Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Ζυγός: To ζώδιο του μήνα

Από το STARDOME για τους Ζυγούς που υποδέχονται τον Κρόνο :

Όταν ο Κρόνος βρίσκεται στο 12ο οίκο σου υπάρχουν στιγμές που βλέπεις το τρέιλερ της ζωής σου να απαρτίζεται μόνο από σκηνές που σε έχουν πονέσει και περπατάς στο δάσος με το φόβο ότι θα συναντήσεις τον κακό λύκο. Τότε, χρειάζεται να τον κοιτάξεις στα μάτια και να μη μαρμαρώσεις -υπήρξαν όμως στιγμές που κυριολεκτικά πάγωσες από τρόμο, άγχος, ενοχές, τύψεις. Και ατυχίες. Πρόκειται για μία φάση στη ζωή σου, κατά την οποία πρέπει να ξεχάσεις όλους τους κανόνες και τους στόχους, που σου επέβαλλαν οι γονείς σου και να αφιερωθείς στον εαυτό σου. Και στην υπηρεσία των άλλων.

Με τον Δία ωστόσο να επιστρέφει σε ορθή πορεία σε συνδυασμό με μια νέα Σελήνη (18/10), την Αφροδίτη (15/10) και τον Ερμή (10-28/10) στο ζώδιό σου σε βοηθάνε συντονισμένα, ώστε με περισσότερο θετικό πνεύμα αρχικά, να ξεπεράσεις παράπονα και ανασφάλειες και καθυστερήσεις που σε έκαναν να τρελαίνεσαι, μέρα τη μέρα. Ανοίγονται νέα κανάλια επικοινωνίας. Είσαι πιο ζωντανός, ξανά ερωτεύσιμος, ξανά δημιουργικός. Ναι, η επικοινωνία είναι η πιο θεραπευτική δύναμη στον κόσμο. Τώρα, μπορείς να έρθεις κοντά με όλους όσους θεώρησες ότι κάποια στιγμή σε πρόσβαλλαν, σε πλήγωσαν, σε αδίκησαν, αλλά συνεχίζεις να αγαπάς . Τώρα, οι συναισθηματικές αρρυθμίες μπορούν να διορθωθούν και το μέλλον να γίνει πάλι μέλλον.

Μέλλον είναι η λέξη κλειδί και του Άρη στον Λέοντα. Στους οκτώ και πλέον μήνες, που θα βρίσκεται στον ηλιακό 11ο οίκο σου, καλείσαι να ξεκαθαρίσεις στόχους, επαγγελματικές προοπτικές και να δεις με διαύγεια που πατάς και ποιους έχεις στο πλάι σου- φίλους, συμμάχους, συνεργάτες, ανθρώπους που μπορούν να σε βοηθήσουν. Α…και καλώς τα δέχτηκες! Ο Κρόνος είναι εδώ. Στο υπεραγαπημένο του ζώδιο. Στο λατρεμένο του Ζυγό. Αυτό σημαίνει ότι, σε αυτό το κύκλο ζωής που ξεκινάει, οι αποφάσεις σου είναι καθοριστικές, οι ευθύνες αναπόφευκτες, οι ήττες στο πρόγραμμα και οι επιτυχίες, όπου προσπάθησες, βέβαιες.

Tι σημαίνει ο Άρης στο Λέοντα για ένα Ζυγό;
Νέα ξεκινήματα, νέοι αγώνες!!


Ο Άρης βρίσκεται στο Λέοντα και 11ο Ηλιακό σου οίκο για πολλούς μήνες (17/10-7/6) και η συμμετοχή μέσα σε ομάδες που προωθούν νέες ιδέες είναι πλέον μία σημαντική παράμετρος της νέας σου πραγματικότητας.
Είναι εξαιρετικά πιθανό να εισέρχεσαι σε μία νέα επαγγελματική ομάδα και να πρέπει να αποδείξεις τις ηγετικές σου ικανότητες από την πρώτη στιγμή. Να θυμάσαι όμως, πως θα πρέπει να κρατάς ισορροπίες, γιατί κάποιοι συνάδελφοι θα ενοχληθούν, αλλά ταυτόχρονα η γνωστή σου αναποφασιστικότητα θα δράσει κατασταλτικά στη δυνατότητά σου να ανέβεις επαγγελματικά με γρήγορο βήμα. Άρα, η γνωστή ισορροπία του σχοινοβάτη είναι και πάλι το ζητούμενο στη ζωή σου. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά πιθανό να αφήσεις πίσω σου μία εργασία που σου παρείχε ασφάλεια στο παρελθόν και να προχωρήσεις μπροστά.

Όσον αφορά τον τομέα φίλοι, θα πρέπει να σου επισημάνω πως νέες κοινωνικές γνωριμίες είναι στον ορίζοντα, αρκεί να είσαι κατασταλλαγμένος/η ως προς το ρόλο αυτών των ανθρώπων. Μην αρχίσεις να μπερδεύεις ερωτικά αισθήματα με φιλίες, μη χάνεσαι μέσα σε σχέσεις αδιέξοδες επειδή κάποιο άτομο καταφέρνει να σε κάνει να δεις τον εαυτό σου περισσότερο λαμπερό. Σε κάθε περίπτωση, η ερωτική σου σχέση θα προχωρήσει αυτή την εποχή, είτε με δέσμευση και ένα παιδί, είτε θα διακοπεί για να αντικατασταθεί από χαλαρές ερωτικές σχέσεις και νέες φιλικές γνωριμίες.

Τέλος, είναι μία κατάλληλη εποχή να συμμετάσχεις σε καλλιτεχνικές ομάδες και να αποδείξεις το ταλέντο σου σε χορό, τραγούδι ή ακόμα και στην ηθοποιία.

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΚΛΕΙΨΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009
Μέχρι τώρα, θα πρέπει να έχεις ήδη ακούσει για την έλευση του Κρόνου στο ζώδιο σου και να σε έχουν πανικοβάλει προκαταβολικά για τις δυσκολίες, τις δοκιμασίες και την παγωμάρα που έχεις να περάσεις. Όμως, η Γη θα συνεχίσει να γυρίζει, ο κόσμος θα συνεχίσει να χαίρεται, να αγαπά και να προβληματίζεται και εσύ έχεις (όπως και όλοι μας) άλλους 9 πλανήτες να σε απασχολούν. Ε, διάβολε, δεν είναι όλοι σκληροί και άπονοι! Πάρε τον Άρη, για παράδειγμα, που ενεργοποιεί (13–18/10) την Ηλιακή έκλειψη της 21/7 στον 10ο ηλιακό σου οίκο και δηλώνει πως ένας κύκλος στην καριέρα σου κλείνει για να ξεκινήσει ο επόμενος. Έρχεται μια πρόταση για αλλαγή πόστου, εταιρίας ή γνωστικού αντικειμένου; Τα βροντάς επιτέλους, από ένα χώρο που κανείς δεν αναγνωρίζει την προσφορά σου ή δεν μπορείς να ξεδιπλώσεις ταλέντα σου; Όπως και να έχει, το βλέμμα σου κοιτάζει στο μέλλον με διάθεση να γίνεις σημαντικότερος/η και δυνατότερος/η.

Όμως, δεν σταματά εδώ η δουλειά του Άρη καθώς ενεργοποιεί (28–31/10) και την έκλειψη της 26/1 πυρπολώντας των 5ο οίκο σου. Η γέφυρα από την φιλία προς τον έρωτα διαβαίνεται πολύ εύκολα, όταν σε σπρώχνει η περιέργεια να δοκιμάσεις έναν καρπό, που για καιρό τον θεωρούσες απαγορευμένο. Πρόσεξε όμως, γιατί ο δρόμος πάνω στη γέφυρα γέφυρα είναι διπλής κατεύθυνσης και δεν το έχεις σε τίποτα αν είσαι σε σχέση να περπατήσεις αντίθετα και βρεθείς στο «Δεν έγινε και τίποτα. Και πάλι φίλοι!». Αν για εσένα το σεξ είναι μια προσωπική ευχαρίστηση ανεξαρτήτως συντρόφου, για κάποιους είναι ξεγύμνωμα των ψυχών και ένωση στοχευμένη σ' ένα και μόνο πρόσωπο. Αν δεν μπορείς να είσαι εσύ αυτό για κάποιον/α, μείνε μακριά εξ αρχής. Αν μπορείς, αγνόησε την προειδοποίηση ;-)


ΟΜΝΙΑ VINCIT AMOR - BENJAMIN WEST, 1809

Αφιερωμένο από μένα στο Ζυγό, που μου άλλαξε τη ζωή.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι Ζυγοι ειναι και ζυγοι εκτος των αλλων, με ο,τι σημαινει αυτο.

Προς πληροφορηση, μιας και αναφερθηκε το θεμα περι Κρονου, ο Κρονος στον Ζυγο ειναι μαλλον η πιο ανωδυνη θεση του Κρονου σε σχε οτιεση με τις υπολοιπες (λογω Ζυγου).

Σε οτι αφορα τις επαγγελματικες σχεσεις, αλλαγες πορειας κλπ...θεωρειται δεδομενο ως ενα βαθμο λογω διελευσης του Κρονου, επισης θεωρειται δεδομενο οτι θα ειναι πιο "ευκολοπιοτες" απο ποτε λογω ζυγου (κρονος εν εξαρσει).

Σε οτι αφορα τις φιλιες ή/και τις σχεσεις, οι θεσεις πλανητων, οι οψεις αυτων καθως και η οικοθεσια θεωρειται ιδιαιτερα ευνοικη, αν ληφθουν υπ'οψιν οσα αναφερονται στο παραπανω κειμενο.

Οποτε Ζυγοι, ειστε σε μια καλη εποχη




Ενας Λεων απο Σαλαμινα

Matriga είπε...

Καλημέρα, Λέων από Σαλαμίνα

Καλώς όρισες! Σε βρίσκω πολύ ενημερωμένο.
Σ' ευχαριστώ για το σχόλιο και ελπίζω να μας δίνεις τα φώτα σου κάθε φορά που θα έχουμε σχετικό θέμα.
Καλό μήνα και καλό Σ/Κ

Hfaistiwnas είπε...

Άντε να δούμε!!!! Τουλάχιστον στα προσωπικά που καιγόμαστε..

Thanks!!!

Matriga είπε...

Ηfaistiona, καλησπέρα.
Ως Ζυγός που είσαι θα πρέπει να περιμένεις τα δώρα του Δία μέσα στον Νοέμβριο! ;)