Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Αλήθεια, ξέρετε όλες τις γυναικείες και ανδρικές ορμόνες;

Πέρα από τις γνωστές γυναικείες ορμόνες -οιστρογόνα και προγεστερόνη- που παίζουν ρόλο σε πολλές λειτουργίες σ' όλη τη διάρκεια της ζωής της γυναίκας, υπάρχουν και άλλες, που τώρα ανακαλύπτουμε. Είναι οι εξής:

Χοντοσεντερόνη
Βασική γυναικεία ορμόνη, χάρη στην οποία μια γυναίκα - που μπορεί να μην ξέρει να πάει ούτε από την Ομόνοια στο Σύνταγμα - εντοπίζει με κλειστά μάτια όλα τα υποκαταστήματα της αλυσίδας Hondos Center σε ακτίνα 150 ναυτικών μιλίων.

Τώρα, αν θέλετε να μάθετε και τις υπόλοιπες ορμόνες του γυναικείου πληθυσμού, δεν έχετε παρά να κάνετε μια επίσκεψη εδώ.

Φυσικά, θα μου πείτε ποιες είναι οι ανδρικές ορμόνες. Να σας χαλάσω χατίρι, εγώ; Ποτέ!
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Βοδινόλη
Τυπική αντρική ορμόνη. Εκκρίνεται μονίμως και έχει ως αποτέλεσμα ο άντρας να τρώει σαν βόδι ανεξάρτητα αν βρίσκεται σπίτι του, σε ταβέρνα ή στο Vardis και με γυναικεία συντροφιά. Παρότι τα βόδια είναι χορτοφάγα, η βοδινόλη ανοίγει την όρεξη για κάθε είδους ψητά, για ψαρομεζέδες, για σάλτσες και λαδομπούκια. Δεν έχει επιπτώσεις στις πράσινες σαλάτες και στα ραδίκια.

Μπεκρουλίνη (ή κουνουπιδόλη ή χωματόλη ή αυγουλίνη ή λιωματίνη ή κοκκαλίνη)
Ορμόνη που εκκρίνεται οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου, αρκεί να υπάρχει η σωστή παρέα. Δημιουργεί τάση προς το μπεκρούλιασμα και συνήθως ακολουθεί χρονικά την βοδινόλη. Συχνές επιπτώσεις είναι ο ύπνος με ρούχα, παπούτσια και ανοιχτά τα φώτα, σπάσιμο καθρέφτη με το κεφάλι κλπ. Αν συνδυαστεί με ατυχία, μπορεί να οδηγήσει σε ξύπνημα δίπλα σε γκόμενα-κουασιμόδο. Η ακατάσχετη έκκριση της μπεκρουλίνης οδηγεί τον άντρα σε σίγουρη καραγκιοζοποίηση.

Ποδοσφαιρίνη
Πανίσχυρη αντρική ορμόνη. Εκκρίνεται τα βράδια του Champions League, Mundial καθώς και τις Κυριακές. Συνηθισμένο αποτέλεσμα είναι η απώλεια συνείδησης και η πλήρης αδιαφορία για οτιδήποτε συμβαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου. Συνοδεύεται από εκφράσεις όπως "γκ.... οοόχι ρε πούστη", "πουτάνα μπάλα", "πουλημένο κοράκι", "πάρτε το γκολάκι και μόκο", "γαμώ τον άξονα της Γης" κ.ά. Στις γυναίκες προκαλεί αντίστοιχη αύξηση της μουρμουρόνης.

Διπλανόλη
Αυτή η ορμόνη εκκρίνεται σε όλους τους άντρες και πιο πολύ σε αυτούς με μόνιμη σχέση. Έχει ως αποτέλεσμα να γουστάρει περισσότερο κάποια άλλη γυναίκα από αυτή που έχει, όπως εκείνη στο διπλανό γραφείο, στο διπλανό διαμέρισμα, στην διπλανή ομπρέλα της παραλίας, στο διπλανό αμάξι στον δρόμο, την κολλητή της φίλης του ή την αδελφή της κλπ. Αυτό συμβαίνει ακόμη και αν η δική του είναι αντικειμενικά πιο ωραία από τις άλλες. Δεν υπάρχει τρόπος καταστολής αυτής της ορμόνης.

Μουνοδουλίνη
Πρόκειται για ορμόνη που υπάρχει σε πολλούς άντρες και επιφέρει την πλήρη και άνευ όρων υποδούλωσή του σε κάποια γυναίκα. Η δράση της είναι ύπουλη γιατί ποτέ ο ασθενής δεν έχει επίγνωση της καταστάσεώς του αντίθετα πιστεύει ότι ελέγχει πλήρως την γυναίκα. Τυπικές ενδείξεις είναι η απομάκρυνση από παλιούς φίλους, η αποχή από αγαπημένες συνήθειες και δραστηριότητες, καθώς και άλλες πιο περίπλοκες. Η ύπαρξη της μουνοδουλίνης μπορεί να γίνει αντιληπτή μόνο με την βοήθεια τρίτων, κυρίως φίλων αλλά σπάνια αντιμετωπίζεται.

Καληνυχτίνη
Πρόκειται για ειδική περίπτωση ορμόνης που συναντάται σε ορισμένους άντρες. Συνέπεια αυτής είναι ο άντρας να γυροφέρνει κάποια γυναίκα αλλά ποτέ να μην προχωράει παραπάνω. Αρκείται στο να την συνοδεύει έξω και να την γυρνάει το βράδυ σπίτι, γι' αυτό και λέγεται "καληνύχτας". Κάποια στιγμή η καληνυχτίνη αντικαθίσταται από την μουνοδουλίνη.

Μπακουρόλη
Άλλη εξειδικευμένη ορμόνη. Χτυπά ορισμένους άντρες και έχει ως αποτέλεσμα να βλέπουν "πεϊνιρλί" μόνο στα everest , στο filmnet και στο sirocco. Συνήθως οι ασθενείς αυτοί πάνε πολλοί μαζί, τουλάχιστον τρεις, και το καλό τους χέρι είναι πολύ πιο δυνατό από το άλλο. Το τέλος της μπακουρόλης έρχεται χάρη στην νυμφουλίνη.

Φιγουρατζίνη
Πρόκειται για συνηθισμένη ορμόνη, η επίδραση της οποίας έχει ως αποτέλεσμα ο άντρας θύμα να επιδεικνύει ό,τι νομίζει πως ζηλεύουν οι άλλοι σε αυτόν.
Συγκεκριμένα: Αν πρόκειται για την ωραία φίλη του: Πάει στο κλαμπ, γυρνάει το κεφάλι του σαν περισκόπιο και κοιτάζει να δει αν την κοιτάζουν. Τότε καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι, κάνει high five με τον "κολλητό" μπάρμαν με την αλογοουρά και παραγγέλνει. Αν πρόκειται για αυτοκίνητο: Του βάζει φιμέ ζελατίνα στα τζάμια, μαύρα πίσω φώτα, ψεύτικη extra εξάτμιση, τιμόνι momo, δικτυωτά προσκέφαλα, stereo με subwoofer, πετσετάκι Dewars στο ταμπλό κλπ. Μετά παίρνει σβάρνα τις καφετέριες από το Μικρολίμανο μέχρι την Νέα Ερυθραία παίζοντας με 120db σκυλοπόπ, κλαψομούνικα ζεϊμπέκικα και όλα τα σουξέ του Village 88. Εδώ πρέπει να τονίσουμε το παράδοξο ότι η φιγουρατζίνη ενισχύει και αποδυναμώνει συγχρόνως την θεωρία του Δαρβίνου. Την ενισχύει γιατί οι φιγουρατζήδες αποτελούν τον χαμένο εξελικτικό κρίκο ανάμεσα στον πίθηκο και τον άνθρωπο. Την αποδυναμώνει γιατί αποδεικνύει ότι διαδικασία της Φυσικής Επιλογής δεν είναι αρκετή για να απαλλάξει την Φύση από εντελώς άχρηστα και χωρίς λόγο ύπαρξης όντα, όπως οι φιγουρατζήδες.

Όμως, σας έχω και αυτές, δια χειρός Δημήτρη Σοφούλη. Μην τις χάσετε!

Φουμαρόλη
Η ορμόνη αυτή έχει την δυνατότητα να συνδυάζεται με άλλες ορμόνες και να παράγει διαφορετικού τύπου συμπεριφορές ως εξής:

Με την «Αγαμιόνη»: Δημιουργεί την ακατάσχετη επιθυμία να παραμυθιάζει του κολλητούς σχετικά με την συχνότητα και ποικιλία της ερωτικής του ζωής (Σαράντα φορές την μέρα, Έκλαιγε και μου ζητούσε να σταματήσω, Αυτή; Σιγά μωρέ προχτές την πήδαγα όλο το βράδυ , Δεν αντέχω άλλο ρε παιδιά, σήμερα θα κοιμηθώ )

Με την «Ερωμενόλη»: Δημιουργεί την ακατάσχετη επιθυμία να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, για να πείσει μια καθ όλα αξιοπρεπή γυναίκα ότι παρ όλο που είναι παντρεμένος, δεν παύει να είναι ο άντρας που θα πρέπει να περίμενει όλη της τη ζωή. (Είμαι δυστυχισμένος μ' αυτή τη γυναίκα, Είναι μια μέγαιρα, Πρέπει μανούλα μου να την πηδάω κι αυτήν που και που, για τα προσχήματα... Αχ, ας μην ήμουν παντρεμένος……., Μα βγαίνει μανούλα μου, βγαίνει σύντομα το διαζύγιο). Είναι ιδιαίτερα επικινδυνη για τις γυναίκες που πάσχουν από υπερέκκριση Νυφουλίνης

Δενμουσηκωνεταιολη
Ορμόνη που εκκρίνεται από τον προθάλαμο και εμφανίζεται σε όλους τους άντρες, ανεξαρτήτως ηλικίας, παρ ότι τα αίτια έκκρισης της διαφέρουν ανά ηλικιακή ομάδα ως εξής: Άντρες μέχρι 18 και χωρίς προηγούμενη ερωτική εμπειρία: Εκφράζεται ως η προ-ορμόνη «Θαμουσηκωνεταιολη;»που αν δεν ανασταλεί η έκκριση της μετουσιώνεται στην «Αγαμιόνη» με λίγο πολύ μόνιμα αποτελέσματα.

Άντρες μέχρι 50 ετών
Το δεύτερο στάδιο μετουσίωσης που εμφανίζεται σ αυτό το γκρουπ από άλλους ερευνητές θεωρείται η καθ εαυτό «Δενμουσηκωνεταιολη» καθώς μετά από κάθε ερωτική επαφή δημιουργεί ένα έντονο άγχος επιτυχίας και η ακαταμάχητη ανάγκη να ρωτήσει «Σ άρεσε;». Κατά άλλους όμως, δεν έχει ακόμα μεταστοιχειωθεί, αλλά παραμένει «Θαμουσηκωνεταιολη;» που με την ταυτόχρονη έκκριση μίας ψυχοτροπικής ενδομορφίνης, της «Σ-αρεσόλης» και της Φερορμονοειδούς «Ψευδό-οργασμίνης» που εκλύεται από την γυναίκα, δημιουργεί τα ανάλογα συναισθήματα άγχους και κενού.

Άνδρες από 50 και άνω
Εδώ υπάρχει η πλήρης εκδήλωση της ορμόνης η οποία διατρέχει τρια διαδοχικά στάδια:
Το πρώτο στάδιο είναι η «Γιατιδενμουσηκωνεταιολη» το οποίο διαρκεί μέχρι τα 55 περίπου και η οποία διακρίνεται για το μόνιμο καθεστώς αναρώτησης που διακατέχει το υποκείμενο Το δεύτερο στάδιο είναι αυτή καθ εαυτή η «Δενμουσηκωνεταιολη» που σε συνδυασμό με την «Μικρουλινη» και την «Αδειατσεπονη» εκδηλώνεται και ως «Δενπαναμημουσηκωνεταιολη» η το σύνδρομο του «Πορνόγερωφ».
Το τρίτο και τελικό στάδιο είναι η μετα-ορμόνη «Δενμουσηκωνεταικαθολη» που είναι και η πιο επικίνδυνη, καθώς δημιουργεί ερωτικές παρακρούσεις (την ξεπάτωσα ολο το βράδυ) καθώς και παρακρούσεις τεκνοποιίας.

Αδειατσεπονη
Ορμόνη της οποίας η έκκριση είναι απόλυτα συνυφασμένη με την έκκριση δύο πολύ σημαντικών γυναικείων ορμονών , της «Φερτηκαρταρεκαργιόλης» και της «Μπριγιαντίνης» αλλα και με την έκκριση της «Δενμουσηκωνεταιολης» , ειδικότερα όταν αυτή προέρχεται από διέγερση του προθαλάμου από την «Μικρουλινη/ Ερωμενόλη». Η συγκεκριμένη ορμόνη, δημιουργεί στον ασθενή την ακαταμάχητη επιθυμία να ανοίγει το πορτοφόλι του συνέχεια και να ξοδεύει για τα πάντα,. Αν δεν ελεγχθεί στα πρώιμα στάδια, τότε οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο σύνδρομο «Πτωχευσον».

Ερωμενόλη / Μικρουλίνη
Ορμόνη που προσβάλει κατά κύριο λόγο τους παντρεμένους αντρες. Η εμφάνισή της οφείλεται στην έκκριση της κετόνης Ρουτινόλης αν και ορισμένες φορές εμφανίζεται και ανεξάρτητα. Η δράση της εξαναγκάζει τον ασθενή να ξενοκοιτάει επισταμένως σε μία οργανική ενσυνείδητη προσπάθεια αποτοξίνωσης από την επικίνδυνη κετόνη αν και μερικοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι η ύπαρξη της κετόνης είναι απλώς μια πολύ καλή δικαιολογία.
Η Μικρουλίνη, εξελικτικό στάδιο της Ερωμενόλης που προσβάλει κυρίως άντρες άνω των πενήντα, έχει σαν αποτέλεσμα τον υποσυνείδητο αποκλεισμό από το πεδίο ενδιαφέροντος οποιαδήποτε γυναίκας έχει περάσει το 23 έτος. Επικίνδυνη επιπλοκή των ορμονών αυτών είναι η Χοντροκαψουρόλη που οδηγεί σε ποσοστό πάνω από 50% στο σύνδρομο του «Συζύγοδιωχτ».

Μητερόλη
Η ορμόνη αυτή εξαναγκάζει τους ασθενείς να αποδέχονται σαν απόλυτο γεγονός ότι όλες οι γυναίκες είναι πουτάνες εκτός από την Μαμά. Δημιουργεί μία επίκτητη επιλεκτική τύφλωση που σαν συνέπεια έχει να θεωρούν ότι μόνο ότι κάνει η Μαμά είναι καλό, ενώ ότι κάνει η σύζυγος είναι κατά κύριο λόγο για πέταμα.
Η έκκριση αυτής της ορμόνης, σε συνδυασμό με την συμβίωση της μητέρας στο σπίτι του ζευγαριού, έχει , σε ποσοστό που υπερβαίνει το 75%, σαν συνέπεια την έκκριση δυο άλλων ορμονών:
α) Της Νυφοκαριολίνης, όπου η πεθερά θεωρεί, πέραν παντός αποδεικτικού περί του αντιθέτου στοιχείου, ότι η νύφη της είναι καριόλα και
β) Της Πενθεροκτενόλης όπου η νύφη, πλην σπανίων περιπτώσεων πρακτικής εφαρμογής, ονειρεύεται τον φόνο της πεθεράς της.

Πατσοκοιλόνη
Η συγκεκριμένη ορμόνη εμφανίζεται σε συντριπτικό ποσοστό σε παντρεμένους άντρες, και ειδικότερα σε εκείνους που δεν εμφανίζουν παρα μόνο ίχνη Ερωμενόλης. Σαν αποτέλεσμα έχει την ακαταμάχητη ανάγκη να αποφεύγουν τα ελαφρά, υγιεινά γεύματα και να καταφεύγουν σε τεράστιες δόσεις παχυντικών εδεσμάτων. Ιδιαίτερα σε συνδυασμό με την Φιλμνετάση, την Σουβλακόλη και το Μπυρόνιο, ο ασθενής πάσχει από σωματική δυσμορφία του μέσου κορμού. Εχει αποδειχθεί από πειράματα ότι αν δεν ανασχεθεί η δράση της, τότε η σύζυγος του ασθενούς σε μία βίαιη συμπαθητική αντίδραση ανεβάζει απότομα τα επίπεδα Εραστηνάσης στον οργανισμό της, ενώ ανάλογα αυξάνονται τα επίπεδα Κερατόλης στον οργανισμό του παθόντα.

Καμακιόλη
Ορμόνη που κατά κύριο λόγο ευθύνεται για την παράλογη ερωτικη συμπεριφορά των αντρών κατά τους θερινούς μήνες.
Τα συνηθέστερα συμπτώματα είναι:
Η ακαταμάχητη ανάγκη να φοράς πουκάμισα με έντονους χρωματισμούς και στενά λευκά παντελόνια καθώς και λευκά παπούτσια.
Η κατά κόρον επίδειξη του τριχωτού του άνω κορμού κατά προτίμηση διακοσμημένου με διάφορα τιμαλφή.
Η αλόγιστη χρήση τζέλ στα μαλλιά και αρωμάτων Ιρανικής κατασκευής και προελεύσεως.
Η χρήση ακατάληπτης γλώσσας, μίγματος διαφόρων γλωσσών.
Περί τα μέσα Αυγούστου που οι τουρίστες αρχίζουν να αποχωρούν, η ορμόνη επηρεάζεται από την ταυτόχρονη έκκριση της ορμόνης Σαβουρογαμιόνης, που οδηγεί στο σύνδρομο «Οτικάτσει-Φτανειναναπνέει». Στα τέλη Φθινοπώρου, η έκκριση της ορμόνης αναστέλλεται απότομα και για να καλυφθεί το ορμονικό κενό εκκρίνονται τεράστιες ποσότητες Φουμαρόλης.

Φανταρίνη
Έχει ανιχνευθεί σε όλους τους άντρες που έχουν τελειώσει το στρατιωτικό τους και έχει σαν αποτέλεσμα να τους κάνει να συζητούν όπου σταθούν και όπου βρεθούν για τα χρόνια του στρατού. Χρησιμοποιούν ακατάληπτες στους μη μυημένους εκφράσεις όπως G3-A3, Αζιμούθια, ΟΥΚ, ΗΚ3, ΠΑΟ , βύσμα κλπ. Στην εξέλιξη τέτοιων συζητήσεων αρχίζουν να χάνουν τον γλωσσικό ειρμό παραφθείροντας λέξεις όπως, Ημι-Ανας, Προooσχίου, Νέους, Λοχίος κλπ Επίσης, με την ταυτόχρονη έκκριση μιας Παρα-Φουμαρόλης: Έχουν σώσει την Ελλάδα με το ένα χέρι . Έχουν ξεφτιλίσει τον μαλάκα τον Ταξίαρχο τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις. Έχουν μάθει να κατασκευάζουν εκρηκτικά με δυο τσίχλες, ένα μπουκάλι κόκα-κόλα και ένα κορδόνι παπουτσιών, πράγμα που άφησε άφωνους τους διεθνείς στρατιωτικούς παρατηρητές. Έφαγαν 300 μέρες φυλακή αλλά δεν τους την έγραψαν γιατί είναι μάγκες. Έχουν πέσει με αλεξίπτωτο μόνο και μόνο για να δείξουν πως γίνεται σωστά. Έκαναν πολύ άσχημη θητεία στα σύνορα Σούρμενων-Γλυφάδας όπου έλαβαν μέρος σε πολλά συνοριακά επεισόδια. Τους έκαναν πρόταση να μείνουν μόνιμοι σαν αξιωματικοί, αλλά αυτοί δεν ήθελαν, προτίμησαν να ξεκινήσουν την καριέρα του πιτσαδόρου.

Φεμινιστικόνη
Είναι ορμόνη που εκκρίνεται κατά βούληση, και ειδικότερα όταν ο άντρας θα πρέπει πολύ γρήγορα να αποκαλύψει την θηλυκή του πλευρά Η ορμόνη είναι μόνιμα ανενεργή με εξαίρεση εκείνες τις στιγμές οπου η γυναίκα δεν υποκύπτει στην γοητεία του άντρα. Με την έκκρισή της, ο άντρας δεσμεύει κάποιες εγκεφαλικές του λειτουργίες έτσι ώστε να μπορέσει να ξεστομίσει λέξεις αλλιώς ανήκουστες για το φύλλο, όπως: «Πες τα σε μένα γλυκιά μου. Εμείς είμαστε φιλενάδες ε;» «Όλοι οι άντρες είναι γουρούνια μωρέ. Στο λέω εγώ που κάτι ξέρω παραπάνω» «Αφέσου, αφέσου. Αφού το ξέρεις ότι μπορείς να μου έχεις εμπιστοσύνη» «Όταν πίνεις κάνεις μαλακίες ε; Σώπα μωρέ. Μεταξύ μας τώρα… Τι φοβάσαι δηλαδή μήπως και σε εκμεταλλευτώ;………..» ΄

Πουστρώνη
Ορμόνη που εξαναγκάζει τον παθόντα στην προσπάθεια να εξιλεωθεί στα μάτια της γυναίκας του («που δεν κάνεις καμιά δουλειά» «Που όλα από τα χέρια μου περνάνε» «Ούτε ένα κρεβάτι δεν είσαι ικανός να στρώσεις») να στρώνει καμιά φορά το κρεβάτι. Συνίσταται προσοχή να μην συγχέεται με την Αγριο-πουστρόνη που είναι τελείως διαφορετικό πράγμα…..

Α-πουστρόνη
Γνωστή και ως Αντίσωμα –Α. Γυναικεία ορμόνη που τις κάνει να πιστεύουν ότι αν το κάνουν με έναν Ομοφυλόφιλο θα του φύγει το ομοφυλοφιλίκι. Τέτοια μυστήρια εμπιστοσύνη στη θηλυκότητα τους πάλι, ούτε η επιστήμη μπορεί να τη εξηγήσει.

Και τώρα η νέα ανακάλυψη για μια ακόμη ορμόνη...
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΟΝΗ
Ανακαλύφθηκε πρόσφατα και θεωρείται η πιο επικίνδυνη από τις προαναφερθείσες, καθώς η εμφάνισή της δεν κάνει διακρίσεις φύλου, ηλικίας, φυλής, χρώματος και θρησκευτικής πίστης. Έχει ανιχνευθεί σε άτομα από 10 έως 80 ετών, δυστυχώς μετά την πλήρη εκδήλωση των συμπτωμάτων της νόσου που την χαρακτηρίζει (APOVLAKOSIS TOTALUS MODO ASTRONOMIKUM), πράγμα που κάνει την θεραπεία της πρακτικά αδύνατη.
Μετά από μελέτες της γνωστής εταιρίας γενετικής και βιοχημείας «WISE-ASS BIOCHEMICS», μέλους του κολοσσού SOFOULIS INDUSTRIES, αποκαλύφθηκε ότι η εκδήλωση της ασθένειας, αποτελείται από δύο στάδια:
1) Στάδιο πρώτο
Παρατηρείται η παραγωγή της προ- ορμόνης Προ-αστρονομιόνης.
Κύρια συμπτώματα είναι:
Συσπάσεις του συνόλου των αυχενικών μυών, με αποτέλεσμα ο πάσχων να κυκλοφορεί με το κεφάλι στραμμένο προς τον ουρανό, κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες.
Προσοχή: δεν πρέπει να συγχέεται με το Λυκόπιασμα Χαλάρωση των βυζυτήρων μυών με αποτέλεσμα ο πάσχων να παραμένει με το στόμα ανοιχτό.
Πλήρης κώφωση σε παραινέσεις (κατέβασε το κεφάλι σου παιδί μου θα πιαστεί ο σβέρκος σου – Μην κοιτάς τα άστρα βρέ- θα γεμίσεις σπυράκια)
Συμπτωματική θεραπεία:
Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει φαρμακολογία, παραδοσιακές μέθοδοι θεραπείας έχουν δοκιμαστεί με, δυστυχώς, μη ελπιδοφόρα αποτελέσματα:
Παραδοσιακή Καρπαζιά (Στον σβέρκο προς χαλάρωση των μυών-«Κάτω το κεφάλι ρε βλαμμένο»
Παραδοσιακός Χρηματισμός (Κάτσε καλά ρε και θα σου πάρω ποδήλατο – Μήπως να πάμε το παιδί σε γυναίκα
Παραδοσιακός Εκβιασμός (Δεν ακούς τον πατέρα σου παιδί μου; Θα τον πεθάνεις – Γιατί κοιτάς τον Ουρανό Μάκη; Δεν με αγαπάς
Παραδοσιακή Επιχειρηματολογία (Βλαμμένο είσαι ρε; Άντε να παίξεις μπάλα – Δε ν θα κάνω εγώ τον γιό μου πούστη –(και μην ρωτήσετε που κολλάει αυτό, Παντού κολλάει αυτό).
Αν παρ όλα αυτά, δεν υπάρξει βελτίωση, δυστυχώς περνάμε στο:
2) Στάδιο δεύτερο
Πλήρης εκδήλωση της νόσου APOVLAKOSIS TOTALUS MODO ASTRONOMIKUM, μη αναστρέψιμη.
Κύρια συμπτώματα:
Ευπείθεια (Θα βλέπω τα πέρατα του σύμπαντος ε; Κάτι σαν το Hubble ε
Μανιοκατάθλιψη (Δεν βλέπω τα πέρατα του σύμπαντος γαμώτο…Θα το σπάσω και μετά θα σκοτώσω τον Καρ……. που μου το πούλησε)
Φωτοφοβία (Μη το φως ρε γαμώτο μη το φως θα στραβωθώ)
Σύνδρομο Καταδίωξης (Κανείς δεν με αγαπάει εμένα. Η γυναίκα μου τσιρίζει για το 16αράκι μου που τακτοποιώ στο Σαλόνι και μου λέει ότι θα το πετάξει. Και ο απέναντι, όλο ανάβει το πορτατίφ δίπλα στο κρεβάτι του πριν κοιμηθεί. ΟΛΟΙ είναι εναντίον μου).
Καταναλωτισμός (Πόσο κάνει ο ETHOS; 700; Μόνο; Αστεία πράγματα)
ΥΠΕΡ-Καταναλωτισμός (Ναι μωρέ, το ξέρω ότι έχω 16 προσοφθάλμιους, αλλά τι πειράζει να έχω 17)
Αυτοκαταστροφικός ΥΠΕΡ-Καταναλωτισμός (Ναι μανούλα μου, το ξέρω ότι βγάζω 700 το μήνα. Και βέβαια θυμάμαι ότι το νοίκι είναι 400. Και φυσικά θα πρέπει να φάμε κιόλας…….. Αλλά δεν είναι κρίμα να χάσουμε το ΑΡ του Αγιομαμίτη;)
Απώλεια αυτοεκτίμησης (Δεν λέω καλό το 16άρι μου, καλή και η Paramount, καλή και η SBIG μου, αλλά το 4άρι σου είναι όλα τα λεφτά, ε;)
Απομονωτισμός (Εγώ ανεβαίνω στην ταράτσα τώρα ε; Πήρα νερό, φαί…Θα τα πούμε έτσι) Λουμπάγκο- Αυχενικό (Σιγά μωρέ…..Που έκανα 9 ώρες παρατήρηση με -9 βαθμούς και γι αυτό πιάστηκα….Σιγά)
Παραισθήσεις (Αλήθεια σου λέω…..Χτές είδα μία NOVA στο μέγα Μαγγελανικό……Τι δεν με πιστεύεις;

Σ' αυτό το σημείο το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για τον ασθενή, είναι να φροντίσουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετα γίνεται και να περιμένουμε να του βγει η ψυχή, γιατί ως γνωστόν, το χούι δεν πρόκειται. Προσπάθειες που έγιναν, να δοθούν υποκατάστατα στον ασθενή μέσω προβολής των DVD Cosmos του Carl Sagan, δεν απέδωσαν καθώς...
8 στους 10 έσπασαν τα CD και τα έφαγαν,
3 στους 10 έσπασαν την τηλεόραση,
6 στους 10 αφού είδαν όλη τη σειρά έπεσαν σε κατατονικές κρίσεις από τις οποίες συνήλθαν μόνο όταν τους έβαλαν στο χέρι έναν Nagler,
και τέλος 10 στους 10 κατέληξαν σε εμβρυακή στάση μουρμουρίζοντας «το μωρό μου….το μωρό μου»

2 σχόλια:

ΑΝΤΙΓΟΝΑΚΙ είπε...

............... λοοοοοοοοοοοοοοοοοολ

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Βρε τι ....μ(π)αθαίνει ο άνθρωπος
:-)

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές