Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Εσείς έχετε κάποιο βίτσιο;

Τον τελευταίο καιρό διαβάζω για τη σύλληψη του 76χρονου σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι, που έφτασε στην Ελβετία προκειμένου να παραλάβει βραβείο για το σύνολο του έργου του, αλλά συνελήφθη και παραμένει υπό κράτηση. Η σύλληψη έγινε βάσει ενός παλαιού αμερικανικού εντάλματος που αφορούσε σε βιασμό ανήλικου 13χρονου κοριτσιού, που εκκρεμούσε από το 1978.
Ο Κώστας Γαβράς δήλωσε στο γαλλικό ραδιόφωνο για τον Πολάνσκι: «Ένας άνθρωπος τέτοιας ποιότητας δεν μπορεί να συλλαμβάνεται έτσι, μετά από 30 χρόνια. Πρέπει να αφεθεί οπωσδήποτε ελεύθερος».

Αλήθεια, ποιος του είπε πως ένας άνθρωπος που κάνει καριέρα και διακρίνεται για την ποιότητα του και την καλλιτεχνική του στόφα, δεν μπορεί να έχει βίτσια; Σχεδόν όλοι μας έχουμε βίτσια! Απλά οι περισσότεροι είμαστε τυχεροί γιατί τα δικά μας, δεν ενοχλούν τους άλλους και έτσι δεν βγαίνουν στο προσκήνιο. Αυτό όμως δεν μας καθιστά καλύτερους από τους υπόλοιπους...

Μήπως έχετε βίτσιο... όπως για παράδειγμα να ντύνεστε καλόγρια για να παίξετε το ερωτικό παιχνίδι; Πείτε το παραξενιά, βίτσιο, ιδιοτροπία. Το θέμα είναι να μας πείτε ποια είναι η αδυναμία σας. Νομίζω πως είστε έτοιμοι να τολμήσετε να μιλήσετε γι' αυτό που όλοι κάνουμε, αλλά κανείς μας δεν παραδέχεται: τα βίτσια.

Αν πάλι δεν είστε έτοιμοι να μοιραστείτε κάτι τόσο προσωπικό, πείτε μου την άποψή σας για τα ακόλουθα λόγια:

"Οι άνθρωποι ονομάζουν «βίτσιο» τις χαρές που κατορθώνουν να απολαύσουν και «αρετή» την ανικανότητά τους για να το επιτύχουν".

5 σχόλια:

mortal είπε...

Σωστά τα λες...

b|a|s|n\i/a είπε...

βίτσιο λένε ότι είναι η εκτροπή από το φυσιολογικό. δεν υπάρχουν κανόνες στο τι είναι φυσιολογικό και τι μη. όταν μιλάμε για συναινετικές πράξεις ενηλίκων.
βιασμός είτε ενήλικου, πόσο μάλλον ανήλικου, μόνο αποστροφή, σοκ, και οργή μπορεί να προκαλέσει. δεν βρίσκω τι ποιότητα μπορεί να έχει κάποιος που έχει βιάσει έναν ανήλικο παιδί.

Unknown είπε...

Έχω αδυναμία τις γυναίκες...Συνγεκριμένες γυναίκες...Με συνγεκριμένα χαρακτηριστικά...Όταν τα δώ σε μια γυναίκα...δύσκολο είναι να κρατήσω τον έλεγχο...

Το βίτσιο μου ειναι...πως είμαι άντρας...

Laplace είπε...

εγω οχι..δεν εχω βιτσια..
ο πολανσκι παντως θα επρεπε να παει μεσα με ισοβια

καλημερες!

Ανώνυμος είπε...

Έχω δει πρόσφατα το ντοκυμαντέρ για την υπόθεση και δεν προκύπτει από πουθενά βιασμός. Ερωτική πράξη με ανήλικη είναι σίγουρα.
Τώρα δικαστής δεν είμαι και θεωρώ ότι κανείς πρέπει ν' ακούει και τις δύο καμπάνες πριν βιαστεί να βγάλει την απόφασή του.
Πάντως η κοπέλα της υπόθεσης, τον έχει συγχωρέσει απ' τις αρχές της δεκαετίας του '90 κι έχει ζητήσει να μην διωχθεί.
Ας περιμένουμε τη συνέχεια...
Καλημέρες :)