Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Ο θρύλος του γαλλικού τραγουδιού Ανταμό έρχεται στην Αθήνα

Ο σπουδαίος Adamo τραγουδάει στην Αθήνα με τη σύμπραξη του Ιδρύματος Δράσης κατά του καρκίνου του μαστού.

Ο τροβαδούρος από το Βέλγιο γεννήθηκε στη Σικελία και οι γονείς του μετακόμισαν εκεί, όταν ήταν πέντε χρονών στο Βέλγιο, λόγω της άνθησης των ανθρακωρυχείων. Θα μας τραγουδήσει λοιπόν, στο Μέγαρο Μουσικής στις 7 Οκτωβρίου και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για του σκοπούς του ιδρύματος. Mε την επίγνωση ότι «ένα τραγούδι, δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο», ο διεθνούς φήμης τραγουδιστής, στιχουργός, δημιουργός, φιλάνθρωπος και αγωνιστής Σαλβατόρε Ανταμό έρχεται για μια συναυλία κατά του καρκίνου του μαστού.

Το όνομα του Ανταμό πήρε διαστάσεις μεγάλου αστέρα στην ταραγμένη δεκαετία του '60, εν μέρει επειδή τα τραγούδια του πάντα άγγιζαν τους κοινωνικούς και πολιτικούς προβληματισμούς των Ευρωπαίων (και όχι μόνο), αλλά και επειδή έγινε ο κυρίαρχος της διαχρονικής ερωτικής μπαλάντας.

Ουσιαστικά η καριέρα του ξεκίνησε τα Χριστούγεννα του 1959, όταν κέρδισε το βραβείο του Ράδιο-Λουξεμβούργο με το τραγούδι «Si j'οsais». Ήταν 20 ετών, όταν τραγουδήσε ζωντανά στις Βρυξέλλες, ενώ ένα χρόνο μετά εμφανίστηκε στο Olympia του Παρισιού, ανοίγοντας τη συναυλία του Κλιφ Ρίτσαρντς.

Σήμερα, έπειτα από 46 χρόνια, έχει τραγουδήσει στα γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά και ισπανικά, οι δίσκοι του έχουν πουλήσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντίτυπα σ' ολόκληρο τον κόσμο και κάποια από τα τραγούδια του είχαν «κολλήσει» στα charts μέχρι και για 72 συνεχόμενες εβδομάδες.

Ένα περίφημο τραγούδι του είναι το «Inch' Allah», το οποίο έγραψε όταν άρχισε ο πόλεμος των Εξι Ημερών μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου. Επειδή προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, ο Ανταμό είχε πει πως το τραγούδι παρεξηγήθηκε και πως «κανένας δεν ζητάει στους δύο λαούς να αλληλαγαπηθούν, αλλά να πάψουν να αλληλοσκοτώνονται». Ακολούθως, το 2003 έγραψε το Μοn dolourex Orient, προκειμένου να ζητήσει συγνώμη για το Inch'Allah.

4 σχόλια:

D.Angel είπε...

Εμένα πάντως το Inch'Allah
μ άρεσε! Φιλιά πολλά και καλό απόγευμα
φιλενάς!

Matriga είπε...

Αγγελική μου,
τι κάνεις; Καλό μήνα!!!
Φυσικά μου αρέσει και μένα, γι' αυτό άλλωστε και το έβαλα εδώ με link πάνω στον τίτλο.

Αλλά καλή μου φιλενάδα, να μην σχολιάσεις το Ζερβουδάκη;;; Τι έγινε; Σε χάλασε ο Osiris με τις γαρδένιες; χα χα

Φιλάκια πολλά και καλό Σ/Κ

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΚΑΙ ΕΓΩ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ.ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ.LA NUIT.
ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ.

jacki είπε...

Δεν καταλαβαίνω τι λέει το Inch Allah αλλά έχει τόσο αισθησιακή μελωδία.
Πολύ μου αρέσει.