Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Πιθανή ματαίωση κατασκευής ΧΥΤΑ σε Κερατέα-Γραμματικό

Μεγάλες πιθανότητες να ματαιωθεί οριστικά η κατασκευή του ΧΥΤΑ στην Κερατέα (αλλά και στο Γραμματικό) επισημαίνει σε επιστολή του προς τη Διϋπουργική Επιτροπή για τη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων με ημερομηνία 23.2.09, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, Χαράλαμπος Μανιάτης.

Στην επιστολή του ο περιφερειάρχης Αττικής ¨επισημαίνει ότι επειδή μέχρι σήμερα δεν εξέλειπαν οι λόγοι για τους οποίους η ανάδοχος Κ/Ξ υπέβαλε την αίτηση διάλυσης, γίνεται αυτοδίκαια αποδεκτή εντός δύο μηνών, δηλαδή αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέχρι 15.4.09 (σ.σ. Μεγάλη Τετάρτη). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, εκτός από την αποζημίωση των 500.000 ευρώ που πρέπει να δοθεί στην κοινοπραξία η διάλυση της σύμβασης, αναγκαστικά θα οδηγήσει στην ακύρωση της απόφασης για συγχρηματοδότηση των έργων από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για το λόγο αυτό ο κ. Μανιάτης ζητά «να δοθεί εντολή στην ανάδοχο Κ/Ξ για την είσοδό της στο έργο διασφαλίζοντας με αστυνομικές δυνάμεις ενδεχόμενα την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και την απρόσκοπτη εκτέλεση των εργασιών». Επιπλέον, όπως σημειώνει στην επιστολή του ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Αττικής, «ανάλογος κίνδυνος υπάρχει και στο έργο του ΧΥΤΑ Γραμματικού για τους ίδιους λόγους, πλην όμως η ανάδοχος Κ/Ξ, δεν χρησιμοποίησε ακόμη το δικαίωμά της αυτό».

αυτοδιοίκηση.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: