Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Παραπληροφόρηση και Ψυχολογία της Κατασκοπείας

Δυστυχώς για κάποιους
και ευτυχώς και πάλι για κάποιους άλλους,
ο καθένας ζει σ’ ένα δικό του κόσμο…

Όσοι κάνουν τους δήθεν πληροφορημένους, διαθέτουν μπόλικη φαντασία και, εξάπτοντας τη φαντασία και των υπόλοιπων ευφάνταστων, σέρνουν το χορό μη πληροφορημένων και μη πληροφορημένων και ευφάνταστων. Κι ο χορός καλά κρατεί… Πετώντας σπόντες κάποιου είδους, απλά προδίδουν την ατομική τους ποιότητα. Στην Ψυχολογία, (και στην Ψυχολογία της Κατασκοπείας, για όσους γνωρίζουν το επιστημονικό αντικείμενο), κάθε κίνηση και του μικρού σου δακτύλου αποτελεί στοιχείο ψυχολόγησης και πληροφορίας. Το ίδιο γίνεται και στην ψυχολογία του γραπτού λόγου, ή στη γραφολογία. Ας προσέχουν λοιπόν οι δήθεν πληροφορημένοι!... Ανάλογα με το τι λένε προδίδουν τη γνώση τους και συνηθέστερα την άγνοιά τους… Υπάρχει περίπτωση και να προκαλούν γέλιο!...

Οι αληθινά πληροφορημένοι, όταν πρόκειται για κάποια σοβαρή πληροφορία, δεν αποκρίνονται… Εκτός κι αν κρίνουν πως υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος για κάποιαν ελεγχόμενη απόκριση, οπότε αρχικά ελέγχουν τον αποδέκτη και μετά διασκευάζουν την πληροφορία κατάλληλα μόνο για τον συγκεκριμένο παραλήπτη, με επιστημονικό τρόπο και πάλι.

Οι μικροί περνούν απαρατήρητοι πάντα. Οι μεγάλοι περνούν απαρατήρητοι όποτε το κρίνουν σκόπιμο. Οι αληθινά μεγάλοι όμως είναι σε θέση να παρατηρούν τα πάντα. Και σχεδόν όλοι είναι σε θέση να νομίζουν πως παρατηρούν και τα απόρρητα. Όμως, αυτοί που είναι μυημένοι σε κάποιες βαθιές αλήθειες ξέρουν και να γράφουν και να φανερώνουν. Έχουν τρόπους ειδικούς, θολούς για τους πολλούς και φανερούς για πολύ λίγους.



1 σχόλιο:

Unknown είπε...

αν το κατάλαβα καλά....
ο ξερολισμός είναι αυτός που επικρατεί...απο κατά βάση ασχετους
με οτιδήποτε.....
και κυρίως στον επαγγελματικό τομέα
που η υποκρισία τα δήθεν και οι ξερόλες επικρατούν....
και μην ξεχνάμε την μεγάλη αρωστιά
της εποχής.....την ανασφ'αλεια