Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Νερό: το «πετρέλαιο» του επόμενου αιώνα...

Ισχυρό καύσιμο, που κινεί πολέμους και συγκρούσεις", χαρακτήρισε τη λειψυδρία ο Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν από την Κωνσταντινούπολη, όπου πραγματοποιείται το 5ο Διεθνές Φόρουμ για το Νερό.
Σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, ο μισός πληθυσμός της Γης θα αντιμετωπίσει προβλήματα λειψυδρίας έως το 2030, εξαιτίας της αύξησης του πληθυσμού, της αλλαγής του τρόπου ζωής, των κλιματικών αλλαγών, των διατροφικών συνηθειών και της αύξησης της παραγωγής των βιοκαυσίμων.

Επιπλέον, ο παγκόσμιος πληθυσμός αναμένεται ότι θα ανέλθει στα 9,1 δισ. έως το 2050, από 6,5 δισ. που είναι σήμερα. Αντιθέτως, τα υδατικά αποθέματα θα λιγοστεύουν, καθώς η ζήτηση του νερού θα αυξάνεται κατά 64 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως.
.

4 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Πολύ εύστοχος ο τίτλος!!
Αν φτάσουμε στο σημείο να αντιμετωπίζουμε το νερό σαν ... πετρέλαιο, αλοίμονό μας πραγματικά!!
Και δυστυχώς έτσι όπως πάμε, κάποτε θα φτάσουμε και εκεί.

lakis είπε...

Δεν πειράζει. Θα πίνουμε μόνο κόκα κόλα:) Μέρα καλή

Matriga είπε...

Έλενα μου, τον τίτλο τον επέλεξε ο φίλος και μπλόγκερ Το Άτομο. Πράγματι βαδίζουμε προς τον αφανισμό του φυσικού περιβάλλοντος, αν δεν κάνουμε κάτι... Φιλιά :)

Matriga είπε...

Λάκη, καλησπέρα. Πειράζει, όπως πειράζουν και τόσα άλλα, όμως λίγα είναι αυτά που μπορούμε να κάνουμε εμείς οι απλοί πολίτες, πια. Αρκεί να μας μένει το χιούμορ μας και η καλή καρδιά, όπως σε σένα!