Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Ευτυχώς που κάποιες φορές ο άνθρωπος φέρεται όπως πρέπει!

- Η Allison. Είναι χελωνίτσα που δέχτηκε moz-screenshot-2επίθεση καρχαρία και έχασε το καβούκι της. Θα πέθαινε 5 ετών. Τώρα φοράει ένα carbon καβούκι που σχεδιάστηκε ώστε να κολυμπάει άνετα και ανά τακτά διαστήματα προσαρμόζεται γιατί η Allison θα φτάσει 150 ετών και υπολογίζεται να ζυγίζει μέχρι 272 κιλά.

moz-screenshot-3 - H Beauty. Είναι αετός που έχασε το ράμφος του από πυροβολισμό όταν ήταν 7 ετών. Το νέο του ράμφος είναι αποτέλεσμα συνεργασίας κτηνιάτρων, οδοντιάτρων και μηχανολόγων μηχανικών. Θα ζήσει μέχρι τα 50 του χρόνια, αφού με το νέο του ράμφος μπορεί να τρώει και να πίνει κανονικά.

moz-screenshot-4 - Ο Fuji. Είναι δελφίνι που προσεβλήθη από κάποιας μορφής καρκίνο και έχασε την ουρά του. Χωρίς αυτήν, δεν μπορεί ούτε να κολυμπήσει, ούτε να πηδήξει έξω από το νερό για να ανασάνει. Η νέα του ουρά σχεδιάστηκε από τους μηχανικούς της γνωστής εταιρείας ελαστικών Brigdestone.

moz-screenshot-5Molly. Είναι πόνι που εγκαταλείφτηκε στον τυφώνα Kατρίνα και δέχτηκε επίθεση πιτ-μπουλ. Της τοποθετήθηκε το προσθετικό μέλος αφού οι γιατροί παρατήρησαν ότι ήταν αρκετά ευφυής ώστε να προσέχει πως θα ξαπλώσει, πως θα το πατήσει κτλ.

moz-screenshot-6 - Ο Mosha. Είναι ελεφαντάκι τριών ετών, που μπήκε σε ναρκοπέδιο και έχασε το ένα ποδαράκι του όταν ήταν εφτά μηνών.

moz-screenshot-7 - Η Motala. Είναι θηλυκός ελέφαντας, που μπήκε σε ναρκοπέδιο και έχασε το ένα πόδι του. Τώρα, έχει προσαρμοστεί και κινείται κανονικά με το προσθετικό ποδαράκι που φοράει.

moz-screenshot-8 - Η Stumpy. Είναι καγκουρό που έχασε το ένα του πόδι. Της έχει τοποθετηθεί τεχνητό μέλος με ανάρτηση, ώστε να πηδάει κανονικά όπως όλα τα καγκουρό.

moz-screenshot-9 - Η Tonka. Είναι χελωνίτσα που δέχτηκε επίθεση σκύλου και έχασε τα τρία ποδαράκια της. Τώρα κάθεται πάνω σε πατίνι που σχεδιάστηκε ώστε να τσουλάει, ίσως και πιο γρήγορα από όσο θα περπατούσε.

moz-screenshot-10 - Η Uzonka. Είναι πελαργίνα και έχασε το ράμφος της από ανθρώπινη επίθεση. Χωρίς αυτό δεν μπορεί να φάει, ούτε να πιει. Το νέο της ράμφος δουλεύει μια χαρά αφού χρειάστηκαν πέντε εγχειρήσεις για να τοποθετηθεί.

image011

- Ο Winter. Είναι δελφίνι που έχασε την ουρά του σε παγίδα ψαράδων. Όπως και ο Fuji, χωρίς αυτήν δεν μπορεί ούτε να κολυμπήσει, ούτε να πηδήξει έξω από το νερό για να ανασάνει.

Πηγή: kazani.gr

9 σχόλια:

mia maria είπε...

Τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι όταν θέλουν!
Πολύ ωραία ανάρτηση!

THANASIS MAKEDONAS είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ

korinoskilo είπε...

επιτελους και καποιες καλες ειδησεις ... γιατι τις τελευταιες μερες πιξαμε απο την βαρβαροτητα απο κτηνη που λεγοντε ανθρωποι....

να σαι καλα μαρακι

George είπε...

όμορφα όσα μας περιγράφεις. Δεν έτυχε να ακούσω τίποτε απο αυτά. Τελικά αυτή η τηλεόραση αλλά φοβάμαι και τα ειδησεογραφικά πρακτορεία δεν προβάλλουν αυτά που πρέπει να προβάλλουν.
Και ναι πράγματι αν το θέλει ο άνθρωπος μπορεί να κάνει και σωστές ενέργειες.

Maraki...divinamente mortal είπε...

Εξαιρετική ανάρτηση αυτή.
Πράγματι δεν υπάρχουν μόνο 'υπάνθρωποι'...

tsaousa είπε...

Υπέροχη ανάρτηση! Αυτά πρέπει να μαθαίνουμε για να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.

jacki είπε...

:)
Ευτυχώς υπάρχουν και άνθρωποι..

Uid είπε...

Ο άνθρωπος είναι ικανός για τις πιο μεγάλες θηριοδίες και τις πιο μεγάλες ευαισθησίες...

Απίστευτο!
Εύγε σε όσους πήραν μέρος σε κάτι τέτοιο.
Νιώθω υπέροχα και είμαι περήφανος γι όλους αυτούς.

Συγχαρητήρια

anna είπε...

Αγαπω την winter οσο τιποταλλο<3