Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Ένα έξυπνο βήμα για να κατακτήσετε το ταίρι σας!

Το τέλειο δώρο: ένα κουτί έκπληξη για όλες τις αισθήσεις
Όταν προσφέρουμε ένα δώρο, η σκέψη είναι που μετράει. Το σημαντικό είναι να σκεφτόμαστε τι θα ήθελε αυτός που θα το χαρίσουμε. Αν αγγίξουμε με τη φαντασία μας την επιθυμία του, τότε πραγματικά τον κερδίζουμε! Φυσικά το θέμα των χρημάτων είναι δευτερεύον. Το πιο ακριβό δώρο, δεν είναι αναγκαστικά και το πιο επιτυχημένο.

Αν προσφέρετε ένα κουτί για όλες τις αισθήσεις ως δώρο, θα πρωτοτυπήσετε. Η βασική ιδέα είναι να δοθεί ένα δώρο για κάθε μία από τις πέντε αισθήσεις. Βέβαια, αυτό δεν είναι το παν, αφού το concept, η εξατομίκευση και η παρουσίαση είναι αυτά που θα αγγίξουν την καρδιά του παραλήπτη. Εννοείται ότι εσείς φτιάχνετε το budget, αφού είναι στη διακριτική σας ευχέρεια το ποσό που θα διαθέσετε.

Οι πέντε μας αισθήσεις είναι η όραση, η όσφρηση, η γεύση, η αφή και η ακοή. Έτσι πρέπει να αναζητήσουμε ένα δώρο για καθένα μία απ’ αυτές. Ας ξεκινήσουμε με τον πρώτο στόχο μας, να δώσουμε ένα δώρο που θα είναι χάρμα οφθαλμών. Προσωπικά, είχα μία υπέροχη οπτική εμπειρία από ένα δώρο έκπληξη από τον καλό μου και σας προτείνω κάτι αντίστοιχο. Μου έδωσε σειρά από φωτογραφίες από την βρεφική του ηλικία μέχρι σήμερα μονταρισμένες και δοσμένες με σχόλια. Δεν ήταν βίντεο, αλλά μια ευφάνταστη παρουσίαση σε PowerPoint της ζωής του σε λίγα λεπτά. Κάτι που για μένα είχε απίστευτο νόημα και το βρήκα πολύ γλυκό! Κάτι άλλο που σας προτείνω είναι μια φωτογραφία που μπορεί να συμβολίζει και για τους δυο σας κάτι σημαντικό, ένα βίντεο με στιγμιότυπα από τις κοινές διακοπές σας, ή ακόμη κάτι λιγότερο τρυφερό, αλλά πρακτικό, όπως ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου.
'Oσον αφορά στην προσπάθεια σας να ικανοποιήσετε την όσφρηση του, σας προτείνω να χαρίσετε ένα χειροποίητο αρωματικό σαπούνι από φράουλα, βανίλια ή ότι άλλο σας αρέσει, κατά προτίμηση στα αγαπημένα χρώματά του ή στο σχήμα του φετίχ της (βλέπε αχιβάδα για μένα, εξ' ου κα τα ροζ αχιβαδένια σαπουνάκια της φωτογραφίας!). Μια άλλη περίπτωση θα μπορούσε να είναι ένα μαντήλι εμποτισμένο με την κολώνια σας ή το αγαπημένο της άρωμα. Ποτέ δεν ήμουν προληπτική, αλλά επειδή ο λαός λέει: «o φόβος φυλάει τα έρημα» μην προτιμήσετε ένα άρωμα καθεαυτού. Το έκανα κάποτε, χωρίς να λάβω υπόψη μου τις προλήψεις… και χώρισα. Όχι βέβαια, ότι το μετάνιωσα, αλλά για σας το λέω (;).
Φυσικά για την τέρψη της γεύσης, τι καλύτερο από το αγαπημένο του γλυκό ή ένα μικρό κουτί με ποικιλία από σοκολατάκια. Βέβαια μια οικονομική και ρομαντική ιδέα είναι ένας τεράστιο lollipop σε σχήμα καρδιάς ή αν μπορείτε να διαθέσετε περισσότερα χρήματα μια πρόσκληση για δείπνο στο αγαπημένο του εστιατόριο.

Και τώρα, προχωράμε στην ευχαρίστηση της αφής. Θα μπορούσα να σας προτείνω να της χαρίσετε ένα ωραίο μεταξωτό μαντίλι ή για κείνον ένα ζευγάρι κάλτσες πραγματικά δροσερό. Εάν πάλι, ξέρετε να πλέκετε -εγώ φυσικά δεν ανήκω σ’ αυτή την κατηγορία της προκομμένης ;) - μπορείτε να του φτιάξετε ένα κασκόλ που έχετε κάνει εσείς (ανάλογα με την εποχή και τα γούστα του, προφανώς, γιατί ο δικός μου δεν φοράει ούτε μπουφάν στα χιόνια!) ειδάλλως, ένα ζεστό πουλόβερ, ένα μεταξωτό φόρεμα ή sexy εσώρουχο με βελούδο και μετάξι, ή ακόμη και ένα λούτρινο αρκουδάκι με υφή βελούδινη.

Για την τελευταία αίσθηση, την ακοή, σας προτείνω ένα CD με τα αγαπημένα σας τραγούδια ή ένα με το αγαπημένο συγκρότημα του. Επίσης, θα μπορούσατε να του δώσετε μια ευχητήρια μελωδική κάρτα (στο εξωτερικό υπάρχουν κάρτες όπου μπορείτε να ηχογραφήσετε τη φωνή σας) , αλλιώς επισυνάψτε πάνω της ένα flash με τις ηχογραφημένες ευχές σας, ή αν έχετε λίγο περισσότερα χρήματα να διαθέσετε, τι θα λέγατε για μια πρόσκληση για τη συναυλία της Vanessa Mae στις 24/9 στο Ηρώδειο;
Δεν χρειάζεται, βέβαια, να σας τονίσω, ότι μόλις έχετε συγκεντρώσει και τα πέντε δώρα, θα πρέπει να αναζητήσετε το κουτί στο οποίο θα της βάλετε! Το μέγεθος θα εξαρτηθεί από τις επιλογές σας, αλλά όπως καταλαβαίνετε το κουτί μπορεί να προσαρμοστεί απόλυτα στις επιλογές σας και σε κάθε προϋπολογισμό, χωρίς να χάσει τίποτα από τη γοητεία του. Το ιδανικό θα ήταν αν μπορούσατε να φτιάξετε οι ίδιοι το κουτί χρησιμοποιώντας τη φαντασία, σύμφωνα με τις χρωματικές προτιμήσεις και τα γούστα (φετίχ) του παραλήπτη!

Φυσικά, την εμφάνιση - παρουσίαση του και τη συσκευασία του, τη αφήνω στη δική σας φαντασία.
Κάντε και σεις κάτι, βρε παιδιά!  lol

19 σχόλια:

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Με μπέρδεψες και δεν ξέρω τι να πρωτοκάνω, αλλά για τη συσκευασία μού έδωσες φοβερή ιδέα!
Bonsoir madame..

Matriga είπε...

Aστρο-Συμμορίτη,
χαίρομαι πολύ γι' αυτό. Οι ιδέες είναι η ειδικότης μου ;) ΄
Καλή έμπνευση και καλό σου απόγευμα

ΝΑΪΑΔΑ είπε...

ετσι οπως ειναι μου φαινεται θα το στειλω σε ενδιαφερομενο...
τρελαινομαι για δωρακια και να κανω και να μου κανουν...κανω πολλα δωρα και το ευχαριστιεμαι υπερβολικα ολο αυτο!!!

τελειο ποστακι!!!

πολλα νεραιδενια φιλακια κοριτσακι!!!

Ευρύνοος είπε...

το.. κουτί..
μπορεί να είναι το πόρτ μπαγκάζ μίας mercedes slk compressor?

εκεί να δείς χαρές!!!

Maria Tzirita είπε...

Φοβερή η ιδέα σου! Και για όσες φίλες δεν έχουν οικονομική δυνατότητα για ψώνια, προτείνω να κάνουν δώρο τον εαυτό τους, σε όμορφη συσκευασία, αρωματισμένο, για να ικανοποιήσουν όλες του τις αισθήσεις! Πέντε σε ένα - πώς σου φαίνεται;

She είπε...

Mαράκι,

Πολύ πρωτότυπη ιδέα και άκρως ενδιαφέρουσα!

Να είσαι καλά που μας ξεκουνάς από τα ίδια και τα ίδια!

Φιλιά!

AATON είπε...

Περιτό να σου πώ πως με έσωσες με την τέλεια αυτή ιδέα σου.
Είναι γνωστό σε όλους, πως ειδικά εμείς οι άντρες έχουμε πάντοτε μεγάλες δυσκολίες στην σωστή επιλογή ενός δώρου, και ακόμη περισότερο, όταν πρόκειται για την σύντροφό μας.
Τελικά, σε ότι αφορά το θέμα "γυναίκα", μόνο απο γυναίκα θα βρείς τη λύση.. καλά λένε.
Φιλιά :))

ΕΛΕΝΑ είπε...

Εμένα μου άρεσε η ιδέα της Μαρίας!!
Καλά λέει η κοπέλα!
Υπάρχει καλύτερο δώρο από τον ... εαυτό μας σε συσκευασία δώρου?? χα χαχααα!!
(Θέλω να δω την εκφρασή του αν το κάνω αυτό στην γιορτή του;-)
Φιλιάααα!!!

Prths είπε...

Καλησπέρα,
Ωραία ανάρτηση... Είναι όμορφο να ετοιμάζουμε και να προσφέρουμε κάτι στον άλλον. Και όταν μας προσφέρουν, πάνω από την απόλαυση του ίδιου του δώρου, είναι η χαρά της μέριμνας, της προσοχής, της φροντίδας. Και αυτή είναι ανεξάρτητη από την "αξία" του δώρου, όπως και να τη μετρήσεις... Οι Ιάπωνες, μετά το γεύμα, λένε gojisosama - κάτι σαν "ευχαριστούμε για τη φροντίδα σας".
Κατά τα λοιπά, είμαι καλά (several of my doctors say so) και απολαμβάνω τη φθινοπωρινή Αθήνα.

George είπε...

πολύ πολύ όμορφες οι ιδέες που δίνεις! Θα τις εφαρμόσω να δω αν πιάνουν. :)

Matriga είπε...

Γιώργο, χάρισέ της αυτό το album ;)

http://www.youtube.com/watch?v=pUHzb-6edb4&feature=related

Αναμένω να μου πεις τα αποτελέσματα :)

Matriga είπε...

Prts, ευχαριστώ για την επίσκεψή σου και τον καλό σου λόγο. Χαίρομαι που είσαι και περνάς καλά :)

Matriga είπε...

Έλενα μου, καλησπέρα.
Αυτό το δώρο του το κάνεις κάθε βράδυ ;)
Γι' αυτό είναι ακόμη ερωτευμένος με σένα!
Γιατί δεν έχεις βολευτεί στην πολυθρόνα σου...
Καλό σου βράδυ και κοχυλένια φιλάκια :)))

Matriga είπε...

Άατον, δεν ξέρεις πόσο χάρηκα που άφησες σχόλιό σου εδώ! Ειδικά με τη διαπίστωση πως σου έδωσα μια ιδέα για την καλή σου, ακόμη περισσότερο!
Περιμένω νέα σου ;)

Y.Γ. Ξέρεις...κι εγώ θα σε συμβουλευτώ ως ειδικό για τους άνδρες χα χα χα
Ο καθένας με την εμπειρία του :)

Matriga είπε...

Πόπη μου, χαίρομαι που πέρασες και που είδες κάτι που σου άρεσε!
Σε φιλώ γλυκά και να ξέρεις πως σε θαυμάζω όλο και περισσότερο. Σου στέλνω και κόσμο, γιατί μας έχεις περάσει όλους :)

Matriga είπε...

Mαρία Τζιρίτα, είσαι μέσα στο πνεύμα μου!
Θα τα πούμε και από κοντά εμείς οι δύο.
Καληνύχτα

Matriga είπε...

Ευρύνοε, δεν μου κάνει αίσθηση να μου χαρίσει άνδρας μια Slk...
Ίσως δεν θα το πιστέψεις, αλλά θα προτιμούσα να την αγόραζα μόνη μου, για πολλούς λόγους... Άλλωστε, μετά τι αμάξι θα πάρει εκείνος;;
Άλλα είναι αυτά που θα περίμενα από κεινον! Εκπλήξεις και δώρα καθημερινά, μικρά και άυλα πολλές φορές, αλλά δείγματα της αγάπης του ;)

Matriga είπε...

Ναιάδα μου,
χαίρομαι που σου άρεσε!
Σε φιλώ γλυκά καλή μου :))

Unknown είπε...

Ένας φίλος ζήτησε τη βοήθειά μου για να κάνει δώρο στην καλή του και εγώ χωρίς να σας έχω διαβάσει σκέφτηκα αυτό ένα δώρο για τις 5 αισθήσεις. Μπορούμε να διαλέξουμε και πιο οικονομικά πράγματα όπως ένα μικρό αστείο βιβλίο, πεταλά από ένα λουλούδι, μικρά σοκολατάκια ή μία σοκολάτα μεγάλη, 1cd κλασική μουσική Μπετόβεν ή σοστακόβιτς, ένα μεταξωτό κιλοτάκι ή μποξεράκι, ένα άρωμα η Κολωνία, προσωπικά προτιμώ το paris του yves saint laurent, ένα ωραίο λούτρινο αρκουδάκι και αν σκεφτούμε λίγο θα βρούμε κι άλλα.