Χτες που σας έδωσα τη συμβουλή για την ωρίμανση των avocados, είχα το λόγο μου. Ήθελα να σας προετοιμάσω ώστε να μπορέσετε να φτιάξετε πιο σύντομα την πιο γνωστή μεξικάνικη ντιπ, που είναι η Guacamole. Ταιριάζει με τα περισσότερα πιάτα της τροπικής κουζίνας. Δοκιμάστε την με τραγανά Nachos. Διατηρείται στο ψυγείο για περίπου 3 ημέρες, εφόσον την καλυφθεί αεροστεγώς με μεβράνη.
Yλικά:
2 ώριμα avocados, καθαρισμένα και χωρίς κουκούτσι
1/8 κουτ. γλυκού αλάτι
1/8 κουτ. γλυκού πιπέρι
1/8 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 ψιλοκομμένη ντομάτα
1 Jalapeno πιπέρι με σπόρους, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας πικάντικη σάλτσα ντομάτας
Εκτέλεση:
Πολτοποιείτε σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ τα avocados. Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά, ανακατεύοντας τα καλά και τα βάζετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Cover tightly with seran wrap, gently mashing the wrap down against the guacamole. Καλύψτε καλά με μεμβράνη, πιέζοντας απαλά τη μεμβράνη ώστε να φύγει ο αέρας από το μείγμα. Ψύχετε τη guacamole για τουλάχιστον μία ώρα πριν το σερβίρισμα.
Tip της ημέρας:
Ραντίστε με χυμό λεμονιού ή lime όλη τη φλούδα αβοκάντο για να μην χάσει το χρώμα του και μαυρίσει. Επίσης, ένα άλλο κόλπο που σας προτείνω είναι να μην πετάξετε το κουκούτσι, αλλά να το βάλετε στο κέντρο της σαλάτας, ώστε να τη βοηθήσει να μην μαυρίσει.
7 σχόλια:
Μου αρέσει πολύ αυτό το ντιπ! Έχω δει διάφορες συνταγές, νομίζω αυτή είναι η πιο αυθεντική!
Αυθεντικότατο!
Καλησπέρα σας και... καλές μάσες! ;)
Φιλιά
Καλημέρα αγαπητή!!
Πέρασα να πω ένα γεια και να στείλω ένα φιλί.
Big Mama,
Πράγματι είναι ωραίο ντιπ και μου αρέσει όταν συνοδεύεται με nachos. Φιλιά!
Osiri, προσπαθώ να είμαι αυθεντική σε όλα ;)
Πολλά κοχυλένια... και λίγα παλαβιάρικα φιλιά!
Αστρο-συμμορίτισσα, ευχαριστώ.
Πολλά κοχυλένια φιλάκια και καλό Σ/Κ :)))
ΔΕΝ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΤΙΠ...ΣΑΛΑΤΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΤΗΝ ΛΕΩ ΕΓΩ...ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΩ ΟΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ...ΠΑΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ..
Δημοσίευση σχολίου