τι αδυναμία έχω σε σχετικά θέματα!

Να μην την χάσεις την ταινία. Έχει και γέλιο!
Καλό σου βράδυ!

Matriga είπε...

Κουμπαρούλα μου,
Το καλό με μένα είναι ότι πάλι είμαι μόνη μου και δεν έχω και πολλούς προβληματισμούς, όπως καταλαβαίνεις ;)

Αλλά τώρα σοβαρά, για ότι έχω κάνει, δεν μετανιώνω... Για ότι δεν έκανα μάλλον έχω θέμα!

Πολλά φιλάκια και από την Τετάρτη αναμένω να κανονίσουμε για καφέ, ε;

Matriga είπε...

Ελένη μου,
Πως και ένα τόσο ελεύθερο άτομο σαν εσένα, μπλέκει με ζηλιάρηδες και κτητικούς. Την πάτησα και γω μία φορά, αλλά από τότε τρέχω μακριά! ;)

Να έχεις έναν υπέροχο μήνα.

Πολλά φιλιά!!

Matriga είπε...

Big Mama,

Καλό θα ήταν να μην το έλεγες, αλλά κανείς αντιδρά όπως εκείνος πιστεύει. Άλλωστε, το πιο σημαντικό είναι να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου! Ευχαριστώ για την άποψη σου.
Σου εύχομαι ένα υπέροχο καλοκαίρι
και καλό μήνα :)

Πολλά πολλά φιλιά!

Matriga είπε...

Αγγελική μου, καλό μήνα!

χα χα χα Όσο για τους προβληματισμούς, θα σου συνιστούσα, να μην προβληματίζεσαι άλλο, γιατί πολλά μαζεμένα σου τύχανε και αυτό μας έλειπε να έχεις και ξένες έννοιες τώρα ;)

Πολλά φιλιά!!

Matriga είπε...

Prths,
καλό σου μήνα!
Σ' ευχαριστώ για το ξεχωριστό σχόλιό σου.
Πάντα τα πράγματα είναι απλά, αλλά εμείς οι μεγάλοι τα κάνουμε πιο δύσκολα ;)

Πολλά φιλιά!!

Υ.Γ. Ειλικρινά, χαίρομαι το κάθε πέρασμα σου, από δω. Με τιμά και χωρίς σχόλια.

Matriga είπε...

Amelie, καλησπέρα!

Καλό σου μήνα!! Εύχομαι όλα να σας πάνε καλά αυτό το καλοκαίρι :)

Πάντα η σιωπή είναι χρυσός. ;)

Φιλάκια πολλά!