Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

«Πράσινο νησί» ο Αη Στράτης

Μέσα στο 2009 θα ξεκινήσουν και θα ολοκληρωθούν τα έργα για τη μετατροπή του Αη Στράτη σε πράσινο νησί, δηλαδή για την κάλυψη του συνόλου των ενεργειακών αναγκών του από ανανεώσιμες πηγές.

Τα έργα στον Αη Στράτη θα έχουν πιλοτικό χαρακτήρα και θα ακολουθήσουν ως τον Ιούνιο προκηρύξεις για ανάλογες επενδύσεις εμπορικής κλίμακας σε μεγαλύτερα νησιά, όπως η Νίσυρος και η Τήλος, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης παρουσία του νομάρχη Λέσβου κ. Π. Βογιατζή και του Κοινοτάρχη του νησιού κ. Χ. Μακρή. Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, ο Αη Στράτης είναι τόπος με μνήμες και συμβολισμούς, συνδέεται με μια ταραγμένη περίοδο της νεώτερης ελληνικής ιστορίας και «θέλουμε να συμβολίζει πλέον και το πέρασμα της χώρας σε μια νέα εποχή».

Πρόσθεσε ότι το σχέδιο για το πράσινο νησί είναι καινοτόμο, όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς ανάλογα παραδείγματα 100 % πράσινων νησιών υπάρχουν μόλις τρία σε ολόκληρο τον κόσμο: το King Island στην Αυστραλία, το Samsoe στη Δανία και το Utsira στη Νορβηγία.


Θα εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά και μονάδα παραγωγής βιοενέργειας με αξιοποίηση βιομάζας που θα αντικαταστήσουν τις πετρελαϊκές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που καλύπτουν τώρα τις ανάγκες του νησιού.
.