Welcome to Shell-Land!

Όπως ανοίγουν τα κοχύλια στην άμμο, έτσι και γω, αποζητώ να παίρνω το φως των δικών σας ματιών...

Όσο ζω, θα ονειρεύομαι και με τίποτα δεν με ξυπνάω. Όσο υπάρχω, στη θάλασσα θα συνεχίζω να βουτάω

και σαν δελφίνι να κολυμπάω, ψηλά θα πετάω και τα κοχύλια μου στη θάλασσα θα φυλάω. ©

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Σάλτσα Σπαγγέτι με ελιές

Αυτή τη σάλτσα για μακαρονάδα την κάνουν στην Ιταλία, όπου εκεί ξέρουν από μακαρονάδες, όπως εμείς στην Καλαμάτα ξέρουμε από καλό λάδι! Γι' αυτό το λάδι που θα χρησιμοποιήσετε να είναι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Δοκιμάστε τη και πείτε μου.

Υλικά:

2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

1 1/4 φλιτζανιού μικτές ελιές χωρίς κουκούτσι, λεπτοκομμένες (ή πολτοποιημένες)

1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 σέλινο, ψιλοκομμένο

2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο

1/4 κουταλιού γλυκού βασιλικού

1/8 κουταλιού γλυκού ρίγανη

1 μεγάλη κονσέρβα με λιωμένες τομάτες

1/4 κουταλιού σούπας με νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σέλινο, τα αφήνουμε να ροδίσουν για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και τις ελιές (αν είναι λεπτοκομμένες - αν είναι πολτοποιημένες καλύτερα να τις προσθέσετε αργότερα με τις ντομάτες). Τα αφήνετε για λίγα λεπτά ακόμη και στη συνέχεια, προσθέστε τα μπαχαρικά, τις ντομάτες και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Στο τέλος το αλάτι. Μόλις αρχίσει να βράζει η κατσαρόλα σας, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου.

9 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Καλέεεεε!!!
Δεν σε προλαβαίνω στις συνταγές!!!!
Η μια καλύτερη από την άλλη!
Και η μακαρονάδα, σπέσιαλ φαίνεται!!
Οι νιφάδες κόκκινης πιπεριάς δεν ξέρω τι είναι, υποθέτω ότι είναι κάτι καυτερό όμως!
Φιλάκια πολλά!!

jacki είπε...

Το σέλινο του πάει;
Αν βάζαμε μαϊντανό;
Το σέλινο μου κάνει πιο πολύ σε σούπες..
Ααα και με λαζάνια με λαχανικά.. Κι εκεί πάει το σέλινο..
Τι λέμε τέτοια ώρα βρε κοπέλα μου..
Άρχισαν να τρέχουν σάλια.

Matriga είπε...

Έλενα σ' ευχαριστώ πολύ. Το να σ' αρέσουν εσένα οι συνταγές είναι το καλύτερό μου. Οι δύο συνταγές με τα γλυκά είναι του Παρλιάρου. Πως να μην είναι super;
Η σάλτσα είναι από ιταλό οπότε δοκίμασέ τη και πες μου. Oι νιφάδες κόκκινης πιπεριάς είναι το λεγόμενο μπούκοβο, αλλά επειδή δεν το ξέρουν όλοι το έγραψα έτσι ;)

Φιλάκια!!

Matriga είπε...

Jacki,
Σέλινο να βάλεις για να το δοκιμάσεις. Δεν είναι η κλασική σάλτσα για pasta. Αν πάλι δεν σου αρέσει βάλε μαϊντανό.
Περιμένω εντυπώσεις. Βέβαια τα πάντα είναι θέμα γούστου.

Μόνο να μην ξεχάσετε να τη συνοδέψετε με τριμμένη παρμεζάνα!

Φιλιά!

Vasiliki Rimpa είπε...

Γιάμι - γιάμι...αν και είμαι σε μόνιμη δίαιτα....χαχαχαχ...της πάπιας ...θα τη κάνω...

Κοχυλένια μια συνταγούλα για...πάπια ???

ξέρω ότι θα ψάξεις για τη φιλεναδίτσα σου

φιλάκια πριγκήπισσα !

Betty's Cuisine είπε...

μμμ και πάλι ζυμαρικά ε; μα δεν θα πούμε ποτέ όχι σε μιά τόσο νόστιμη και μυρωδάτη μακαρονάδα...απλά νομίζω θα προτιμούσα φρέσκιες ντομάτες αντί για κονσέρβα...καλό βράδυ...

Lila Xagorari είπε...

Σήμερα οι συνταγές είναι η μια καλύτερη από την άλλη. Θα φάω μακαρονάκια αν και είμαι φουσκωμένη ακόμα από την σαρλότ.

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

στη μακαρονάδα έπεσα; κρίμα που δε μπορώ να φάω στο φαγητό ελιές, μόνο σκέτες και πάστα τις τρώω, δεν τις μπορώ μέσα σε φαγάκι, αυτη τη σάλτσα γι'αυτό το λόγο δεν την φτιάχνω ενώ όλα τα υπόλοιπα υλικά με ξετρελαίνουν, στις ελιές τα χαλάμε, μάλλον θα γυρίσω σελίδα και θα πάω στη σαρλότ, αν άφησε η ΛΙΛΑ κανένα κομμάτι διότι πήρε τον καφέ και θρονιάστηκε!!!!!!!! καλέεεεεεεεεεε

mia maria είπε...

Και με τα γλυκάκια και με τη μακαρονάδα μας ξετρέλανες! Πολύ ωραία όλα!