Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Επιληπτική γυναίκα μεταμορφώνεται σε άνδρα


37χρονη γυναίκα, η οποία πάσχει από επιληψία, κατά τη διάρκεια των κρίσεών της, «μεταμορφώνεται» σε άντρα, σύμφωνα με Γερμανούς νευροεπιστήμονες.
.Ομάδα ερευνητών του πανεπιστημίου Ερλάνγκεν-Νίρνμπεργκ, υπό τον Μπούρκχαρτ Κάσπερ, κατέγραψε τις αντιδράσεις της επιληπτικής γυναίκας, η οποία κατά τη διάρκεια των κρίσεών της, αισθάνεται παροδικά τη φωνή της να βαραίνει, τα χέρια της να γίνονται πιο τριχωτά και γενικότερα τη θηλυκή της πλευρά να υποχωρεί σταδιακά και να μεταμορφώνεται σε άντρα.

Οι μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλου, στις οποίες υπεβλήθη η 37χρονη, έδειξαν βλάβη στην περιοχή της δεξιάς αμυγδαλής, πιθανόν εξαιτίας κάποιου μικρού όγκου, ενώ τα ηλεκτροεγκεφαλογραφήματα κατέγραψαν αφύσικη ηλεκτρική δραστηριότητα στην περιοχή του δεξιού κροταφικού λοβού, από όπου πιθανότατα προέρχονται οι επιληπτικές κρίσεις.
Μέχρι σήμερα, δεν είχε αναφερθεί ξανά περιστατικό νοητικής αλλαγής φύλου. Οι επιστήμονες γνώριζαν ότι κατά τη διάρκεια των επιληπτικών κρίσεων, κύματα μη φυσιολογικής ηλεκτρικής δραστηριότητας «σαρώνουν» τον εγκέφαλο και είναι δυνατό να δημιουργήσουν ψευδαισθήσεις στον πάσχοντα.

Εν προκειμένω, η πάσχουσα, εκτός από κάποια συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης, δεν έχει κανένα ιστορικό ψυχιατρικής πάθησης, ενώ δεν αισθάνεται να «μεταμορφώνεται» σε άνδρα σε καμία άλλη περίπτωση, παρά μόνο κατά τη διάρκεια των κρίσεών της.

Ακόμη, μέχρι σήμερα, περιπτώσεις ψευδαισθητικής αλλαγής φύλου είχαν αναφερθεί σε πάσχοντες από σχιζοφρένεια ή άλλες ψυχώσεις, αλλά ποτέ από επιληψία.

Η συγκεκριμένη έρευνα δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Epilepsy & Behaviour (Επιληψία και Συμπεριφορά).

4 σχόλια:

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Καλημέρα.
Στείλε ξανά τα στοιχεία στο μαιλ μας,γιατί είναι αδύνατον να τα βρω.
Από Δευτέρα τα λέμε...

Matriga είπε...

Καλό μεσημέρι και καλό μήνα!
Θα το στείλω πάλι και όποτε ευκαιρήσετε :)
Γιατί το προφίλ σας δεν είναι δημόσιο; Δεν παραπέμπει στο site σας και κάνει πιο δύσκολο να σας βρει κάποιος που δεν τον παρακολουθείτε.

Φιλιά

ΝΑΪΑΔΑ είπε...

αλλο ενα περιεργο...
και ποσα ακομα...
σιγουρα δεν μεταμορφωνεται σε αντρα και σιγουρα ειναι ψυχολογικο αλλα ειναι παρολα αυτα περιεργο...

νεραιδενια φιλακια κοριτσακι μου!!!

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...

Καλό φθινόπωρο!