Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Ρατατούιγ (Ratatoulle)

Yλικά:
400 γραμ. κρεμμύδια
400 γραμ. πιπεριές
400 γραμ. μελιτζάνες
400 γραμ. ντομάτες
400 γραμ. κολοκύθια
1 σκελίδα σκόρδο
μαϊντανός
βασιλικός
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
1 κουτ. γλυκού μέλι

Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Κόβουμε τα κολοκύθια σε ροδέλες και τις πιπεριές σε μακρόστενα κομμάτια, αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια τους. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε τετράγωνα κομμάτια. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, βγάζουμε τα σπόρια και τις κόβουμε.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι και τα αφήνουμε να ροδίσουν και όταν ετοιμαστούν τα αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε τις πιπεριές, τις αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα λαχανικά.
Όταν ετοιμαστούν όλα, τα ξαναρίχνουμε στο τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο, το βασιλικό, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο.
Βάζουμε το μείγμα σε πήλινο σκεύος και ρίχνουμε και το μέλι. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες.
.
Πριν τη δοκιμάσετε, δείτε εδώ. Καλή επιτυχία!

12 σχόλια:

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Καλή σου μέρα!!!
Που τις βρίσκεις καλέ αυτές τις απίθανες συνταγές?
Εχω ακόμα μείνει κολλημένη στην τζαμπαλάγια!!

Asteri (Maria) είπε...

ΤΟ φαγητό!!!

Amelie είπε...

Η ratatoulle είναι ένα φαγητό πολύ δημοφιλές στη Γαλλία και είναι αντίστοιχο με το δικό μας μπριάμ. Νόστιμο και ωφέλιμο λόγω λαχανικών!

mia maria είπε...

Πολύ ωραίο φαγητό! Το μέλι θα του δίνει άλλη γεύση!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΟΛΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΙΣΑΙ.ΤΗΝ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗ ΔΩΣΩ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΟΥΝ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΠΕΡ.
ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.

korinoskilo είπε...

κατι σαν το μπριαμ δηλ ?!!

ωραιο .....

νομιζα ο ρατατουι ειναι μονο ο ποντικουλης μαγειρας :Ρ


καλημερες

Matriga είπε...

Kαλημέρα Κατερίνα.
Ένα θα σου πω... στην κουζίνα είμαι multinational! Τρελαίνομαι για ethnic κουζίνα και γενικά για οτιδήποτε πρωτότυπο. Χαίρομαι που σου πέτυχε η τζαμπαλάγια :))

Φιλάκια κοχυλένια!

Matriga είπε...

Μαρία (Asteri) καλώς όρισες και καλή σου μέρα.
Πολύ μου αρέσει το νέο σας blog. Καλή επιτυχία!

Φιλιά :)

Matriga είπε...

Αμαλία μου, καλημέρα!
Ευχαριστώ πολύ για τη διόρθωση. Αφού γαλλικά δεν ξέρω ήταν αναπόφευκτο. Που θα μου πάνε, όμως; Όταν βρω χρήματα θα συνεχίσω τα μαθήματα γαλλικών που σταμάτησα.

Πολλά φιλάκια!

Matriga είπε...

Big Mama, καλή σου μέρα.
Πράγματι είναι νοστιμότατο και υγιεινό!

Πολλά φιλιά

Matriga είπε...

Σκρουτζάκο μου, καλημέρα!
Χαίρομαι που σου αρέσουν. Με εξιτάρουν οι περίεργες και πρωτότυπες συνταγές.

Να είσαι καλά!

Matriga είπε...

Καλημέρα Έλενα.
Ακριβώς έτσι. Είναι το γαλλικό μπριάμ. Την ταινία δεν την έχω δει και γι' αυτό έβαλα το βίντεο ;)
Μου έλειψες γιατί δεν αφιερώνω επαρκή χρόνο πια και χαίρομαι που μας σύστησες το νέο blog με την ανάρτησή σου. Πολύ ωραία η ανάρτηση με τα όχι. Μπράβο σου!

Παλαβιάρικα φιλάκια φιλενάδα xx