Ισχυρό καύσιμο, που κινεί πολέμους και συγκρούσεις", χαρακτήρισε τη λειψυδρία ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν από την Κωνσταντινούπολη, όπου πραγματοποιείται το 5ο Διεθνές Φόρουμ για το Νερό.
Σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, ο μισός πληθυσμός της Γης θα αντιμετωπίσει προβλήματα λειψυδρίας έως το 2030, εξαιτίας της αύξησης του πληθυσμού, της αλλαγής του τρόπου ζωής, των κλιματικών αλλαγών, των διατροφικών συνηθειών και της αύξησης της παραγωγής των βιοκαυσίμων.
Επιπλέον, ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται ότι θα ανέλθει στα 9,1 δισ. έως το 2050, από 6,5 δισ. που είναι σήμερα. Αντιθέτως, τα υδατικά αποθέματα θα λιγοστεύουν, καθώς η ζήτηση του νερού θα αυξάνεται κατά 64 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως.
.
4 σχόλια:
Πολύ εύστοχος ο τίτλος!!
Αν φτάσουμε στο σημείο να αντιμετωπίζουμε το νερό σαν ... πετρέλαιο, αλοίμονό μας πραγματικά!!
Και δυστυχώς έτσι όπως πάμε, κάποτε θα φτάσουμε και εκεί.
Δεν πειράζει. Θα πίνουμε μόνο κόκα κόλα:) Μέρα καλή
Έλενα μου, τον τίτλο τον επέλεξε ο φίλος και μπλόγκερ Το Άτομο. Πράγματι βαδίζουμε προς τον αφανισμό του φυσικού περιβάλλοντος, αν δεν κάνουμε κάτι... Φιλιά :)
Λάκη, καλησπέρα. Πειράζει, όπως πειράζουν και τόσα άλλα, όμως λίγα είναι αυτά που μπορούμε να κάνουμε εμείς οι απλοί πολίτες, πια. Αρκεί να μας μένει το χιούμορ μας και η καλή καρδιά, όπως σε σένα!
Δημοσίευση σχολίου