Υλικά:
1 κιλό ψάρι μικρό μπαρμπούνια, ή γόπες, ή κουτσομούρες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ξίδι
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
2-3 κλωνάρια δενδρολίβανο φρέσκα
4 κουταλιές κοφτές αλεύρι
1 φύλλο δάφνης
1 κιλό ψάρι μικρό μπαρμπούνια, ή γόπες, ή κουτσομούρες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ξίδι
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
2-3 κλωνάρια δενδρολίβανο φρέσκα
4 κουταλιές κοφτές αλεύρι
1 φύλλο δάφνης
2 ντομάτες τριμμένες
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλεύρι, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε και πλένετε τα ψάρια. Τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και αφού αναμίξετε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι, αλευρώνετε τα ψάρια.
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε και πλένετε τα ψάρια. Τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και αφού αναμίξετε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι, αλευρώνετε τα ψάρια.
Τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βάζετε σε πυρέξ σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσει το λάδι τους. Σε καθαρό τηγάνι βάζετε το λάδι και αφού κάψει, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι να διαλυθεί, μετά ρίχνετε το ξίδι, το δενδρολίβανο, το σκόρδο, τη δάφνη, τις ντομάτες και το νερό. Τα ανακατεύετε μέχρις ότου κοχλάσουν και γίνουν ένας χυλός. Τον περιχύνετε στα ψάρια. Τα βάζετε στο φούρνο για 10-15 λεπτά. Τα σερβίρετε ζεστά, όμως τρώγονται και κρύα.
Tip: Προμηθευτείτε μπόλικο ψωμάκι. Η σάλτσα σαβόρο είναι καταπληκτική.
8 σχόλια:
ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ Σ/Κ ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ Ο ΚΑΙΡΟς ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟς....ΚΑΛΟΣ/Κ
Έχεις και το αγαπημένο ψαράκι του μπαμπά μου! Η σάλτσα πρέπει να είναι πολύ αρωματική!
Τι μου θύμισες... έφτιαχνε η γιαγιά μου από το Ναύπλιο και τα έστελνε με τα ΚΤΕΛ στην Αθήνα αλλά και ....στην Αμερική (σοβαρολογώ) σε συγγενείς.
Δε χαλάνε τα ψάρια μέσα στη σάλτσα αυτή.
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
Δεν τρώω ψάρια.... κλαψ...
Την επόμενη παρακαλώ..
και εμένα η γιαγούλα μου τα έφτιαχνε !!!
μοσχομύρισε το μπλοκ Μαράκι !!
καλό σ/κ
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΕΓΩ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΤΑ ΤΡΩ ΣΑΝ ΤΗΝ ΓΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ.ΚΑΛΟ ΠΑΡ/ΣΑΒ/Κ
Το εχω φάει στο Μεσολόγγι και είναι καταπληκτικό!Προτείνω να το δοκιμάσουν όλοι!
Φιλιά πολλά και καλό Σ/Κ φιλενάδα!
τα αγαπημενα μουυυυ!!!
οχι οτι και σε αλλα λεω οχι !!!
μιαμ!!!
Δημοσίευση σχολίου