Λιβανέζικη μελιτζανοσαλάτα
Υλικά :
3 μεγάλες μελιτζάνες
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
3 κουταλιές ταχίνι
1 κουταλάκι κύμινο
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε. Μόλις κρυώσουν, αφαιρούμε τη φλούδα τους και στη συνέχεια τα σπόρια. Τις ψιλοκόβουμε και τις ανακατεύουμε με το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι και το κύμινο. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με πιπέρι και το σουσάμι και σερβίρουμε με αραβικές πίτες.
4 σχόλια:
καλή φαίνεται και το ταχίνι κάνει καλό, θα τη δοκιμάσω.
Είπα και γω...
Κανέναν δεν αφορά αυτή η συνταγή;
Μου αρέσει πολύ να της ψάχνω και να της δοκιμάζω.
Thumbelina, σε παρακαλώ πολύ ενημέρωσέ μας αν σου άρεσε. Καλή επιτυχία!
Δεν έχω φτιάξει ποτέ ούτε έχω φάει, η οικογένεια στο μεγαλύτερο πποσοστό της δεν τρώει μελιτζάνες και έτσι υποφέρουμε εμείς οι υπόλοιποι! Μου τρέχουν τα σάλια όμως αυτή τη στιγμή!
Βig mama,
εμένα μου αρέσουν πολύ οι μελιτζάνες, αλλά καμμιά φορά με φουσκώνουν και δεν τις τρώω τόσο συχνά. Τυχαίνει στο γραφείο να έχω ένα Λιβανέζο συνάδελφο και με μαθαίνει τα δικά τους φαγητά. Περισσότερο βέβαια μου αρέσει η Ινδική κουζίνα, αλλά όλα τα εξωτικά τα δοκιμάζω :)
Καλό Σ/Κ
Δημοσίευση σχολίου