Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Ψάρι Σαβόρο

Η σάλτσα σαβόρο συνηθίζεται στην Πελοπόννησο. Σώζει τα τηγανητά ψαράκια που περισσεύουν, γιατί τους δίνει νοστιμιά και άρωμα.

Υλικά:
1 κιλό ψάρι μικρό μπαρμπούνια, ή γόπες, ή κουτσομούρες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ξίδι
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
2-3 κλωνάρια δενδρολίβανο φρέσκα
4 κουταλιές κοφτές αλεύρι
1 φύλλο δάφνης
2 ντομάτες τριμμένες
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλεύρι, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζετε και πλένετε τα ψάρια. Τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και αφού αναμίξετε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι, αλευρώνετε τα ψάρια.

Τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βάζετε σε πυρέξ σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσει το λάδι τους. Σε καθαρό τηγάνι βάζετε το λάδι και αφού κάψει, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι να διαλυθεί, μετά ρίχνετε το ξίδι, το δενδρολίβανο, το σκόρδο, τη δάφνη, τις ντομάτες και το νερό. Τα ανακατεύετε μέχρις ότου κοχλάσουν και γίνουν ένας χυλός. Τον περιχύνετε στα ψάρια. Τα βάζετε στο φούρνο για 10-15 λεπτά. Τα σερβίρετε ζεστά, όμως τρώγονται και κρύα.

Tip: Προμηθευτείτε μπόλικο ψωμάκι. Η σάλτσα σαβόρο είναι καταπληκτική.

8 σχόλια:

ELENI είπε...

ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ Σ/Κ ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ Ο ΚΑΙΡΟς ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟς....ΚΑΛΟΣ/Κ

mia maria είπε...

Έχεις και το αγαπημένο ψαράκι του μπαμπά μου! Η σάλτσα πρέπει να είναι πολύ αρωματική!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Τι μου θύμισες... έφτιαχνε η γιαγιά μου από το Ναύπλιο και τα έστελνε με τα ΚΤΕΛ στην Αθήνα αλλά και ....στην Αμερική (σοβαρολογώ) σε συγγενείς.
Δε χαλάνε τα ψάρια μέσα στη σάλτσα αυτή.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Δεν τρώω ψάρια.... κλαψ...
Την επόμενη παρακαλώ..

Maria B. είπε...

και εμένα η γιαγούλα μου τα έφτιαχνε !!!

μοσχομύρισε το μπλοκ Μαράκι !!


καλό σ/κ

THANASIS MAKEDONAS είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΕΓΩ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΑ ΤΡΩ ΣΑΝ ΤΗΝ ΓΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ.ΚΑΛΟ ΠΑΡ/ΣΑΒ/Κ

D.Angel είπε...

Το εχω φάει στο Μεσολόγγι και είναι καταπληκτικό!Προτείνω να το δοκιμάσουν όλοι!
Φιλιά πολλά και καλό Σ/Κ φιλενάδα!

korinoskilo είπε...

τα αγαπημενα μουυυυ!!!
οχι οτι και σε αλλα λεω οχι !!!
μιαμ!!!